Βρετανία: Ο Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν τον απείλησε με «πυραυλικό χτύπημα»

μπόρις τζόνσον

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον απείλησε με πυραυλικό χτύπημα στη διάρκεια έκτακτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν λίγο πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του σε ντοκιμαντέρ του BBC σχετικά με τις επικοινωνίες του Πούτιν με ηγέτες άλλων χωρών, ο Τζόνσον υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια μιας «πολύ μακράς» κλήσης τον Φεβρουάριο του 2022, και μετά την προειδοποίηση του ίδιου ότι ο πόλεμος θα ήταν μια «απόλυτη καταστροφή», ο Πούτιν του είπε: «Μπόρις δεν θέλω να σε πληγώσω αλλά μ’ έναν πύραυλο, θα πάρει μόνο ένα λεπτό».

«Αλλά νομίζω ότι από τον πολύ χαλαρό τόνο που έπαιρνε, το είδος της αποστασιοποίησης που φαινόταν να έχει, απλώς έπαιζε μαζί με τις προσπάθειές μου να τον κάνω να διαπραγματευτεί», σχολίασε επίσης ο Τζόνσον.

Στη συνδιάλεξη μεταξύ των δύο ανδρών, ο Τζόνσον προειδοποίησε τον Πούτιν ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε κυρώσεις από τη Δύση και περισσότερα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας. Προσπάθησε επίσης να αποτρέψει τη ρωσική στρατιωτική δράση λέγοντας στον Πούτιν ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ «στο ορατό μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...