Βρετανία: Συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού

Λονδίνο

563 νέοι θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνοντας τον συνολικό αριθμό στους 2.352.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι μέσα σε 24 ώρες βρέθηκαν θετικοί στον ιό 4.324 άτομα, δηλαδή 29.474 στο σύνολο.

Ο δρ. Υβόν Ντόιλ, γιατρός διευθυντής του PHE, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι σε τόσο σοβαρή κατάσταση όπως η Ισπανία, οι ΗΠΑ και η Ιταλία αλλά επισήμανε ότι «δεν υπάρχει λόγος να είμαστε εφησυχασμένοι». Πρόσθεσε ότι ενώ έχει μειωθεί η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών από τότε που η κυβέρνηση επέβαλε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, υπήρξε ανοδική τάση στις μηχανοκίνητες μεταφορές.

Η κυβέρνηση έχει πιεστεί να αυξήσει τον έλεγχο των ιατρών, ώστε αυτοί που απομονώνονται άσκοπα να μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία.
Ο δρ. Ντόιλ δήλωσε ότι σήμερα υπάρχει δυναμικό για περίπου 3.000 εξετάσεις την ημέρα για το προσωπικό της NHS πρώτης γραμμής, το οποίο θα αυξηθεί.

Ο μόνος τρόπος να καταλάβουμε την τυχόν καλυτέρευση της κατάστασης είναι να παρατηρήσουμε την πορεία των κρουσμάτων ανά βδομάδα.Τις τελευταίες πέντε ημέρες οι νέες περιπτώσεις κυμαίνονταν μεταξύ 2.500 και 3.000 κάθε μέρα.Τώρα έχει αυξηθεί κατά 4.300. Αυτή είναι μια σημαντική αύξηση, αλλά κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας η τροχιά έχει ακόμα επιβραδυνθεί από αυτό που ήταν.

Ο επικεφαλής στατιστικών στοιχείων του BBC, Ρόμπερτ Καφ, δήλωσε ότι οι τελευταίες αυξήσεις στον αριθμό των ασθενών που πεθαίνουν από κορονοϊό εξισορροπούν τις αυξήσεις κάτω του μέσου όρου την Κυριακή και τη Δευτέρα. Σύμφωνα με έρευνες, εκτιμάται πως το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων ανέρχεται στο 13,48%.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...