Βρετανικός τύπος : 33,3εκ. οι άνεργοι στις ΗΠΑ

Βρετανικός Τύπος
Βρετανικός Τύπος

Ο γύρος του κόσμου μέσα από τον αστικό τύπο του Ηνωμένου Βασιλείου. Ξεχωρίζουμε την είδηση για τα 33,3 εκατομμύρια ανέργων στις ΗΠΑ.

Daily Mail

Ο Μπόρις Τζόνσον «θα κρατήσει τη Βρετανία σε lockdown μέχρι τουλάχιστον τον Ιούνιο». Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να προχωρήσει με «βήματα μωρού» ενώ την Κυριακή θα απευθύνει διάγγελμα στις 7 το απόγευμα,  όπου προβλέπεται  να ανακοινώσει μόνο μια «μικρή και μέτρια» χαλάρωση των περιορισμών. Ο πρωθυπουργός είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα προχωρήσει με «μέγιστη προσοχή» σε ό, τι αφορά την άρση των περιορισμών, αφού οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι τα κρούσματα σε νοσοκομεία και γηροκομεία καθιστούν πολύ επικίνδυνη μία σημαντική χαλάρωση. Αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα επιτραπεί η ελεύθερη άσκηση από τη Δευτέρα και ότι  εκκλησίες, τζαμιά και άλλοι χώροι λατρείας θα επιτρέπεται επίσης να ανοίγουν, αλλά μόνο για ιδιωτική προσευχή και όχι για ομαδικές τελετές.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα αποκαλύψει το σχέδιο εξόδου την Κυριακή αφού οι περισσότεροι άνθρωποι στη Βρετανία έχουν περάσει περισσότερες από έξι εβδομάδες στο σπίτι τους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας. Οι προτάσεις θα χωριστούν σε πέντε στάδια τους επόμενους μήνες και μια διαρροή του σχεδίου έχει δείξει ότι οι πρώτες αλλαγές τη Δευτέρα θα περιλαμβάνουν άνοιγμα των πάρκων για άσκηση. Θα επιτραπεί ηλιοθεραπεία και πικνίκ, τα περισσότερα παιδιά των εργαζομένων θα επιστρέψουν στο σχολείο, το προσωπικό θα αρχίσει να επιστρέφει σε επιχειρήσεις που παρέμειναν ανοιχτές κατά τη διάρκεια του κλειδώματος και οι υπαίθριες αγορές ενδέχεται να ανοίξουν ξανά. Στο δεύτερο στάδιο, στα τέλη Μαΐου, θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία με λιγότερα  μαθήματα και μερικά υπαίθρια αθλήματα όπως το γκολφ και το τένις να ξαναρχίσουν, πιθανώς μαζί με την κολύμβηση. Το ποδόσφαιρο της Πρέμιερ Λιγκ προς το τέλος Ιουνίου, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν ξανά πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές και αναμένεται να επιτρέπονται υπαίθριες συγκεντρώσεις έως και 30 ατόμων. Οι καφετέριες θα μπορούσαν επίσης να ανοίξουν ξανά, πριν τις παμπ και τα εστιατόρια, προς τα τέλη Αυγούστου. Άλλοι τομείς της οικονομίας θα αργήσουν και ενδέχεται να χρειαστεί να φτάσουν μέχρι τον Οκτώβριο.  

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα 539 ακόμη θύματα.  Έτσι ο επίσημος αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε σε 30.615, ενώ ανακοινώθηκαν 5.600 ακόμη κρούσματα, φτάνοντας συνολικά στις 206.000. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ μόνο (75.000). Όμως, το πραγματικό μέγεθος της επιδημίας παραμένει μυστήριο λόγω της αμφιλεγόμενης απόφασης να εγκαταλείψει τα εκτεταμένα τεστ από την αρχή της κρίσης. Σε συνέντευξη τύπου Downing Street, ο ΥΠΕΞ κ. Raab έστειλε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό της χώρας, λέγοντας: «Ο ιός δεν έχει ακόμη χτυπηθεί».

