Βρετανία: Σε οίκους ευγηρίας αναζητούν διαθέσιμες κλίνες για νοσηλεία ασθενών με Covid-19

Η συνεχόμενη ροή κρουσμάτων του κορονοϊού έχει φτάσει τα βρετανικά νοσοκομεία να αναζητούν διαθέσιμες κλίνες σε οίκους ευγηρίας.

«Η κατάσταση οξύνεται με μεγάλη ταχύτητα. Την περασμένη εβδομάδα είδαμε να φθάνουν στα νοσοκομεία 5.000 νέοι ασθενείς της Covid-19, δηλαδή το αντίστοιχο 10 νοσοκομείων γεμάτων με ασθενείς Covid», δήλωσε στο BBC ο Κρις Χόπσον, στέλεχος του NHS Providers, οργανισμού που εκπροσωπεί τις νοσοκομειακές μονάδες του δημόσιου τομέα.

«Φθάνουμε στο σημείο του κορεσμού», είπε προσθέτοντας ότι αναζητoύνται διαθέσιμες κλίνες αλλού, για παράδειγμα στους οίκους ευγηρίας και ιατρικής φροντίδας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε χθες τον αριθμό των 1.000 νεκρών μέσα σε ένα 24ωρο, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, με τους θανάτους στην χώρα να φτάσουν στους 77.346 συνολικά.

Περισσότερα από 62.000 κρούσματα καταγράφηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έχουν ξεπεράσει τους 30.000, ξεπερνώντας το ρεκόρ της κορύφωσης του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Η βρετανική κυβέρνηση ποντάρει στο lockdown, το οποίο επισήμως ετέθη σε ισχύ χθες στην Αγγλία, και στην επιτάχυνση της διαδικασία εμβολιασμού με τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια (Pfizer/BioNTech και Oxford/AstraZeneca).

Στόχος της κυβέρνηση είναι ο εμβολιασμός των άνω των 70 ετών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, δηλαδή 14 εκατομμυρίων ατόμων, μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από: CNN, BBC

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...