Βρετανικός Τύπος: Διευθυντές απομόνωσαν εκατοντάδες μαθητές στο σπίτι λόγω Covid-19 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο – Ξεκίνησαν οι αναχωρήσεις από την Ελλάδα

Βρετανικός Τύπος
Βρετανικός Τύπος

The Telegraph

Οι αναχωρήσεις από την Ελλάδα ξεκινούν και οι τιμές των πτήσεων ανεβαίνουν στα ύψη. Μέχρι και 60.000 Βρετανοί παραθεριστές στην Ελλάδα έχουν λιγότερες από 24 ώρες για να επιστρέψουν στην Αγγλία, καθώς χθες επτά ελληνικά νησιά επανάφεραν καραντίνα. Οι Βρετανοί παραθεριστές σε πολλά δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Ζάκυνθος η Σαντορίνη και η Κρήτη, θα έχουν αύριο έως τις 4 π.μ. για να επιστρέψουν στην Αγγλία για να αποφύγουν μια καραντίνα 14 ημερών. Άλλα νησιά στη λίστα καραντίνας της Αγγλίας περιλαμβάνουν τη Λέσβο, τη Σέριφο, τη Μύκονο και την Τήνο. Μιλώντας σε βουλευτές, ο Γραμματέας Μεταφορών, Grant Shapps, δήλωσε ότι το ποσοστό μόλυνσης στα νησιά αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σταμάτησε να εφαρμόζει καραντίνα στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και η Σκωτία. Οι τιμές των εισιτηρίων  αυξήθηκαν στα ύψη μετά την ανακοίνωση. Η μόνη απευθείας πτήση που επιστρέφει σήμερα από τη Σαντορίνη, προς Heathrow, αναφέρεται στο Skyscanner για 417 £. Η μόνη απευθείας πτήση από τα Χανιά της Κρήτης, προς Χίθροου, κοστίζει 387 £, ενώ η πτήση από τη Μύκονο προς Χίθροου κοστίζει 416 £.

The Guardian

Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι το σχέδιό της να ερμηνεύσει εκ νέου τις ειδικές ρυθμίσεις Brexit για τη Βόρεια Ιρλανδία θα παραβιάσει το διεθνές δίκαιο. Ο γραμματέας της Βόρειας Ιρλανδίας, Μπράντον Λιούις, είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι το νομοσχέδιο εσωτερικής αγοράς παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, με πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο τρόπο. Σε ένα νέο νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά, η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει σχέδια για τις εγχώριες δυνάμεις που διέπουν μέρος του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας, κάτι που έχει απειλήσει να τορπιλίσει τις συνομιλίες για το Brexit που επαναλήφθηκαν στο Λονδίνο την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό, οδήγησε στην παραίτηση του ανώτατου νόμιμου εκπροσώπου του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζόναθαν Τζόουνς, την Τρίτη το πρωί. Η κίνηση του Τζόνσον να προσπαθήσει να παρακάμψει μέρος του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας έθεσε σε κίνδυνο τις συνομιλίες για το Brexit, αλλά ο Lewis είπε στους βουλευτές ότι η νέα νομοθεσία, η οποία «θα διευκρινίσει» μέρος των ειδικών ρυθμίσεων για τη Βόρεια Ιρλανδία, σχεδιάστηκε με «περιορισμένα και λογικά βήματα για τη δημιουργία ένα διχτύου ασφαλείας σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών». Ωστόσο, η παραδοχή οδήγησε σε ένα πλήθος κριτικών, συμπεριλαμβανομένης της πρώην πρωθυπουργού Theresa May, η οποία αμφισβήτησε τον Μπόρις Τζόνσον ότι διακινδυνεύει τη διεθνή φήμη του Ηνωμένου Βασιλείου ως αξιόπιστο έθνος.  Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Simon Coveney, είπε ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις «ήταν πολύ σοβαρές». Ο Sir Robert Neill, βουλευτής των Συντηρητικών, δήλωσε ότι «το κράτος δικαίου δεν είναι διαπραγματεύσιμο» και δεν πρέπει να παραβιαστεί μια διεθνής συνθήκη που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Daily Mail

Δεκάδες διευθυντές απομόνωσαν χθες εκατοντάδες μαθητές στα σπίτια τους λόγω Covid-19 σε σχολεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ορισμένα σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν εντελώς, αλλά ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον επέμεινε ότι η κυβέρνηση ελέγχει «πάρα πολύ» την ασφαλή επιστροφή των μαθητών. Δεκάδες σχολεία σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία ανέφεραν κρούσματα ιού, με αποτέλεσμα τα παιδιά και το προσωπικό να σταλούν στο σπίτι. Τουλάχιστον τρία έκλεισαν εντελώς, ενώ άλλα καθυστέρησαν το άνοιγμά τους ή είπαν σε δεκάδες νέους να μείνουν μακριά από τα μαθήματα. Ωστόσο, τα κρούσματα έχουν συμβεί μόνο σε ένα μικρό ποσοστό των περισσότερων από 30.000 σχολείων του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα κρούσματα εμφανίστηκαν χθες, αφού η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση άρχισαν να ανοίγουν ξανά την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, ενώ οι υπόλοιπες αναμένεται να ανοίξουν αυτήν την εβδομάδα. Αναφορές γίνονται για 200 μαθητές σε οκτώ σχολεία του Λίβερπουλ σε καραντίνα  για 14 ημέρες, 46 περιπτώσεις σε άλλα σχολεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, 86 περιπτώσεις στη Σκωτία και 100 μαθητές σε καραντίνα στην  Ακαδημία JCB στο Ρότσεστερ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...