Βρετανικός Τύπος: «Χάος για τις διακοπές στη Γαλλία» και «Ο κόσμος παρακολουθεί το “στοίχημα” του κ. Τζόνσον», στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο

Daily Mail

Η Daily Mail, όπως και οι περισσότερες σημερινές εφημερίδες, αναφέρεται το «χάος των διακοπών στη Γαλλία» μετά από την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στις οδηγίες για καραντίνα για όσους διασχίζουν το κανάλι. Από τη Δευτέρα, πλήρως εμβολιασμένα άτομα που επιστρέφουν από τις πορτοκαλί χώρες – εκτός από τη Γαλλία – δεν θα χρειαστεί να απομονωθούν για 10 ημέρες. Η Γαλλία περιλαμβάνεται στην πορτοκαλί λίστα, αλλά οι υπουργοί δήλωσαν ότι η χαλάρωση δεν θα εφαρμοστεί λόγω ανησυχιών για την μετάλλαξη Beta, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, με την εφημερίδα να αποκαλύπτει ότι χιλιάδες σχέδια Βρετανών για διακοπές έχουν «καταστραφεί» μετά την αλλαγή που προκάλεσε «σοκ».


Daily Telegraph

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι «δεν υπάρχει τρόπος για τους Βρετανούς στη Γαλλία να ξεφύγουν από την αλλαγή της πολιτικής» λόγω των περιορισμών καραντίνας που εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η τελευταία αλλαγή θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Βρετανίας να πείσει τις ξένες χώρες να μειώσουν τις απαιτήσεις καραντίνας για τις αφίξεις των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από τον επόμενο μήνα.


The Guardian

Σύμφωνα με την Guardian, οι υπουργοί διαχώρισαν τη θέση τους από τις επίσημες οδηγίες που τους παρουσίασε το Κοινό Κέντρο Βιοασφάλειας την Τετάρτη, το οποίο πρότεινε η Γαλλία να προστεθεί στον κατάλογο. Εάν γίνει αυτό, μόνο οι Βρετανοί πολίτες και οι υπήκοοι θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αγγλία και στη συνέχεια να μείνουν σε καραντίνα με δικά τους έξοδα, σε ένα ξενοδοχείο. Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι υπουργοί αποφάσισαν κατά της κίνησης “λόγω των σημαντικών διπλωματικών και πολιτικών επιπτώσεων”.


Times

Η Γαλλία έχει τοποθετηθεί ουσιαστικά σε μια νέα κατηγορία μεταξύ της πορτοκαλί και της κόκκινης λίστας, αναφέρουν οι Times. Υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 Βρετανοί που επρόκειτο να ταξιδέψουν μέσα ή μέσω της χώρας αυτό το Σαββατοκύριακο θα επηρεαστούν από την αλλαγή της οδηγίας, προσθέτει η εφημερίδα. Οι εξαιρέσεις καραντίνας για τους μεταφορείς και άλλους εργαζόμενους θα συνεχιστούν. Οι νέοι περιορισμοί στα ταξίδια προς τη Γαλλία έρχονται καθώς αναφέρθηκαν περισσότερες από 50.000 καθημερινές περιπτώσεις κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, για πρώτη φορά από τα μέσα Ιανουαρίου, την Παρασκευή.


Financial Times

Εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων, η άρση των περισσότερων περιορισμών από τον Μπόρις Τζόνσον στην Αγγλία την επόμενη εβδομάδα καταδικάζεται από εμπειρογνώμονες υγείας παγκοσμίως, οι οποίοι χαρακτήρισαν το γεγονός «απειλή για τον κόσμο», σύμφωνα με τους  Financial Times του Σαββατοκύριακου. Η εφημερίδα σημειώνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από οποιαδήποτε άλλη  χώρα, εκτός μόνο από την Ινδονησία και τη Βραζιλία. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες ανησυχούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να γίνει γόνιμο έδαφος για παραλλαγές, προσθέτουν οι Financial Times. Παρόλο που ο υπουργός Υγείας Sajid Javid ανέφερε αρχικά ότι δεν θα υπάρξει «επιστροφή», ο Lucy Frazer, ο γενικός δικηγόρος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο θέσπισης περαιτέρω περιορισμών σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης.


