Βρετανικός τύπος: «Αναρχία στις ΗΠΑ» είναι ο τίτλος που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης 07 Ιανουαρίου 2021

Βρετανία - Λονδίνο
Πηγή: Eurokinissi

Η εφημερίδα i στην πρώτη σελίδα έχει την ένοπλη αστυνομία που φράζει την πόρτα για την Αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων ενάντια στους διαδηλωτές. «Αναρχία στις ΗΠΑ» δηλώνει η εφημερίδα, αφού χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ περικύκλωσαν το Κογκρέσο και παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας. Μια γυναίκα που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια των ταραχών πέθανε, σύμφωνα με την αστυνομία.


Times

Οι Times αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην «καρδιά της αμερικανικής δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι υπερισχύουν της αστυνομίας που τράβηξαν τα όπλα τους για να υπερασπιστούν το Σώμα, καθώς οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι “έβαλαν μάσκες αερίου και προστατευόταν κάτω από γραφεία” και το προσωπικό “κρύφτηκε στα γραφεία”. Η εφημερίδα προσθέτει ότι έπεσαν πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο και μια γυναίκα είναι «κρίσιμα τραυματισμένη, αφού χτυπήθηκε στο λαιμό», ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, βρέθηκε και μια εκρηκτική συσκευή.


Daily Telegraph

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι η δημοκρατία είναι υπό πολιορκία καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Μερικοί κατάφεραν να μπουν μέσα και να περιπλανηθούν στους διαδρόμους του Κογκρέσου, προσθέτει. Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ο κ. Τραμπ απευθύνθηκε σε μεγάλο πλήθος για περισσότερο από μία ώρα, προτρέποντάς τους να διαδηλώσουν και να επαναλάβουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς του ότι είχε χάσει τις εκλογές λόγω απάτης. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οι γιατροί έχουν κληθεί να σταματήσουν τη συνήθη εργασία τους σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν ότι το NHS μπορεί να πραγματοποιήσει 14 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι τον Φεβρουάριο.

“Το χάος του Τραμπ επιτίθεται στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ”, δηλώνει η Guardian, αναφέροντας ότι αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια. Η εφημερίδα περιγράφει την αναταραχή ως την «πιο δραματική πρόκληση για το δημοκρατικό σύστημα των ΗΠΑ μετά τον εμφύλιο πόλεμο». Λέει επίσης ότι μια ομάδα κατάφερε να φτάσει στο αίθριο της Ροτόντα της Γερουσίας, κρατώντας ομοσπονδιακές σημαίες.

Ο κορονoϊός έχει επίσης θέση σε μερικές από τις πρώτες σελίδες της Πέμπτης.


Daily Express

Η Daily Express επικεντρώνεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας “η μεγάλη ώθηση ξεκινά σήμερα”. Οι γιατροί θα εμβολιάσουν ασθενείς με το εμβόλιο της Oxford-AstraZeneca από την Πέμπτη. Οι πρώτες δόσεις του πρόσφατα εγκεκριμένου εμβολίου θα δοθούν για την προστασία των οίκων ευγηρίας.


Daily Mail

Η Daily Mail ισχυρίζεται ότι η έγκριση παρτίδων εμβολίων κατά του Covid πρόκειται να επιταχυνθεί “δραστικά”. Πηγές ανέφεραν, ότι η περίοδος έγκρισης θα μειωθεί από 20 περίπου ημέρες σε μόλις τέσσερις. Η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγείας, η οποία είναι υπεύθυνη για τους ελέγχους, θα αυξήσει επίσης το προσωπικό για να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος, προσθέτει η Mail.


Sun

Η Sun προειδοποιεί τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να «σταματήσει να μιλάει» για το πρόγραμμα του εμβολιασμού. Οι βουλευτές και οι γιατροί δήλωσαν ότι ο κ. Τζόνσον πρέπει να εμβολιάζει όλο το εικοσιτετράωρο για να φτάσει τα τρία εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα.


Daily Mirror

Η Daily Mirror καλεί τους αναγνώστες της να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Η εφημερίδα, το Εργατικό Κόμμα και τα Συνδικάτα, ζητούν 50.000 εθελοντές να εργαστούν ως επιμελητές στα κέντρα εμβολίων του NHS, καθώς τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν 1.041 θανάτους, με περισσότερες από 62.300 νέες περιπτώσεις να καταγράφονται.


Daily Star

Εν τω μεταξύ, η Daily Star λέει “το χειροκρότημα επιστρέφει” καθώς το «Χειροκροτήματα για τους φροντιστές» επιστρέφει, με νέο τίτλο «Χειροκροτήματα για τους ήρωες». Τα εβδομαδιαία χειροκροτήματα για το προσωπικό της NHS της πρώτης γραμμής και άλλους βασικούς εργαζόμενους που γινόταν για 10 εβδομάδες κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη άνοιξη, θα επιστρέψει από τις 20:00 GMT την Πέμπτη.


 Πηγές : https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk,   https://www.thepaperboy.com/uk/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...