Βρετανικός Τύπος: «Αποτρόπαια σκληρότητα» και «Τα αποτελέσματα της μελέτης των εμβολίων, ενισχύουν τις ελπίδες», στα πρωτοσέλιδα

Οι περισσότερες από τις σημερινές εφημερίδες ασχολούνται με τον τραγικό θάνατο του Arthur Labinjo-Hughes.

Η Daily Telegraph έχει τον τίτλο: «Μια μελανιά για κάθε μέρα καραντίνας», αναφερόμενη στις δηλώσεις ενός εισαγγελέα, ο οποίος είπε ότι το αγοράκι είχε έναν «μώλωπα για κάθε μέρα καραντίνας». Ο Arthur Labinjo-Hughes, ένα εξάχρονο αγόρι, βασανίστηκε, δηλητηριάστηκε και τελικά ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο Solihull. Την Πέμπτη η θετή του μητέρα καταδικάστηκε για φόνο και ο πατέρας του κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ η ποινή τους θα ανακοινωθεί αργότερα την Παρασκευή.

Η Sun σχολιάζει: “Δεν έμαθαν τίποτα από το Baby P;” αναφερόμενη στην περίπτωση ενός άλλου νεαρού αγοριού που σκοτώθηκε από πολλά τραύματα το 2007. Η εφημερίδα συγκρίνει την τραγική περίπτωση του μικρού Arthur Labinjo-Hughes με αυτή του Peter Connelly, ο οποίος πέθανε στο Λονδίνο το 2007 αφού δέχτηκε περισσότερα από 50 τραύματα.

Η Daily Mail ρωτά: «Γιατί δεν έσωσαν τον Άρθουρ;». Σημειώνει ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί, η αστυνομία και οι δάσκαλοι αντιμετωπίζουν «καταδικαστικά ερωτήματα» σχετικά με τις χαμένες ευκαιρίες να σταματήσουν τον θάνατο του παιδιού, λέγοντας ότι απέτυχαν να δουν “τόσα σημάδια ότι βασανιζόταν από τον πατέρα και τη θετή του μητέρα… μέχρι που ήταν πολύ αργά”. Στην πρώτη της σελίδα δημοσιεύει φωτογραφίες της Emma Tustin, της θετής μητέρας που κρίθηκε ένοχη για φόνο και του πατέρα του Arthur, Thomas Hughes, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία.

Η Guardian δημοσιεύει μια χαμογελαστή φωτογραφία του μικρού Άρθουρ, αποκαλώντας αυτό που συνέβη στο εξάχρονο παιδί, “αποκρουστική σκληρότητα”. Το κύριο θέμα της όμως είναι η περικοπή της χρηματοδότησης από το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό υποστηρικτική του Εργατικού Κόμματος, τη Unite. Η Unite αποφάσισε να περικόψει τις πολιτικές της δωρεές. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη για τον εορτασμό των πρώτων 100 ημερών στη θέση αυτή, η νέα γενική γραμματέας της οργάνωσης, Sharon Graham, είπε ότι η Unite θα εξακολουθήσει να πληρώνει 1 εκατομμύριο λίρες στους Εργατικούς, αλλά ότι άλλα χρήματα θα δαπανηθούν καλύτερα στις εκστρατείες των συνδικάτων. «Οι Εργατικοί πρέπει να μιλήσουν για τους εργαζόμενους και να υπερασπιστούν τις κοινότητες», πρόσθεσε. Η εφημερίδα τονίζει ότι, με αυτήν την κίνηση ο ηγέτης των Εργατικών, Sir Keir Starmer, δέχθηκε ένα πλήγμα από τον μεγαλύτερο χρηματοδότη του κόμματος.

Οι Times με τον αισιόδοξο τίτλο στο πρωτοσέλιδο, “Τα αποτελέσματα των εμβολίων ενισχύουν τις ελπίδες να νικήσουμε την Omicron”, γράφει ότι μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως τα αναμνηστικά εμβόλια ενισχύουν “μαζικά” την άμυνα του οργανισμού έναντι του Covid. Η εφημερίδα, η οποία λέει ότι «υποστηρίζει» την απόφαση να συνεχιστεί η μαζική εκστρατεία προώθησης των εμβολίων κατά του Covid, σημειώνει ότι, σύμφωνα με τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα των δοκιμών, οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου Covid, τριπλασίασαν τα επίπεδα των Τ-κυττάρων – τα οποία αποτελούν σημαντικό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και θα μπορούσαν να είναι ένα κρίσιμο όπλο κατά του στελέχους Omicron του ιού. Οι Times αναφέρουν ωστόσο ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες, ακυρώνουν τα πάρτι τους παρά την διαβεβαίωση του Μπόρις Τζόνσον ότι τίποτα δεν θα ακυρωθεί. Και αυτή η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία του Άρθουρ με τη λεζάντα στην εικόνα: “Η δίκη των βασανιστηρίων”.

