Βρετανικός Τύπος: «Διακοπές σε αναμονή» και «οι άνω των 70 πρέπει να εμβολιαστούν» στα πρωτοσέλιδα

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Η προειδοποίηση του υπουργού μεταφορών Grant Shapps ότι είναι πολύ πρόωρες οι συζητήσεις για διακοπές φιγουράρει σε πολλά από τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης. “Αφήστε μας να πάρουμε μια ανάσα”, είναι η επικεφαλίδα στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror, η οποία χαρακτηρίζει την προειδοποίηση “νέο χτύπημα του κορονοϊού”, επισημαίνοντας  ότι έγινε παρά το γεγονός ότι 13 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κάνει την  πρώτη δόση του εμβολίου.

“Διακοπές σε αναμονή” είναι ο τίτλος της Metro, η οποία αναφέρει ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει «μετέωροι» αφού ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps τους είπε να ξεχάσουν τις διακοπές, στη χώρα ή στο εξωτερικό. Ο κ. Shapps δήλωσε ότι οι διακοπές είναι «εκτός συζήτησης» έως ότου τα εμβόλια γίνουν σε όλους.

Η  εφημερίδα i  λέει ότι ένας στους πέντε ανθρώπους εμβολιάστηκε ήδη κατά του Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναφέρει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει υποστηρίξει τη βρετανική στρατηγική για την παροχή καθυστερημένων δόσεων του εμβολίου της  Oxford / AstraZeneca, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο “δείχνει τον δρόμο για τον υπόλοιπο κόσμο”.

Οι Times φιλοξενούν την έκκληση του πρωθυπουργό στα τελευταία δύο εκατομμύρια μη εμβολιασμένους ανθρώπους που είναι άνω των 70 ετών ή εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να εμφανιστούν και να κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου. Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι αφήνοντας απροστάτευτους μεγάλο αριθμό μπορεί να καθυστερήσει την λήξη του lockdown, λέει η εφημερίδα. “Τώρα είναι η στιγμή να το κάνουμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος  στους άνω των 70.

Η Daily Express αναφέρει ότι ο υπουργός Υγείας Matt Hancock υπόσχεται μια «ριζοσπαστική αλλαγή» του NHS για τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών, τονίζοντας ότι η γραφειοκρατία θα καταργηθεί σε μια προσπάθεια ενσωμάτωσης υπηρεσιών υγείας και φροντίδας. «Νίκη στην μάχη των χρεώσεων στα πάρκινγκ των νοσοκομείων», αναφέρει σε άλλο σημείο η εφημερίδα και «διακοπές στον αέρα, αλλά υπάρχει ελπίδα» προσθέτει παρακάτω.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι το Άμστερνταμ ξεπέρασε το Λονδίνο ως το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης τον περασμένο μήνα. Οι Κάτω Χώρες συγκεντρώνουν τις επιχειρήσεις που έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι υπήρξε αύξηση 400% στις επιχειρήσεις στην ολλανδική πόλη. Οι ξενοδόχοι της Ισπανίας χαίρονται ατενίζοντας το καλοκαίρι καθώς δικαστήριο μιας πόλης στα βόρεια της χώρας ήρε τα περιοριστικά μέτρα για μπαρ και εστιατόρια, γράφει σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα.

Σχόλια από τον κυβερνήτη της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα της Daily Telegraph, που προειδοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κλειδώσει τη Βρετανία από την τραπεζικές αγορές. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κίνηση αυτή θα επιβαρύνει οικονομικά εκατομμύρια καταναλωτές και στις δύο πλευρές του καναλιού. Ο κ. Bailey λέει στην εφημερίδα, ότι εάν συμβεί αυτό, θα είναι «λάθος» και «θα οδηγήσει στον κατακερματισμό των αγορών».

Η Guardian αποκαλύπτει τις αντιδράσεις στην ανακοίνωση της κυβέρνησης για ένα πακέτο 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών για τη διόρθωση επικίνδυνων επενδύσεων σε κτίρια. “Ο πρωθυπουργός κατηγορείται για προδοσία”, λέει ο τίτλος της εφημερίδας, τονίζοντας ότι ο Τζόνσον αντιμετωπίζει αντίδραση από τους βουλευτές του μετά την ανακοίνωση ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών σε κτίρια ύψους κάτω των 18 μέτρων θα έμεναν έξω από την επιδότηση.

Η Daily Mail γράφει ότι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τις λέξεις “αξιόπιστες” και “αληθινές” για τις κατηγορίες που από λάθος επικαλέστηκαν, για να πείσουν έναν δικαστή να τους αφήσει να εισβάλουν στα σπίτια της Lady Brittan, στο Λονδίνο και το Βόρειο Γιορκσάιρ, ως μέρος μιας έρευνας για τον σύζυγό της Leon, πρώην υπουργό Εσωτερικών. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα σπίτια ερευνήθηκαν από την αστυνομία έξι εβδομάδες μετά το θάνατο του συζύγου της, Λόρδο Brittan, ο οποίος κατηγορήθηκε ψευδώς για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Sun τέλος, αναφέρει ότι ο Sharif Mohamed, 32 ετών, από το East Ham του Ανατολικού Λονδίνου, σπατάλησε πάνω από 175.000 £ από μια τραπεζική κάρτα που ανήκε στον Riyad Mahrez της Manchester City. Ο Μοχάμεντ αντιμετωπίζει τώρα φυλάκιση, αναφέρει η εφημερίδα, αφού παραδέχθηκε ότι είναι ένοχος για την κατηγορία της απάτης στο δικαστήριο του Snaresbrook.

Πηγές: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk, https://www.thepaperboy.com/uk/front-pages.cfm

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...