400.000 άνθρωποι στη Βρετανία είναι φορείς του κορονοϊού σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η ασθένεια έχει ανιχνευθεί σε ποσοστό μεταξύ 0,2 και 0,6% του πληθυσμού, ο οποίος μεταφράζεται σε περίπου 400.000 άτομα, ενώ  20.000 μολύνονται καθημερινά και ο αριθμός R έχει αυξηθεί έως 0,9 από την  κρίση στα γηροκομεία, λένε οι ειδικοί. Ο καθηγητής John Edmunds είπε στους βουλευτές σήμερα ότι το R έχει αυξηθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο ενώ οι εστίες στα κέντρα φροντίδας σημαίνουν ότι ο ιός εξακολουθεί να μην είναι υπό έλεγχο στη Βρετανία. Είπε επίσης  ότι ο αριθμός των ασθενών που έχουν προσβληθεί αυτήν τη στιγμή πρέπει να μειωθεί σύντομα. Η ανίχνευση επαφών δεν θα λειτουργήσει έως ότου το ποσοστό μόλυνσης είναι χαμηλότερο από αυτό που είναι σήμερα. Επισήμως, μόλις 5.000 άτομα διαγνώστηκαν χθες με COVID-19.

Ο αριθμός των θανάτων στο NHS μεταξύ των γιατρών και νοσηλευτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέρχεται σε 150. Τα αφιερώματα συνεχίζονται για όσους έχουν χάσει τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη χαλάρωση των περιορισμών κλειδώματος την Κυριακή. Ο αριθμός των 150 είναι πιθανό να είναι ακόμη μεγαλύτερος από τον πραγματικό αριθμό των εργαζομένων που έχουν πεθάνει, καθώς τα ονόματα ορισμένων θυμάτων δεν είναι ακόμη δημόσια.

Ένας συγκινημένος και συναισθηματικός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από εκατομμύρια Βρετανούς να συμμετάσχουν στο έβδομο εβδομαδιαίο «χειροκρότημα για το υγειονομικό προσωπικό» απόψε για να ευχαριστήσουν το προσωπικό του NHS και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έβαλαν τη ζωή τους στην πρώτη  γραμμή για την καταπολέμηση του κοροναϊού. Ο Τζόνσον έκανε  tweet ένα βίντεο με τον εαυτό του που χειροκροτεί, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ όλους σας για τη φανταστική δουλειά σας, μέρα με τη μέρα. Είστε οι πυλώνες της κοινωνίας για την καταπολέμηση του κοροναϊού».

Ο Μπόρις Τζόνσον επαινεί τους βετεράνους του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου σε επιστολή, γράφοντας «η Βρετανία έχει εμπλακεί σε έναν «νέο αγώνα που απαιτεί το ίδιο πνεύμα εθνικής προσπάθειας που είχατε πριν από 75 χρόνια». Ο πρωθυπουργός περιέγραψε αυτούς που αγωνίστηκαν εναντίον του ναζισμού ως «τη μεγαλύτερη γενιά».

Οι μαύροι έχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορονοϊό από τους λευκούς, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν σήμερα. Οι στατιστικολόγοι  ανέλυσαν τον αριθμό όλων των θανάτων που σχετίζονται με το COVID-19 στην Αγγλία και την Ουαλία μεταξύ 2 Μαρτίου και 10 Απριλίου. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο κίνδυνος θανάτου από τον κοροναϊό ήταν «σημαντικά» υψηλότερος σε ορισμένες εθνοτικές ομάδες σε σύγκριση με τους λευκούς, πέρα από την ηλικία. Μετά τον υπολογισμό των συνθηκών υγείας και των διαφορών σε παράγοντες όπως το εισόδημα, ο κίνδυνος για τους μαύρους είναι σχεδόν διπλάσιος.

Η Γερμανία επιστρέφει στο σχολείο. Τα παιδιά διδάσκονται πώς να κρατούν τις κοινωνικές αποστάσεις κατά την επιστροφή τους στο σχολείο στη Γερμανία, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να άρει ένα σύνολο περιορισμών κλειδώματος και το ποσοστό R συνεχίζει να μειώνεται από 0,71 σε 0,65, παρά τη χαλάρωση. Η κοινωνική απόσταση ήταν το πρώτο μάθημα στο Ντόρτμουντ σήμερα το πρωί. Η Μέρκελ χθες έδωσε το πράσινο φως σε όλα τα γερμανικά σχολεία να ανοίξουν ξανά με κατάλληλα μέτρα υγιεινής.

