Βρετανία: Ο στρατός θα συμμετέχει στη διανομή καυσίμων

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο ευρύτερων μέτρων για τη διαχείριση μιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού, που οδήγησε σε ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια.

Το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε πως έως και 150 στρατιώτες οδηγοί βυτιοφόρων είναι έτοιμοι να μεταφέρουν καύσιμα στα πρατήρια των οποίων οι δεξαμενές έχουν αδειάσει εξαιτίας των αγορών πανικού.Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις της αγοράς που ζητά άμεσα 100.000 επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών και βυτιοφόρων…

Ο Συντηρητικός βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων, Τομπάιας Ελγουντ πρότεινε την άμεση συμμετοχή του στρατού στην αλυσίδα μεταφοράς καυσίμων από τα διυλιστήρια στα πρατήρια καυσίμων θεωρώντας πως θα συμβάλλει αποφασιστικά στην κάλυψη των σημαντικών αλλαγών που προκάλεσαν,όπως ανέφερε, οι αγορές καυσίμων από πανικόβλητους καταναλωτές.

«Θα βοηθήσει στη μείωση της πίεσης από τις ελλείψεις, θα επιτρέψει την εμπιστοσύνη του κόσμου και θα θα συμβάλει στην εξεύρεση μίας καθαρής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της χρόνιας έλλειψης οδηγών φορτηγών στη χώρα» είπε μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ. Πρόσθεσε πως θα πρέπει να δοθούν ελκυστικά κίνητρα σε νέους εργαζόμενους να εργαστούν στον τομέα της μεταφοράς καυσίμων, μέσω βελτίωσης των μισθών και των συνθηκών εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση προτού αναλάβουν στρατιώτες να οδηγήσουν βυτιοφόρα καυσίμων θα έχουν ειδική εκπαίδευση ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στην αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...