Βρετανικός Τύπος: «4.500 £ για να κολλήσετε Covid», «γονείς κάνουν τεστ στα παιδιά» και η εισαγωγή του Δούκα του Εδιμβούργου στο νοσοκομείο στα πρωτοσέλιδα

βρετανική Σημαία- Οξφόρδη

Οι εφημερίδες της Πέμπτης αναφέρουν τις επιφυλάξεις στα σχόλια του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη χαλάρωση του lockdown και την εισαγωγή του Δούκα του Εδιμβούργου στο νοσοκομείο. Στα πρωτοσέλιδα στο Βρετανικό Τύπο κυριαρχούν τα «4.500 £ για να κολλήσετε Covid» και οι «γονείς κάνουν τεστ στα παιδιά».


Daily Telegraph

Η Daily Telegraph γράφει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης είναι να επιτρέψει μια σταδιακή επιστροφή στα σχολεία η οποία θα περιλαμβάνει μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα τεστ στο σπίτι καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Οι υπουργοί ήθελαν τα σχολεία να επιβλέπουν τα μαζικά τεστ, ένα σχέδιο που προκαλεί ένταση με τους διευθυντές και τα εκπαιδευτικά συνδικάτα. Έτσι κατέληξαν στην απόφαση οι μαθητές να κάνουν τα τεστ στο σπίτι ως μια συμβιβαστική λύση μεταξύ συνδικάτων και κυβέρνησης. Δημοσιεύει επίσης μια φωτογραφία του Δούκα του Εδιμβούργου κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Λονδίνου.


Metro

“4.500 £ για να κολλήσετε  Covid” είναι ο τίτλος της Metro, η οποία αναφέρει μια νέα κλινική δοκιμή όπου νεαροί υγιείς εθελοντές θα μολυνθούν σκόπιμα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι έως και 90 νέοι εθελοντές θα περάσουν τουλάχιστον 16 ημέρες σε καραντίνα μετά από «λήψη σταγόνων κορονοϊού στη μύτη τους».


Guardian

Ενώ οι μολύνσεις μειώθηκαν κατά τα δύο τρίτα σε ένα μήνα, ο ιός τώρα εξαπλώνεται σε περισσότερα παιδιά και νέους, λέει η Guardian, ενώ μια μελέτη δείχνει ότι το εθνικό lockdown έχει αποδώσει παρά τις νέες μεταλλάξεις του ιού. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι  ο έλεγχος των νέων θα μπορούσε να γίνει ένα κρίσιμο ζήτημα, αναφέροντας την τελευταία μελέτη για τα ποσοστά μόλυνσης από το Imperial College και την υπόδειξη ότι ο ιός εξαπλώνεται τώρα περισσότερο μεταξύ 18 και 24 ετών και παιδιών ηλικίας μεταξύ 5 και 12 ετών.

Σε άλλο άρθρο της, η εφημερίδα έχει φωτογραφία της Zara Mohammed, της πρώτης γυναίκας που ηγείται του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς του BBC που έχει επικριθεί ως μια υπερβολικά «εχθρική». Ο μολυσμένος αέρας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη γονιμότητα σημειώνει σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα, σύμφωνα με την με την πρώτη μελέτη σε 18.000 ζευγάρια στην Κίνα που εξετάζει προσεκτικά την ατμοσφαιρική ρύπανση και τον σημαντικό κίνδυνο υπογονιμότητας για τον γενικό πληθυσμό.


Daily Express

Η χαλάρωση των μέτρων στην Αγγλία θα βασίζεται σε “δεδομένα όχι ημερομηνίες”, όπως αναφέρεται από την Daily Express. Η εφημερίδα σημειώνει την έκκληση του πρωθυπουργού για «συνετή προσέγγιση» στον τερματισμό του lockdown. Στην κύρια φωτογραφία δείχνει τον Πρίγκιπα Φίλιππο δίπλα στη Βασίλισσα, ενώ σε  αποκλειστικό άρθρο ισχυρίζεται ότι ο Πρίγκιπας Χάρι θέλει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα αφιέρωμα στη μητέρα του Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας.