Η Νορβηγία αίρει τα μέτρα αφού ο αριθμός των θανάτων έφτασε μόλις στους 209, ξεκινώντας με τα σχολεία να ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα μετά τη μείωση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε έναν χάρτη πορείας για την πλήρη άρση των μέτρων  στη Σκανδιναβική χώρα, η  Νορβηγή πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι τα μπαρ θα είναι ανοιχτά από την 1η Ιουνίου με πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις έως και 200 ​​ατόμων να επιτρέπονται από τις 15 Ιουνίου. Το εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει τον Απρίλιο, μπορεί να ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου, με τις προπονήσεις  να ξαναρχίζουν την Πέμπτη.

Η γειτονική Σουηδία παραδέχεται ότι ο αυξανόμενος αριθμός των θανάτων των ηλικιωμένων είναι μια «μεγάλη αποτυχία» και οι 3.000 συνολικοί θάνατοι είναι ένας «τρομερά μεγάλος αριθμός»,  όπως δήλωσε σήμερα ο πρέσβης της χώρας στις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το προσωπικό του Λευκού Οίκου θα εξετάζονται καθημερινά για τον κοροναϊό καθώς ένας υπάλληλος που υπηρετεί στη Δυτική Πτέρυγα είναι θετικός στην ασθένεια. «Είχα πολύ λίγη προσωπική επαφή με αυτόν τον κύριο», είπε ο Τραμπ για τον υπάλληλο. Αυτό είναι απίθανο δεδομένου ότι τα καθήκοντα του υπαλλήλου περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση του προέδρου των γευμάτων του, τη φροντίδα της ντουλάπας του και το ταξίδι μαζί του. Ο Τραμπ σημείωσε, ωστόσο, ότι η εσωτερική πολιτική του Λευκού Οίκου σχετικά με τις δοκιμές θα αλλάξει από μία φορά την εβδομάδα σε μία φορά την ημέρα τη στιγμή που οι δοκιμές δεν είναι διαθέσιμες για το ευρύ κοινό. Ο Τραμπ είπε επίσης ότι δοκιμάστηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη και ήταν αρνητικός και ότι  δεν θα τεθεί σε καραντίνα, επειδή λέει ότι είναι «απαραίτητος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ γιορτάζει την Εθνική Ημέρα της Προσευχής κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού. Ο Τραμπ, η Μελάνια και οι θρησκευτικοί ηγέτες στην Εθνική Ημέρα Προσευχής εστίασαν τις προσευχές τους σε όσους υποφέρουν από τον κοροναϊό. «Θα συνεχίσουμε να επικρατούμε. Θα επικρατήσουμε ξανά. Θα νικήσουμε τον ιό. Θα νικήσουμε τον εχθρό. Δεν θα αποτύχουμε », είπε ο Τραμπ.

Ο μύθος του μποξ και ιδιοκτήτης του Jimmy’s Corner Bar στην Times Square που εκπαίδευσε  τον Μοχάμεντ Άλι πέθανε την Πέμπτη μετά από μάχη με τον κορονοϊό  σε ηλικία 89 ετών. Ήταν γνωστός για την προπονητική του καριέρα στη δεκαετία του ’70 και για το εμβληματικό του μπαρ ‘Jimmy’s Corner’ που ήταν ιδιοκτήτης του για 47 χρόνια. Νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο NYU Langone πριν από δύο εβδομάδες. Η οικογένειά του ήλπιζε ότι η θεραπεία πλάσματος θα μπορούσε να τον σώσει, αλλά καθώς ήδη υπέφερε από νεφρική νόσο, η υγεία του συνέχισε να επιδεινώνεται.

