Βρετανία: Έντονες αντιδράσεις στο Μπρίστολ, για το ν/σ που βάζει εμπόδιο στις διαδηλώσεις και δίνει υπερεξουσίες στην αστυνομία

Από τη χθεσινή διαδήλωση στο Μπρίστολ κατά του νομοσχεδίου που περιορίζει τις διαδηλώσεις, Πηγή: Twitter

Την έντονη αντίδραση των Βρετανών προκάλεσε το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για περιορισμό των διαδηλώσεων. Με διαδηλώσεις απάντησαν χθες στο Μπρίστολ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του νομοσχεδίου που θα δίνει στην αστυνομία ευρύτερες εξουσίες για να περιορίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, αγνοώντας την έκκληση της τοπικής αστυνομίας να εκφράσουν την άποψή τους μέσα από διαδικτυακές κινητοποιήσεις. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Η ημέρα που η Δημοκρατία μετατράπηκε σε Δικτατορία» και «Δεν θα μας φιμώσετε τόσο εύκολα».

Η αστυνομία του Έιβον και Σόμερσετ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν στην περιοχή της οδού Μπράιντγουελ, όπου οι ταραχές συνεχίζονταν και αφού έπεσε η νύχτα.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των διαδηλωτών…προειδοποιώντας ότι όσοι διέπραξαν αδικήματα θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και επί του παρόντος εξετάζεται από το κοινοβούλιο θα δίνει στην αστυνομία τη δυνατότητα να επιβάλει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη χρονική διάρκεια και τον θόρυβο στις διαδηλώσεις στον δρόμο. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, ιδίως μετά τη βίαιη διάλυση μιας αγρυπνίας στη μνήμη της Σάρας Έβεραρντ, στις 13 Μαρτίου, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό ενώ επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι της. Μια δολοφονία που εδώ και 10ήμερο πρωταγωνιστεί και στα ΜΜΕ.

Αυτή είναι η δικτατορία του κεφαλαίου, η αντιλαϊκή πολιτική είναι ‘νύχι-κρέας’ με την καταστολή και τον περιορισμό των λαϊκών αντιδράσεων. Και αυτό συμβαίνει διαχρονικά σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...