Βρετανικός τύπος: Έτοιμη η Ελλάδα να δεχτεί τουρίστες – Το Πεκίνο σε νέο lockdown

Βρετανία - Λονδίνο
Πηγή: Eurokinissi

Daily Mail

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοίξει στους τουρίστες. Η ασφάλεια των τουριστών είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα καθώς ανοίγει τα αεροδρόμια της σε ξένους επισκέπτες, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο σε επίσκεψη στο δημοφιλές νησί της Σαντορίνης. “Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ στη Σαντορίνη, για να στείλω ένα μήνυμα: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, θέτοντας την ασφάλεια και την υγεία τους ως νούμερο ένα προτεραιότητα”, δήλωσε ο Μητσοτάκης. Ο Μητσοτάκης, φορώντας μια χειρουργική μάσκα, επισκέφθηκε επίσης ιατρικές εγκαταστάσεις και γιατρούς στη Σαντορίνη. Οι διεθνείς πτήσεις προς και από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας ξεκινούν στις 15 Ιουνίου, μετά από κλείσιμο σχεδόν τριών μηνών. Διάσημο για τα ηλιοβασιλέματα και τις μαύρες αμμώδεις παραλίες του, το ηφαιστειακό νησί προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Η Ελλάδα έχει αυξήσει τον αριθμό του ιατρικού προσωπικού στα δημοφιλή νησιά της. Η χώρα θα πραγματοποιήσει δοκιμές κοραναϊού σε όλους τους επισκέπτες που φτάνουν από αεροδρόμια που θεωρούνται υψηλού κινδύνου από τον οργανισμό αεροπορικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης EASA από τη Δευτέρα. Οι επισκέπτες θα βρίσκονται σε καραντίνα έως και 14 ημέρες, ανάλογα με το αποτέλεσμα της δοκιμής. Οι επιβάτες που φτάνουν από όλα τα άλλα αεροδρόμια θα ελέγχονται τυχαία. Περίπου 33 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα πέρυσι, δημιουργώντας έσοδα 19 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το Πεκίνο θέτει τμήματα της πόλης σε νέο lockdown, απαγορεύοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε 11 τμήματα της πόλης της περιοχή Fengtai, μετά την επιβεβαίωση επτά νέων κρουσμάτων Covid που συνδέονται με την αγορά κρέατος. Είναι τα πρώτα κρούσματα στην κινεζική πρωτεύουσα μετά από 50 ημέρες. Η αγορά Xinfadi, η οποία διαθέτει 4.000 επιχειρήσεις και βρίσκεται στην περιοχή Fengtai, θα απολυμανθεί αφού οι εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί, αποκάλυψε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Δύο από τα πρώτα άτομα που είχαν μολυνθεί ήταν στην αγορά και το τρίτο συνεργάστηκε με έναν από αυτούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των κινεζικών μέσων ενημέρωσης. Οι αξιωματούχοι της πόλης χθες δήλωσαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι εξετάστηκαν για κοροναϊό και διέταξαν επίσης τον έλεγχο τροφίμων από τις χονδρικές αγορές της πόλης. Η αστυνομία και οι φρουροί απαγόρευσαν την είσοδο στο χώρο στάθμευσης. Οι αρχές καθυστέρησαν την προγραμματισμένη επανέναρξη του σχολείου τη Δευτέρα για τους μαθητές πρώτης έως τρίτης τάξης στο δημοτικό σχολείο και ανέστειλαν τις αθλητικές εκδηλώσεις για να αποτρέψουν ένα νέο ξέσπασμα. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας δήλωσε ότι πέντε εισαγόμενες περιπτώσεις αναφέρθηκαν και αλλού στην Κίνα τις τελευταίες 24 ώρες.

The Guardian

Τα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας ετοιμάζονται για την έναρξη της τουριστικής περιόδου της χώρας. Ο Βασίλης Θεοδώρου, ιδιοκτήτης του Pelican, ενός νέου εστιατορίου στο νησί της Μυκόνου, περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά λέει ότι βιάζεται να επιστρέψει στην επιχείρηση, όπως αναφέρει το Associated Press.Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη χώρα. Βαριά εξαρτώμενη από τον τουρισμό, η χώρα ξανανοίγει επίσημα στους αλλοδαπούς τη Δευτέρα αφού έκλεισε τα σύνορά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Οι ελπίδες της επικεντρώνονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος και τα νησιά της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Κρήτης και της Σαντορίνης, όπου έχει ήδη ξεκινήσει η τακτική γραμμή των πλοίων και οι απευθείας διεθνείς πτήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου την 1η Ιουλίου.Η Μύκονος κανονικά θα ήταν υπερπλήρης  στις αρχές Ιουνίου, αλλά οι παραλίες ήταν άδειες.«Ο τουρισμός μπορεί να μειωθεί έως και 80% φέτος, οπότε περιμένουμε το 20% και είμαστε χαρούμενοι», είπε ο Θεόδωρου.«Όσο κι αν το θέλουμε, δεν θα είναι περισσότερο από αυτό», είπε. «Περιμένουμε ότι οι τουρίστες από την Κεντρική Ευρώπη θα έρθουν πρώτοι και ελπίζουμε και οι Αμερικανοί σε μεταγενέστερο στάδιο. Είναι οι καλύτεροι πελάτες μας». Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε το Σάββατο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια τεράστια πτώση από τα 33 εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέφτηκαν πέρυσι.