Ο κορονoϊός μπορεί να εξαπλωθεί από το SEX. Μελέτη βρίσκει τον ιό σε δείγματα σπέρματος από άντρες που αναρρώνουν από την ασθένεια. Ερευνητές στην Κίνα εξέτασαν δείγματα σπέρματος 38 ανδρών με COVID-19 και ένας στους έξι είχε ίχνη ιού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν αναρρώσει. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί σεξουαλικά, αυτό όμως απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ναυάγιο ενός σκάφους Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου που εξαφανίστηκε πριν από 77 χρόνια με τα 14 μέλη του πληρώματος στις ακτές της Βόρειας Ουαλίας, το οποίο έλυσε το μυστήριο. Το LCT 326, ένα Landing Craft Tank, τύπος που χρησιμοποιείτο για την εκφόρτωση των δεξαμενών στις παραλίες της Νορμανδίας. Το πλοίο εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος κατά τη διαδρομή από τη Σκωτία προς το Devon τον Φεβρουάριο του 1943. Οι επιτελείς του Ναυαρχείου υπέθεσαν ότι το σκάφος είχε βυθιστεί σε μια καταιγίδα ή είχε χτυπήσει σε νάρκη στην Ιρλανδία. Το πλοίο, το οποίο ήταν μέρος μιας νηοπομπής, ήταν υπό τη διοίκηση του ανθυποπλοίαρχου William N Griffiths, ο οποίος χάθηκε μαζί με όλους τους άντρες του.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Μπόσοφ 52 ετών που έπαιζε χόκεϊ επί πάγου με τον Πούτιν βρέθηκε σκοτωμένος στο αρχοντικό του στη Μόσχα. Ο Ρώσος βαρόνος  του άνθρακα, ανακαλύφθηκε κλειδωμένος στο ιδιωτικό του γυμναστήριο αργά την Τετάρτη με μια σφαίρα στο κεφάλι του και ένα πιστόλι στο χέρι του, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Βρέθηκε από τη γυναίκα του, Κατερίνα, η οποία είχε έρθει να ψάξει στο σπίτι με έναν φύλακα, αφού ο Μπόσοφ δεν απαντούσε στα μηνύματά της. Ο θάνατος του Μπόσοφ, του 86ου πλουσιότερου άνδρα της Ρωσίας με περιουσία 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έρχεται μετά την διαμάχη με τον πρώην συνεργάτη του τον Aleksandr Isayev, ο οποίος απολύθηκε από τη θέση του του γενικού διευθυντή των εταιρειών άνθρακα της Bosov τον Απρίλιο του περασμένου έτους και κατηγορείται για «κατάφωρη κατάχρηση και κλοπή στους τομείς εργασίας που του έχουν ανατεθεί καθώς και διάδοση ψευδών πληροφοριών». Ο Isayev αρνείται τους ισχυρισμούς και είχε καταθέσει αγωγή δυσφήμισης.

The Guardian

Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων ανέρχεται σε 265.000. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει φτάσει τουλάχιστον τους 268.999, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο παρακολουθεί την εξάπλωση του ιού. Υπάρχουν 3.836.215 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 75.000, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Οι θάνατοι στις ΗΠΑ είναι οι υψηλότεροι παγκοσμίως ακολουθούμενο από το Ηνωμένο Βασίλειο με 30.689 θανάτους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να προωθεί τη θεωρία ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο, χωρίς στοιχεία. «Κάτι συνέβη», δήλωσε ο Τραμπ στους Αμερικανούς δημοσιογράφους στο Oval Office. «Πιθανώς ήταν ανικανότητα. Κάποιος ήταν ηλίθιος». Επίσης  ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo ισχυρίστηκε ότι έχει «τεράστιες αποδείξεις» ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο. Δεν έχουν προσκομιστεί αποδεικτικά στοιχεία για αυτό, ενώ η Κίνα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, ο αριθμός έφτασε τα 33,3 εκατομύρια την περασμένη εβδομάδα καθώς οι οικονομικές ζημιές από την πανδημία συνεχίζουν να αυξάνονται.

190.000 άνθρωποι στην Αφρική θα μπορούσαν να πεθάνουν από ιό κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας εάν αποτύχουν τα μέτρα περιορισμού, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που βασίζεται σε μοντέλα προβλέψεων για 47 χώρες.

Μειώνονται οι θάνατοι από τον ιό στη Γαλλία η οποία ανέφερε 178 νέους θανάτους, λιγότερους από την προηγούμενη ημέρα ενώ είδε τον αριθμό των ασθενών σε ΜΕΘ να πέφτει κάτω από 3.000 για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου.

Ο διεθνής τουρισμός θα βυθιστεί έως και 80%. Ο αριθμός των διεθνών τουριστικών αφίξεων θα μπορούσε να μειωθεί κατά 60-80% το 2020 λόγω του κοροναϊού, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 539 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αριθμός των νεκρών του κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε τα 30.615 αφού πέθαναν άλλα 539 άτομα, αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών, Dominic Raab, στην καθημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης.

Ο υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Ο Raab είπε ότι εάν οι άνθρωποι «εγκαταλείψουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης» ο ιός «θα αναπτυχθεί ξανά με εκθετικό ρυθμό».

