Βρετανικός τύπος: Αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως στα 24,4 εκ. – Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, ανακοίνωσε την παραίτησή του

Βρετανία - Λονδίνο
Πηγή: Eurokinissi

Daily Star

Η Ελλάδα εντείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο νησί της Ζακύνθου. Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε όλους τους Βρετανούς ταξιδιώτες στη Ζάκυνθο την Παρασκευή αφού η Ελλάδα επέβαλε περιορισμούς στο νησί της Ζακύνθου. Η Ελλάδα επέβαλε σοβαρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς στο νησί της Ζάκυνθου, λίγες μόνο ημέρες μετά την επιστροφή ομάδας βρετανών εφήβων που επέστρεψαν από το νησί βρέθηκαν και θετικοί στον κορονοϊό. Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε με ταξιδιωτικές συμβουλές τους Βρετανούς ταξιδιώτες την Παρασκευή και πρόσθεσε πληροφορίες σχετικά με διάφορους περιορισμούς που θα επιβληθούν στο νησί από σήμερα, 29 Αυγούστου. Η Ελλάδα εξακολουθεί να εξαιρείται από τους περιορισμούς καραντίνας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά ένας αυξημένος αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες σημαίνει ότι κινδυνεύει να περάσει το κατώφλι.

Κεραυνός σκοτώνει 10 παιδιά μετά από ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Θανατηφόρες καταιγίδες συμβαίνουν με τρομακτική συχνότητα στην Ουγκάντα, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια καταιγίδων τα τελευταία 10 χρόνια. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 14 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 9 και 16 ετών προσπάθησαν να προφυλαχτούν από τη βροχή, όταν ένας κεραυνός που έπεσε σκότωσε 10 από αυτά στην πόλη Arua της Ουγκάντα κοντά στα σύνορα με το Κονγκό.Αναφέρθηκε ότι εννέα παιδιά ηλικίας μεταξύ 13 και 15 σκοτώθηκαν από τον κεραυνό, ενώ ένα άλλο παιδί πέθανε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο.Αργότερα οι αρχές πρόσθεσαν ότι τέσσερα ακόμη παιδιά τραυματίστηκαν από το περιστατικό.

The Guardian

Covid-19: Τα κρούσματα παγκοσμίως αυξήθηκαν στα 24,4 εκατομμύρια, με πάνω από θανάτους 832.000. Το Μεξικό κατέγραψε 5.824 νέες περιπτώσεις και 552 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες. Ο Καναδάς επέκτεινε ένα μέτρο που απαγορεύει στους περισσότερους ξένους ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Γαλλία σημείωσε τη χειρότερη αύξηση μετά τις διαδικασίες κλειδώματος, με 7.379 νέα κρούσματα. Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα σύνορά της σε ξένους από την 1η Σεπτεμβρίου. Η Ιταλία σκέφτηκε να εκκενώσει δεκάδες τουρίστες υπό καραντίνα στη Σαρδηνία στην ηπειρωτική χώρα. Η Τουρκία υπέστη τους περισσότερους θανάτους σε μία μέρα από τις 17 Μαΐου. Άλλα 36 άτομα πέθαναν την Παρασκευή, ενώ ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων αυξήθηκε και πάλι πάνω από 1.500, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Η Ινδονησία ανέφερε τη χειρότερη αύξηση της για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η Ινδία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό μονοήμερων περιπτώσεων κοροναϊού, με 77.266 νέες μολύνσεις. Αυτός είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός περιπτώσεων που καταγράφηκε ποτέ από μία χώρα σε μία μέρα.

Η Επίτροπος για τα παιδιά της Αγγλίας, Άννα Λόνγκφιλντ, προέτρεψε την κυβέρνηση να ενισχύσει την υποστήριξή της στα παιδιά, τα οποία λέει ότι έχουν κάνει τεράστιες θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Η κίνηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία του καθώς η χώρα μάχεται τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση που καταγράφεται λόγω της πανδημίας.

The Independent

Ο χειμώνας στο ΗΒ θα μπορούσε να έχει 85.000 θανάτους στο δεύτερο κύμα, λέει η έκθεση Sage που διέρρευσε. Η εφημερίδα της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας του πρωθυπουργού για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (Sage), που αποκάλυψε το Newsnight του BBC2, ανέφερε ότι ορισμένοι περιορισμοί κλειδώματος ενδέχεται να πρέπει να επανεισαχθούν και να διατηρηθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2021.Το έγγραφο τόνισε ότι εκθέτει το χειρότερο σενάριο και όχι μια πρόβλεψη για το τι είναι πιθανό να συμβεί και είπε ότι υπήρχε «ένα ευρύ φάσμα αβεβαιότητας» σχετικά με το πραγματικό αποτέλεσμα.Ήταν διατεθειμένη να βοηθήσει το NHS και τις τοπικές αρχές να σχεδιάσουν υπηρεσίες όπως νεκροτομεία και ταφές ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα κατακλυστούν τους επόμενους μήνες.Σύμφωνα με το Newsnight, το έγγραφο συντάχθηκε με την προϋπόθεση ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και ότι τα μέτρα ανίχνευσης, απομόνωσης και καραντίνας της κυβέρνησης θα είναι μόνο 40% αποτελεσματικά στη μείωση της εξάπλωσης του Covid-19.Και λειτούργησε στη βάση ότι στην περίπτωση μιας νέας αύξησης της μόλυνσης από το Covid, μέχρι το Νοέμβριο “θα είχαν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα πολιτικής για τη μείωση των επαφών στα μισά από τα κανονικά επίπεδα πριν από τον Μάρτιο του 2020”. Στη Σκωτία θα μπορούσαν να υπάρξουν 2.600 άμεσοι θάνατοι Covid και 1.900 στη Βόρεια Ιρλανδία.Τα στοιχεία έδειξαν ότι περίπου 2,4 % των μολυσμένων ατόμων θα μπορούσαν να νοσηλευτούν, ότι το 20,5 % των νοσοκομειακών ασθενών θα μπορούσε να πάει σε εντατική θεραπεία και 23,3 % όλων των νοσηλευόμενων να πεθάνουν.Σε απάντηση στην έκθεση που διέρρευσε, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είπε: «Ο σχεδιασμός μας δεν είναι πρόβλεψη για το τι θα συμβεί. Αντικατοπτρίζει μια υπεύθυνη κυβέρνηση που διασφαλίζει ότι είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...