Βρετανικός Τύπος: «Χάος με τις διακοπές» και «Συναγερμός για τις νέες μεταλλάξεις», στα πρωτοσέλιδα

Αγγλία
Πηγή: EUROKINISSI

ο Βρετανικός Τύπος κυριαρχείται από τις αλλαγές στους περιορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου για ταξίδια στο εξωτερικό. Η Daily Express γράφει ότι τα σχέδια εκατομμυρίων Βρετανών  “διαλύθηκαν” όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Πορτογαλία θα αφαιρεθεί από την πράσινη λίστα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κανένας νέος προορισμός δεν θα προστεθεί στην πράσινη λίστα, με τον υπουργό Μεταφορών Grant Shapps να λέει ότι δεν θέλει να θέσει τα σχέδια για την άρση των εσωτερικών περιορισμών σε κίνδυνο, επιτρέποντας πολύ γρήγορα τα ταξίδια στο εξωτερικό.


Daily Mail

Η Daily Mail περιγράφει ως «καταστροφική ημέρα για τον ταξιδιωτικό κλάδο», αφού επτά ακόμη χώρες προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα, η οποία απαιτεί από τους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εφημερίδα σημειώνει ότι το Γιβραλτάρ παραμένει ο μοναδικός ρεαλιστικός προορισμός για τους Βρετανούς που μπορούν να το επισκέπτονται χωρίς καραντίνα.


Metro

«Η Βρετανία είναι σε περιορισμό» είναι ο τίτλος της Metro, που γράφει ότι εκατομμύρια άνθρωποι απελπισμένοι για ένα διάλειμμα στην ηλιοφάνεια της Ευρώπης είδαν τις ελπίδες τους να «σκορπίζονται» και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να είναι εξοργισμένοι από τις αλλαγές στη λίστα και τις μετοχές των  αεροπορικών εταιρειών να έχουν υποχωρήσει.


Daily Mirror

Οι αλλαγές έχουν βυθίσει τα σχέδια διακοπών χιλιάδων, στο «χάος», σύμφωνα με την  Daily Mirror, ωστόσο, μια δημοσκόπηση για την εφημερίδα διαπίστωσε ότι το 81% των ερωτηθέντων, θα ήθελαν να απομονωθεί κάποιος που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό.


Daily Star

Η Daily Star κατηγορεί τους υπουργούς ότι είναι “ανίδεοι κλόουν” για την “καταστροφή” των καλοκαιρινών διακοπών στο εξωτερικό. Τονίζει ότι οι Βρετανοί είναι “εξοργισμένοι” μετά την κατάργηση της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα.


Εφημερίδας i,

“Διακοπές στη Βρετανία για να σωθεί η 21η Ιουνίου” είναι το μήνυμα της εφημερίδας i, η οποία προτείνει μια ανταλλαγή μεταξύ σκληρότερων περιορισμών για ταξίδια στο εξωτερικό και των σχεδίων για να άρουν τα περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία. Η εφημερίδα γράφει ότι οι Βρετανοί προσπαθούν τώρα να κάνουν κράτηση για πτήσεις στο εσωτερικό της χώρας, για να αποφύγουν την καραντίνα κατά την επιστροφή τους όταν τα μέτρα αλλάξουν στις 04:00 της Τρίτης.


Times

Εν τω μεταξύ, πολλοί σπεύδουν να ακυρώσουν τα ταξίδια τους για την Πορτογαλία, οι κρατήσεις για την οποία αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τους Times. Η εφημερίδα ερμηνεύει την απομάκρυνση της χώρας από την πράσινη λίστα ως ένδειξη ότι οι διακοπές στο εξωτερικό θα είναι αδύνατες για πολλούς αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps επιμένει ότι οι υπουργοί “δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο καθώς φτάνουμε στις 21 Ιουνίου”, όπου πρόκειται να αρθούν όλα τα όρια για τις κοινωνικές επαφές στην Αγγλία, ενώ οι επιστήμονες ζητούν ήδη αναβολή λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.


Telegraph

Η απόφαση για την Πορτογαλία ελήφθη εξαιτίας των ανησυχιών για μια νέα μετάλλαξη του ιού, που αναφέρεται ως μετάλλαξη του Νεπάλ, σχολιάζει η Telegraph. Ωστόσο, οι υπουργοί παραδέχτηκαν ότι δεν είναι γνωστό εάν η νέα μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική ή ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για αυτούς που εμβολιάστηκαν, από την αντίστοιχη ινδική από την οποία προήλθε, προσθέτει η εφημερίδα. Η πρώτη σελίδα της έχει επίσης μια φωτογραφία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.


Guardian

Η κυβέρνηση σκληραίνει τα μέτρα στα σύνορα και περιορίζει τα ταξίδια στο εξωτερικό καθώς τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι η μετάλλαξη Delta, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και τώρα κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, γράφει η Guardian. Η μετάλλαξη φαίνεται επίσης να κυκλοφορεί πιο γρήγορα μέσα στα σχολεία, αλλά η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλία τόνισε ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα, προσθέτει η εφημερίδα.


