Βρετανία – Συντηρητικοί: Υποσχέσεις για μείωση στον φόρο εισοδήματος

Μ. Βρετανία - Αριθμός 10 της Ντάουνιγκ Στριτ, Λονδίνο - Πρωθυπουργική κατοικία του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου
Φώτο Αρχείου / Αριθμός 10 της Ντάουνιγκ Στριτ, Λονδίνο – Κατοικία του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου

Τελειωμό δεν έχουν οι υποσχέσεις για μειώσεις φόρων ανάμεσα στους δύο βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας των Συντηρητικών στη Βρετανία μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές και την ανακοίνωση του νικητή στις 5 Σεπτέμβρη.

Υπόσχεση για μείωση του βασικού φόρου εισοδήματος κατά 20% από το 2029 έδωσε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ. Υποστήριξε ότι επικεντρώνει την προσοχή του στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ενώ όταν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα μπορέσει να ακολουθήσει ένα σχέδιο που έχει ήδη ανακοινωθεί για τη λήψη μέτρων μείωσης της φορολογίας το 2024, αλλά και με τη λήξη της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου γύρω στο 2029. Ο Σουνάκ δήλωσε ότι το σχέδιό του θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη μείωση του φόρου εισοδήματος από την περίοδο της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, που διεκδικεί επίσης την ηγεσία των Συντηρητικών και έχει θέσει ως πρότυπό της την Μ. Θάτσερ έχει χαρακτηρίσει επίσης τις μειώσεις των φόρων «αναγκαίες» προκειμένου να δώσουν ώθηση στην οικονομία.

Πρόσφατη δημοσκόπηση (YouGov) μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος έδειξε ότι η Τρας προηγείται κατά 24 μονάδες του Σουνάκ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...