Η Ρωσία ξεπερνά τη Γερμανία και τη Γαλλία μετά από αύξηση ρεκόρ σε κρούσματα  την Πέμπτη, δίνοντάς της το πέμπτο υψηλότερο σύνολο στον κόσμο με 177.160. Ο Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αποδεχτεί την προσφορά του να παράσχει αναπνευστήρες για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του νέου κορονοϊού που προκαλεί θανατηφόρα αναπνευστική ασθένεια, προσθέτοντας ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει δυσκολίες με την ασθένεια, όπως αναφέρει το Reuters. Ο Τραμπ και ο Πούτιν μίλησαν τηλεφωνικά την Πέμπτη, όπου συζήτησαν  για τον κοροναϊό, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η Γαλλία θα διατηρήσει τα σύνορα κλειστά μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Ιουνίου, έως ότου υπάρξει περαιτέρω ειδοποίηση μετά την άρση του κλειδώματος τη Δευτέρα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Christophe Castaner. Είπε ότι οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου.

Reuters

Η ΕΕ προτείνει την κατάργηση των συνηθισμένων συνθηκών για χρήση του ESM στη μάχη κατά της πανδημίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Πέμπτη την κατάργηση των συνήθων συνθηκών για χώρες που χρησιμοποιούν το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, καθώς προσπαθούν να αναζωογονήσουν τις οικονομίες τους που επλήγησαν από την επιδημία του κοροναϊού. Η επονομαζόμενη «ενισχυμένη παρακολούθηση» των χωρών που λαμβάνουν πιστωτικά όρια θα διασφαλίσει ότι θα χρησιμοποιούν μόνο τα κεφάλαια για δαπάνες υγείας που σχετίζονται με  τον κορονοϊό. Μόλις ξοδευτούν τα χρήματα και οι Βρυξέλλες ελέγξουν ότι χρησιμοποιήθηκαν σωστά, η επιτήρηση θα τελειώσει.

Ο Πούτιν προειδοποιεί ότι ο  ανταγωνισμός  της παγκόσμιας αγοράς θα αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας.  «Με φόντο την πτώση της παγκόσμιας ζήτησης, ο αγώνας για τις διεθνείς αγορές για παράδοση καυσίμων και πρώτων υλών, τροφίμων και άλλων προϊόντων έχει ενταθεί», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιανίν, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πραγματικός αριθμός περιπτώσεων κοροναϊού στη ρωσική πρωτεύουσα είναι περίπου 300.000, αριθμός που είναι τρεις φορές υψηλότερος από το επίσημο σύνολο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Οι αρχές ανέφεραν 92.676 περιστατικά του νέου κοροναϊού στη Μόσχα. Ο εθνικός αριθμός κρουσμάτων από την Πέμπτη ήταν 177.160.

Οι ΗΠΑ οπλίζονται για να ακυρώσουν την πυραυλική υπεροχή της Κίνας. Καθώς η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, ένας αγώνας μεταξύ των δύο δυνάμεων του Ειρηνικού βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εξοπλίζονται σε μια προσπάθεια να κλείσουν το ευρύ χάσμα με την Κίνα.Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μείνει στάσιμες σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δεκαετίες καθώς η Κίνα επέκτεινε δραματικά τη στρατιωτική της δύναμη. Έχοντας ξεπεράσει τους περιορισμούς της συνθήκης για τον έλεγχο των όπλων της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.Επιταχύνονται οι παραδόσεις των πρώτων νέων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εδώ και δεκαετίες.Σε δήλωση προς το Reuters σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις των ΗΠΑ, το Πεκίνο προέτρεψε την Ουάσιγκτον «να είναι προσεκτική στα λόγια και τις πράξεις», «να σταματήσει να κινεί τα πιόνια στη σκακιέρα» στην περιοχή και να «σταματήσει να τεντώνει το σχοινί με την Κίνα».

Εκπρόσωποι της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών σε τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή συμφώνησαν να ενισχύσουν τη μακροοικονομική συνεργασία και τη δημόσια υγεία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εμπορίου της Κίνας. Ο Κινέζος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Liu He, ο εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ Robert Lighthizer και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin συμφώνησαν επίσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δύο χώρες να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας Φάσης 1. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου εμπορίου της Κίνας σε δήλωσή του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...