BBC News

Η Πορτογαλία αντιδρά στην υποβάθμιση της ταξιδιωτικής λίστας. Οι υπουργοί δηλώνουν ότι δεν θέλουν να αναλάβουν κινδύνους και γι αυτό αφαιρούν την Πορτογαλία από την πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου από την Τρίτη, επικαλούμενες αυξανόμενα κρούσματα από μια νέα μετάλλαξη. Ωστόσο, η Πορτογαλία λέει ότι δεν κατανοεί τη «λογική» της αλλαγής της κατάστασής της στο «κίτρινο».

Ο υπουργός Εξωτερικών της έγραψε στο Twitter: “Η Πορτογαλία συνεχίζει να εφαρμόζει το συνετό και σταδιακό σχέδιο αποσυμφόρησης, με σαφείς κανόνες για την ασφάλεια όσων ζουν εδώ και εκείνων που μας επισκέπτονται.” Η κίνηση δεν αφήνει κανέναν από τους συνηθισμένους προορισμούς οργανωμένων διακοπών χωρίς καραντίνα κατά την επιστροφή.

Προκάλεσε επίσης έντονη κριτική από τον ταξιδιωτικό κλάδο, ο οποίος ήλπιζε σε μια διευρυμένη πράσινη λίστα, στην οποία θα μπορούσαν να προστεθούν ελληνικά και ισπανικά νησιά, μαζί με τη Μάλτα, τη Φινλανδία και τμήματα της Καραϊβικής. Ο επικεφαλής της Easyjet, Johan Lundgren, αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει «σκίσει το δικό της βιβλίο κανόνων και αγνόησε την επιστήμη».

Την Πέμπτη, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 5.274 νέα κρούσματα, το υψηλότερο ποσοστό από τις 26 Μαρτίου.

Ο Λευκορώσος δημοσιογράφος,

Ο Λευκορώσος δημοσιογράφος, που βρέθηκε στο κέντρο ενός διπλωματικού επεισοδίου, όταν μια πτήση της Ryanair εκτράπηκε στο Μινσκ υπό στρατιωτική συνοδεία για να επιτρέψει τη σύλληψή του, εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση. Σε μια δακρύβρεχτη συνέντευξη, ο Roman Protasevich ομολόγησε ότι διοργάνωσε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και επαίνεσε τον Πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στη συνέντευξη που μεταδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να ανατρέψει τον κ. Λουκασένκο και είπε ότι μιλούσε στο τηλεοπτικό κανάλι από επιλογή. Επίσης ότι είχε επικρίνει τον Πρόεδρο Λουκασένκο, αλλά “άρχισα να καταλαβαίνω ότι έκανε το σωστό και σίγουρα τον σέβομαι”. Σημάδια, πιθανόν από χειροπέδες, ήταν ορατά στους καρπούς του ενώ οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αντιπολίτευσης λένε ότι βασανίστηκε. Στο τέλος της συνέντευξης, ξέσπασε σε κλάματα και είπε ότι ελπίζει ότι μια μέρα θα παντρευτεί και θα αποκτήσει παιδιά.

Αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, καθώς η κατηγορία της πρόκλησης μαζικής αναταραχής μπορεί να τιμωρηθεί με έως και 15 χρόνια φυλάκισης. Όμως, τα αδικήματα της τρομοκρατίας επιφέρουν υψηλότερες ποινές, ενώ καθώς απομακρυνόταν από το αεροπλάνο κατά τη στιγμή της σύλληψής του, οι επιβάτες ανέφεραν ότι είπε: “Θα τιμωρηθώ με τη θανατική ποινή εδώ”. Ο πατέρας του 26χρονου είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP: “Τον έσπασαν και τον ανάγκασαν να πει ότι χρειαζόταν.”

Η ζήτηση για προσωπικό αυξήθηκε, με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και 23 χρόνια, τον Μάιο

Η ζήτηση για προσωπικό αυξήθηκε, με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και 23 χρόνια, τον Μάιο, καθώς οι περιορισμοί Covid μειώθηκαν, σύμφωνα με μια μηνιαία έρευνα, όμως πολλές εταιρείες αγωνίζονται να καλύψουν τις κενές θέσεις, με τον αριθμό του διαθέσιμου προσωπικού να μειώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι προσλήψεις είναι γενικά αυξημένες, σύμφωνα με την έρευνα της KPMG, η οποία εντόπισε ελλείψεις στον τομέα της πληροφορικής και του τουρισμού, όπου υπάρχει έλλειψη σεφ και σερβιτόρων. “Μερικοί προειδοποιούν για μια κρίση προσωπικού φέτος το καλοκαίρι, που οφείλεται εν μέρει σε κενά που άφησαν οι εργαζόμενοι από την Ε.Ε που επέστρεψαν στις χώρες τους λόγω του Brexit και της πανδημίας. Η κυβέρνηση παρόλα αυτά, ισχυρίζεται ότι ξοδεύει δισεκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει τους εργοδότες να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και άτομα που αναζητούν εργασία για να αποκτήσουν δεξιότητες, ενώ επίσης βοηθά στη χρηματοδότηση επαγγελματικών καταρτίσεων.

Πηγές: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/ukhttps://www.bbc.com/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...