Βρετανικός Τύπος: «Χωρίς εμβόλιο, δεν έχει δουλειά» και «Κόκκινος συναγερμός για ταξίδια», στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο- Βρετανία- Καρτοτηλέφωνο

Οι εφημερίδες ασχολούνται με τα διαβατήρια Covid και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Google που απαιτεί από το προσωπικό της να εμβολιαστεί πλήρως πριν επιστρέψει στο γραφείο. «Κάντε το εμβόλιο ή θα απολυθείτε» είναι ο τίτλος της Metro, αναφέροντας ότι οι υπουργοί «κοιτούν προσεκτικά» εάν απαιτείται νέα εργατική νομοθεσία.

“Χωρίς εμβόλιο, δεν έχει δουλειά” είναι ο τίτλος της Daily Mail, σύμφωνα με την οποία και  ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab υποστηρίζει το τελεσίγραφο από τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς το ως “έξυπνη πολιτική”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι υπουργοί έχουν επίσης κατηγορηθεί πως η  εισαγωγή των διαβατηρίων εμβολίου διέπεται  “από μυστικότητα”, αφού η εφαρμογή NHS “τροποποιήθηκε αθόρυβα” για να περιλαμβάνει την πιστοποίηση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη της κατάστασης εμβολιασμού σε διάφορους χώρους.

Η εφημερίδα i επικεντρώνεται στο σύστημα ειδοποίησης  του κορονοϊού  που αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, λέγοντας ότι οι υπουργοί εξετάζουν μια νέα «πορτοκαλί λίστα παρακολούθησης» χωρών που κινδυνεύουν να αλλάξουν σύντομα και να περάσουν στην κόκκινη λίστα, που απαιτεί 10 ημέρες καραντίνα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτό θα σήμαινε την αντικατάσταση της λεγόμενης «πορτοκαλί» κατηγορίας, η οποία χρησιμοποιήθηκε αυτόν τον μήνα για να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στη Γαλλία.

«Οι ταξιδιωτικοί κανόνες καταλήγουν σε γαλλική φάρσα», αναφέρουν οι Times, καθώς σχολιάζουν τον αντίκτυπο του χαρακτηρισμού της Γαλλίας σε «βαθιά πορτοκαλί» λίστα,  που σημαίνει ότι ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Γαλλία χαρακτήρισε για τον κανόνα πως εισάγει διακρίσεις και είναι επιστημονικά αβάσιμος, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab δήλωσε ότι είχε επιβληθεί λόγω περιπτώσεων της πιο ανθεκτικής σε εμβόλια μετάλλαξης Beta στη Reunion, μια γαλλική επαρχία 6.000 μίλια μακριά.

Η Daily Express αναφέρει ότι ο λόγος για τον οποίο οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε καραντίνα κατά την άφιξή τους, είναι η εκδίκηση για το Brexit. Η εφημερίδα αναφέρεται σε «αξιόπιστες πηγές», επισημαίνοντας ότι οι περιορισμοί οφείλονται στην «απογοήτευση» από την «σκληρή στάση» του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνεχιζόμενες συνομιλίες σχετικά με το εμπόριο μετά το Brexit.

Η Βρετανία “κερδίζει τον αγώνα Covid”, γράφει η Daily Mirror, αφού ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ιατρικής για την Αγγλία Jonathan Van-Tam ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια είχαν σώσει 60.000 ζωές και απέτρεψαν 22 εκατομμύρια μολύνσεις. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι “κοντά σε μια μορφή ανοσίας της  αγέλης”, ορμώμενοι από το γεγονός ότι  οι λοιμώξεις συνεχίζουν να πέφτουν χωρίς να υπάρχουν πλέον τα  περιοριστικά μέτρα.

Η Daily Telegraph αποκαλύπτει ότι τα δεδομένα των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία μπορεί να είναι παραπλανητικά, αφού τα επίσημα στοιχεία αποκάλυψαν ότι ένας στους τέσσερις ασθενείς εισήχθη στην πραγματικότητα για  άλλο λόγο και η μόλυνση τους από τον ιό εντοπίστηκε στις τακτικές εξετάσεις στο νοσοκομείο. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αποφάσεις για τον περιορισμό των ελευθεριών, όπως η καθυστέρηση για την επαναλειτουργία της 21ης ​​Ιουνίου, μπορεί να έχουν ληφθεί βάσει αυτών των διογκωμένων στατιστικών.

Το ένα τέταρτο των δωρεών στο Συντηρητικό Κόμμα, προέρχονται από ιδιώτες και εταιρείες του τομέα ακινήτων, αναφέρουν οι Financial Times, αριθμός που έχει υπερδιπλασιαστεί υπό την ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα 18 εκ. λίρες δωρεών προήλθαν από μεσίτες ακινήτων, χρηματοδότες και επενδυτές, καθώς και ξενοδόχους και ιδιοκτήτες κατοικιών.

Η Guardian επικεντρώνεται σε μια έκθεση βουλευτών που επικρίνει την αστυνομική αποτυχία να εξαλείψει τη φυλετική αδικία στις τάξεις της,  22 χρόνια μετά την έκθεση του Macpherson που εντόπισε «θεσμικό ρατσισμό» στη Μητροπολιτική Αστυνομία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι βουλευτές κατηγόρησαν την αστυνομία και τις διαδοχικές κυβερνήσεις για «συστημικές» αποτυχίες, που οδήγησαν σε αδικίες όπως η κράτηση  και ο αστυνομικός  έλεγχος των μαύρων.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/news

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...