Times

Στοιχεία από την υπηρεσία εισαγωγής σε πανεπιστήμια και κολέγια, την Ucas, επικαλούνται οι Times, που αναφέρουν ότι οι μαθητές στρέφονται σε «ασφαλή» σταδιοδρομία εν μέσω της πανδημίας και «συρρέουν» στα επαγγέλματα που παρέχουν ασφαλή καριέρα. Οι αιτήσεις για σπουδές στους κλάδους της  ιατρικής, της νοσηλευτικής και των μηχανικών έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, ενώ οι γλώσσες, η ιστορία και οι κλασικές σπουδές συγκαταλέγονται σε αυτά που έχει μειωθεί η ζήτησή τους, προσθέτει η εφημερίδα. Ενδεικτικά αναφέρει ότι πάνω από 60.000 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για σπουδές στη νοσηλευτική, ένα τρίτο περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ προσθέτει ότι πολλοί ακόμη θα ήθελαν να αλλάξουν καριέρα, καθώς περισσότερες από 10.000 αιτήσεις προέρχονται από μεγαλύτερους άνω των 35 ετών.

Δίπλα από τη  φωτογραφία του Πρίγκιπα Φίλιππου οι Times σημειώνουν ότι παρόλο που μπήκε στο νοσοκομείο χωρίς βοήθεια, η εισαγωγή του στην ηλικία των 99 ετών “προκαλεί ανησυχία”. Οι πηγές από το παλάτι αναφέρουν ότι η ασθένεια του δούκα δεν σχετίζεται με την πανδημία, ενώ δεν έγινε γνωστό εάν υποβάλλεται σε θεραπεία για την ίδια περίπτωση που τον οδήγησε για τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2019.


Εφημερίδα i

Η εφημερίδα i αποκαλύπτει ένα σχέδιο του NHS για την αντιμετώπιση της διστακτικότητας για τον εμβολιασμό κατά του Covid. Κορυφαίος γιατρός λέει στην εφημερίδα ότι «τρομακτικές ιστορίες και μύθοι στο διαδίκτυο κοστίζουν ζωές».


Sun

Με τον τίτλο “Hope You Phil Better”, «Ελπίζω ότι νιώθεις καλύτερα», κάνοντας λογοπαίγνιο η Sun, επικεντρώνεται στην ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος γίνεται 100 τον Ιούνιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Τρίτη το απόγευμα προληπτικά μετά από αδιαθεσία, ενώ πηγή περιγράφει τον δούκα, να είναι “σε καλή διάθεση” κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε αυτό.


Financial Times

Τα κύρια νέα για τους Financial Times είναι το τέλος της «πάλης εξουσίας στην καρδιά της Downing Street», που κέρδισε ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit, Λόρδος Frost, ο οποίος θα προσχωρήσει στο υπουργικό συμβούλιο, επιφορτισμένος με την εποπτεία της μελλοντικής σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ, αντικαθιστώντας τον Michael Gove, στον οποίο δόθηκε το κομμάτι αυτό σε προσωρινή βάση “πριν από μόλις δύο ημέρες”. Σύμφωνα με πηγές του Whitehall, ο Λόρδος Frost “είχε ζητήσει υπουργικό ρόλο” για να διαμορφώσει τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ και απείλησε να παραιτηθεί από σύμβουλος του πρωθυπουργού, εάν δεν κατορθώσει να πάρει τη θέση αυτή.


Daily Mail

Τα σχόλια του πρωθυπουργού ότι επιμένει σε μια προσεκτική και καθοδηγούμενη από τα δεδομένα προσέγγιση για την άρση του lockdown, είναι μια θέση που φαίνεται να έχει απογοητεύσει την Daily Mail, δεδομένου του τίτλου της: “Τώρα βγάλε τα φρένα, Μπόρις!” Ο Μπόρις Τζόνσον χθες το βράδυ αντιμετώπισε μια έντονη διαφωνία για την ταχύτερη άρση του κλειδώματος, εν μέσω φόβων ότι οι περιορισμοί ενδέχεται να διαρκέσουν μέχρι τον Ιούλιο, επιχειρηματίες και βουλευτές ζήτησαν ένα ταχύτερο χρονοδιάγραμμα για να σώσουν τις επιχειρήσεις από την κατάρρευση.

Ένα άρθρο της Mail στην πρώτη σελίδα, σημειώνει ότι ο κ. Johnson “ποντάρει πολύ” σε ένα εμβόλιο, ενώ καταλήγει λέγοντας, “ελευθερώστε το έθνος!” Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν αυστηρούς νέους κανόνες για τη χρήση της μάσκας κατά την επιστροφή στα σχολεία, λέει σε άλλο άρθρο της.  Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκες όταν δεν βρίσκονται στην τάξη τους μόλις ανοίξουν ξανά τα σχολεία, όπως αναφέρθηκε χθες το βράδυ.

Πηγές: https://www.thepaperboy.com/uk/front-pages.cfmhttps://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...