Εφημερίδα i

Η εφημερίδα i του Σαββατοκύριακου γράφει ότι ο κόσμος παρακολουθεί το “στοίχημα” του κ. Τζόνσον πριν από την άρση των περιορισμών κλειδώματος στην Αγγλία τη Δευτέρα, με τα ποσοστά μόλυνσης να αναμένεται να ξεπεράσουν τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ από την κυβέρνηση “εντός των επόμενων ημερών”. Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι γιατροί φοβούνται πως η Βρετανία θα μπορούσε να βιώσει μια «έκρηξη Covid» μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία, οι πυροσβέστες, το προσωπικό των σούπερ μάρκετ και τα εργοστάσια κρέατος θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από την καραντίνα, εάν εντοπιστούν  με την εφαρμογή της ιχνηλάτησης, Test and Trace, σύμφωνα με δημοσίευμα.


Sun

Αυτό συμβαίνει εν μέσω της λεγόμενης «Πινγκδημίας», καθώς οι χρήστες ειδοποιούνται με την εφαρμογή του NHS Test and Trace. “Ω μπέργκερ!” είναι ο τίτλος της Sun, καθώς η εφημερίδα αναφέρει ότι χιλιάδες υπάλληλοι στην αλυσίδα παραγωγής κρέατος έχουν ειδοποιηθεί, αναγκάζοντάς τους να μην εργαστούν και ενδεχομένως θέτοντας σε κίνδυνο τα μπάρμπεκιου.


Daily Star

Η Daily Star αναφέρεται στις αυξημένες θερμοκρασίες λόγω του καύσωνα  σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα, λέγοντας “έρχεται η έκρηξη των Βερμούδων”, καθώς ένας τροπικός άνεμος θα φτάσει από τον Ατλαντικό αυτό το Σαββατοκύριακο, λένε οι ειδικοί, με θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν τους 32ο C, γράφει η εφημερίδα, ακριβώς στην ώρα για την «Ημέρα της Ελευθερίας». «Οι προσευχές μας εισακούστηκαν», συνεχίζει καταλήγοντας ότι οι προβλέψεις λένε ότι το θερμό κύμα που θα φτάσει μέχρι το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. «Είναι ακριβώς η ώθηση που χρειαζόμαστε όλοι».


Daily Express

Η άνοδος της θερμοκρασίας οδήγησε στην έκδοση υγειονομικής προειδοποίησης στη Βρετανία, αναφέρει η Daily Express, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για μια «καυτή αρχή» στις σχολικές διακοπές. Η προειδοποίηση από την Δημόσια Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας εκδόθηκε χθες, καθώς η Βρετανία αντιμετώπισε υψηλές θερμοκρασίες έως και 32ο C και συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους.

Ο διευθυντής, Simon Hewett-Avison είπε: «Ο καλοκαιρινός ήλιος μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικός, αλλά πρέπει να θυμόμαστε να τον απολαμβάνουμε με υπευθυνότητα. «Ο ζεστός καιρός μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία για πολλούς από εμάς. Φροντίστε τους ηλικιωμένους φίλους ή συγγενείς, εκείνους με υποκείμενα προβλήματα υγείας και τα μικρά παιδιά, βεβαιωθείτε ότι πίνουν άφθονα υγρά και προστατεύονται όταν βρίσκονται έξω». Το επίπεδο επαγρύπνησης είναι επιπέδου 2, που σημαίνει ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρέπει «επαγρυπνούν και να είναι έτοιμοι», καλύπτει την πλειοψηφία της Αγγλίας και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...