Ο Covid-19 έχει σκοτώσει τουλάχιστον 426.029 άτομα από την εμφάνιση της επιδημίας στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με έναν αριθμό επίσημων πηγών που συνέταξε το AFP. Τουλάχιστον 7.711.490 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 196 χώρες και περιοχές. Από αυτά, τουλάχιστον 3.458.300 θεωρούνται πλέον ότι έχουν αναρρώσει με 4.523 νέους θανάτους και 136.525 νέα κρούσματα να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες. Νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο 1.425 με σύνολο 294.375 και συνολικοί θάνατοι 41.662. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 22.317 με σύνολο 2.038.344 και ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 711 σε 114.625.Τα καθημερινά στοιχεία της Ισπανίας, βρίσκονται σε αναμονή για σχεδόν μια εβδομάδα, προκαλώντας αβεβαιότητα σχετικά με την επιδημία, η οποία έχει προκαλέσει περισσότερους από 27.000 θανάτους στη χώρα. Στην Ιταλία, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 78 σε 34.301 και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα έφτασε στις 236.651. Η Γαλλία ανέφερε 24 νέους θανάτους το Σάββατο, φτάνοντας το σύνολο σε 29.398 και σηματοδοτεί την τέταρτη ημέρα με κάτω των 30 θανάτων. Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε 1.677 νέα κρούσματα και 62 θανάτους το Σάββατο. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ιών κοροναϊού στην Τουρκία αυξήθηκε σε 1.459 και ο συνολικός ανέρχεται τώρα σε 176.677. Τις τελευταίες 24 ώρες 14 άνθρωποι πέθαναν, φτάνοντας συνολικά τους 4.792 θανάτους. Η Κίνα επιβάλλει νέα μέτρα κλειδώματος μετά το νέο ξέσπασμα Covid-19 στο Πεκίνο όπου εμφανίστηκαν δεκάδες εγχώρια κρούσματα στη μεγαλύτερη χονδρική αγορά τροφίμων της πόλης. Η αύξηση των θανάτων σε στρατόπεδα προσφύγων στο δυτικό Σουδάν, προκάλεσε φόβους για την εξάπλωση του κορονοϊού καθώς οι ηλικιωμένοι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν με εξαιρετικά ανησυχητικά ποσοστά, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η Ινδία έχει αναφέρει το μεγαλύτερο μονοήμερο άλμα σε κρούσματα, προσθέτοντας 11.458 νέες περιπτώσεις και ο συνολικός αριθμός τους ξεπερνά τις 300.000. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει περάσει τις  24.000 στο Αφγανιστάν, ενώ η βία μαίνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Τα επίσημα στοιχεία του Ιράν δείχνουν ότι 8.730 άτομα στη χώρα έχουν πεθάνει και 184.955 έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί.

Telesur

Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να αποσύρουν στρατεύματα από το Ιράκ. Η Βαγδάτη και η Ουάσιγκτον επανέλαβαν τις συνομιλίες για να αποκαταστήσουν τη σχέση τους, μετά από μήνες έντασης.Μια ημέρα μετά την επανέναρξη των δραστηριοτήτων του Διαλόγου ΗΠΑ-Ιράκ, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (DOE) την Παρασκευή διαβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη χώρα της Μέσης Ανατολής, αν και δεν καθόρισε χρονοδιάγραμμα.”Οι δύο χώρες αναγνώρισαν ότι υπό το φως της σημαντικής προόδου προς την εξάλειψη της απειλής του ISIS, τους επόμενους μήνες οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να μειώνουν τις δυνάμεις τους από το Ιράκ”, δήλωσε το DOE.”Η απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ δεν θα συμβεί αμέσως. Ο διάλογος θα είναι μακροπρόθεσμος”, δήλωσε ο διεθνής αναλυτής Sajad Jiyad.Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνομιλίας τους οι δύο χώρες ανέλυσαν τον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και τις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές τους σχέσεις.Στη συνομιλία προεδρεύουν ο Ανώτερος Βοηθός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ Abdul Karim Hashem Mustafa και ο Βοηθός Γραμματέας Πολιτικών Υποθέσεων των ΗΠΑ David Hale.Ήταν μια σύντομη διαδικτυακή προκαταρκτική συνεδρία, λόγω των περιορισμών. Θα συνεχιστούν στην Ουάσιγκτον τον επόμενο Ιούλιο.”Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα. Η πορεία αυτού του διαλόγου θα εξαρτηθεί από το αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραμείνει στην προεδρία των ΗΠΑ τον επόμενο Νοέμβριο”, προειδοποίησε ο Σαρκάουτ Σάμς.

The Telegraph

Δέκα χρόνια ποινές φυλάκισης για τη βεβήλωση πολεμικών μνημείων. Οι υπουργοί κυνηγούν εκείνους που καταστρέφουν μνημεία καθώς ξεσπούν βίαιες  διαμαρτυρίες. Οι διαδηλωτές που καταστρέφουν μνημεία κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως και δέκα ετών.Ο Robert Buckland Γραμματέας Δικαιοσύνης, η Priti Patel  Υπουργός Εσωτερικών και η Suella Braverman  Γενική Εισαγγελέας, μελετούν προτάσεις για τη δίωξη όσων καταστρέφουν μνημεία αυτών που πέθαναν κατά τη διάρκεια πολέμων. Το  νέο νομοσχέδιο για την προστασία από βεβηλώσεις  των πολεμικών μνημείων, αναμένεται να παρουσιαστεί στη βουλή στις 23 Ιουνίου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...