Βρετανικός Τύπος: «Ανοίγουν ξανά τα τουριστικά θέρετρα» στα πρωτοσέλιδα

Πολλά από τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης αναφέρονται στην προοπτική επιστροφής των διεθνών ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι. Η Metro σχολιάζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να καλωσορίσει τους βρετανούς παραθεριστές αυτό το μήνα εάν το Ηνωμένο Βασίλειο ανοίξει και αυτό αντίστοιχα. Ωστόσο, η εφημερίδα προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε προσεκτικά και προειδοποίησε για «εισροή της νόσου».

Η Guardian αναφέρει ότι δόθηκε μεγάλη προτεραιότητα στα σχέδια των καλοκαιρινών διακοπών τη Δευτέρα αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε ότι οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να την επισκεφθούν από τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει, όπως υπονοεί η εφημερίδα, ότι οι αλλαγές στις απαιτήσεις καραντίνας για τους  δημοφιλείς προορισμούς διακοπών θα μπορούσαν να κάνουν το 2021 “το έτος της κράτησης της τελευταίας στιγμής”.

Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών στις οποίες οι Βρετανοί παραθεριστές θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι χώρες αυτές θα μπορούσαν να είναι στη «ασφαλή πράσινη λίστα» που θα εκπονήσει η Downing Street για διεθνή ταξίδια μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο αναφέρει ότι μόνο μια «μικρή λίστα» χωρών με μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών, όπως το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία, θα μπει στη λίστα από τις 17 Μαΐου.

Οι Times ισχυρίζονται ότι οι υπουργοί θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα για να συμφωνήσουν μια περιορισμένη πράσινη λίστα “περίπου δώδεκα χωρών” στις οποίες μπορούν να ταξιδέψουν οι άνθρωποι από τις 17 Μαΐου χωρίς να χρειάζεται να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους. Κυβερνητική πηγή είπε στους Times ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι υπομονετικοί για μερικές ακόμη εβδομάδες. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ενώ το Γιβραλτάρ και το Ισραήλ πρόκειται να συμπεριληφθούν στη περιορισμένη «πράσινη λίστα» χωρών που πρόκειται να ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί θα ακολουθήσουν σύντομα. Η πηγή αναφέρει ότι ο κατάλογος θα αναθεωρηθεί μετά από τρεις εβδομάδες, με τους υπουργούς να είναι βέβαιοι ότι μέχρι τότε οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Καραϊβικής και των ΗΠΑ οι οποίες αναμένεται να περιληφθούν στη λίστα όταν ενημερωθεί τον Ιούνιο. Οι Times επίσης αναφέρουν ότι μια επαναστατική τρισδιάστατη καρδιακή σάρωση εισάγεται στο NHS και ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάλειψη των καθυστερήσεων των ατόμων που περιμένουν για εξετάσεις που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Λέει ότι η τεχνολογία HeartFlow μπορεί να διαγνώσει στεφανιαία νόσο σε 20 λεπτά, μετατρέποντας μια αξονική τομογραφία σε τρισδιάστατη εικόνα και αποφεύγοντας την ανάγκη για επεμβατικές διαδικασίες. Περίπου 35.000 ασθενείς ετησίως θα επωφεληθούν και ο ιατρικός διευθυντής του NHS για την Αγγλία Stephen Powis λέει ότι αυτό θα σώσει χιλιάδες ζωές.

Η Γερμανία θα άρει τους περιορισμούς για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ήδη από αυτήν την εβδομάδα, ισχυρίζονται οι Financial Times, η οποίοι αναφέρουν ότι η κίνηση έχει επικριθεί για διάκριση εναντίον νεότερων ατόμων που απέχουν μήνες από τον εμβολισμό τους. Λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την Covid πιθανότατα θα πρέπει να δείξουν ένα πιστοποιητικό που να τους επιτρέπει να μην χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζουν περιορισμούς στις κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Η εφημερίδα i, η οποία επικαλείται έναν υπάλληλο της κυβέρνησης ο οποίος αναφέρει ότι το επόμενο στάδιο χαλάρωσης από το lockdown πρόκειται να προχωρήσει λόγω των θετικών δεδομένων, καθώς δόθηκε το πράσινο φως για να άρει περαιτέρω τους περιορισμούς στις 17 Μαΐου. Τα εστιατόρια, οι παμπ, οι κινηματογράφοι και τα μουσεία συγκαταλέγονται μεταξύ των επιχειρήσεων που θα επιτρέπεται να ανοίξουν εκ νέου πλήρως.

“Γιατί να περιμένουμε επτά ακόμη εβδομάδες;” αναρωτιέται η Daily Mail στον τίτλο της, ισχυριζόμενη ότι οι κλήσεις για ένα ταχύτερο τέλος στο lockdown αυξάνονται, μετά τον αναφορά στον αριθμό των καθημερινών θανάτων από Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο που μειώθηκε σε έναν μόνο τη Δευτέρα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι παρά τους μειωμένους αριθμούς, η Βρετανία δεν έχει προγραμματιστεί να ανοίξει πλήρως μέχρι τις 21 Ιουνίου. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανοίξει στους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι είναι καλή είδηση ​​για τους Βρετανούς που «λιμοκτονούν για τον ήλιο και που έχουν κουραστεί από το κλείδωμα» αλλά αυτό είναι μόνο ένα σημείο από τα πολλά που δείχνει τις αντιθέσεις  μεταξύ των  Βρυξελλών και του Westminster.

Η Daily Express επικεντρώνεται στη «θεαματική» διάθεση εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου που έχει ξεπεράσει συνολικά τις 50 εκατομμύρια δόσεις, ενώ τα τελευταία στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου για τον ιό ανέφεραν έναν μόνο θάνατο και 1.649 νέα κρούσματα τη Δευτέρα “δεδομένα που δίνουν ελπίδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε καλή πορεία για να κερδίσει τον πόλεμο κατά του ιού”.

Και τέλος η Daily Star αναφέρεται σε σοκαριστικές  νέες αποκαλύψεις σχετικά με το Show του Jeremy Kyle, το οποίο κόπηκε το 2019 μετά το θάνατο ενός καλεσμένου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι παραγωγοί της εκπομπής  βαθμολογούσαν τα προγράμματα ανάλογα με το πόσο σοκαριστικά ήταν.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...