Η Daily Express δημοσιεύει φωτογραφία του μικρού Άρθουρ, το οποίο κακομεταχειρίστηκε ο πατέρας και η θετή του μητέρα, με τίτλο: “Ο μικρός Άρθουρ. Το αγόρι που δεν είχε καμία ευκαιρία”. Το κύριο θέμα ​​της εφημερίδας γράφει ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απέρριψε τις «καταστροφικές εκκλήσεις» για ακύρωση των Χριστουγέννων λόγω του Covid.

Η Daily Mirror διαμαρτύρεται για το «χάος και τη σύγχυση» και απευθύνει ένα «μήνυμα στους Tories», δηλώνοντας ότι θα πρέπει «να αποφασίσουν για το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα», τονίζοντας ότι υπάρχει σύγχυση σχετικά με το πώς αναμένεται να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Αυτή η σύγχυση, υποστηρίζει η εφημερίδα, οφείλεται στο ότι οι υπουργοί δίνουν αντικρουόμενες συμβουλές σχετικά με το εάν τα πάρτι πρέπει να συνεχιστούν αυτή την εορταστική περίοδο ή όχι. Η Mirror αναφερόμενη στην περίπτωση του εξάχρονου παιδιού που βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια της θετής μητέρας του, Emma Tustin και του πατέρα του, Thomas Hughes, οι οποίοι πρόκειται να καταδικαστούν αργότερα σήμερα για φόνο και ανθρωποκτονία αντίστοιχα, περιγράφοντάς τους ως άτομα «παραπέρα και από το κακό».

Ο τίτλος της Metro είναι: «Αναγκασμένοι να πληρώσουν όσοι δεν φορούν μάσκα», αποκαλύπτοντας ότι σύμφωνα με το Transport for London, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 152 επιβάτες, άλλοι 125 αποβλήθηκαν από τα δρομολόγια και σε 5.100 άτομα έγινε σύσταση, από το προσωπικό του TfL, να καλύψουν τα πρόσωπά τους την πρώτη ημέρα της εφαρμογής της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αγγλία.

Η εφημερίδα i ανησυχεί ότι μια απότομη μείωση του αριθμού των ατόμων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή NHS Covid θα μπορούσε να αφήσει ένα άνοιγμα στη θωράκιση του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι της νέας παραλλαγής. Η συγκεκριμένη χρήση της εφαρμογής, NHS Covid, από το βρετανικό κοινό έχει μειωθεί απότομα από την καλοκαιρινή «πινγκ-δημία», τονίζοντας ότι αυτό το εύρημα προκαλεί ανησυχίες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν διαθέτει την υποδομή που θα βοηθήσει στην επιβράδυνση τυχόν αύξησης των κρουσμάτων από τη νέα παραλλαγή Omicron. Επισημαίνει ότι τα στοιχεία από τις υπηρεσίες υγείας, δείχνουν ότι πολύ λιγότεροι άνθρωποι «ειδοποιούνται» από την εφαρμογή τώρα, από ό,τι το καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά μόλυνσης παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Οι Financial Times αποκαλύπτουν τη νέα συμφωνία της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση των προμηθειών πετρελαίου μετά από μια εκστρατεία κολακείας και φιλικότητας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Η εφημερίδα γράφει ότι μια αμερικανική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνομιλίες στο βασίλειο αυτή την εβδομάδα, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στην προσέγγιση της Ουάσιγκτον στις σχέσεις της με το Ριάντ. Αναφέρει επίσης την προσπάθεια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να ανακτήσει περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσω του δανειακού προγράμματος Covid για μικρές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με νέα έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Ελέγχου, η πρωτοβουλία του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής είναι «ανεπαρκής».

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Δείτε ακόμα...