Βρετανικός Τύπος: «Φορολογική επιδρομή του Sunak» και «καληνύχτα Captain Tom» στα πρωτοσέλιδα

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Η  Observer γράφει ότι ο καγκελάριος σχεδιάζει να προσφέρει σε 700.000 καταστήματα, παμπ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις, επιχορηγήσεις έως και 18.000 £ σαν μέρος ενός σχεδίου 5 δις. λιρών για την αποτροπή μαζικών πτωχεύσεων. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κίνηση δείχνει έναν «κλιμακούμενο πανικό» στην Downing Street αφού πολλές εταιρίες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν. Εν τω μεταξύ, οι παιδίατροι και οι ψυχολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να προκύψει αύξηση των περιπτώσεων στην ψυχική υγεία των παιδιών όταν τα σχολεία ανοίγουν ξανά στην Αγγλία τον επόμενο μήνα.

Το «Αντίο στον Captain», είναι ο τίτλος της φωτογραφίας της πρώτης σελίδας, όπου δείχνει μέλη των ενόπλων δυνάμεων που μετέφεραν το φέρετρο του Sir Tom Moore. Ο 100χρονος απόστρατος αξιωματικός του στρατού, ο οποίος συγκέντρωσε περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες για το NHS, θάφτηκε χθες σε ιδιωτική κηδεία.  


Ο κ. Sunak σχεδιάζει να αυξήσει τους φόρους για τις διαδικτυακές παραδόσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, αναφέρει η Sunday Telegraph. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 23 Μαρτίου, που ονομάστηκε “φορολογική ημέρα” στο Whitehall, θα παρουσιάσει μια σειρά από μέτρα για περαιτέρω αυξήσεις φόρων για να αρχίσει να πληρώνει για το κόστος των 300 δισεκατομμυρίων λιρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτές οι επιλογές θα περιλαμβάνουν την επιβολή βαρύτερων φόρων στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο, καθώς και έναν πράσινο φόρο στις παραδόσεις στο Διαδίκτυο.


Για να περιορίσει τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά, ο κ. Sunak πρόκειται να εκπονήσει σχέδια αύξησης του φόρου εισοδήματος κατά 6 δισ. λίρες, σύμφωνα με τους Sunday Times. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο καγκελάριος θα ανακοινώσει την Τετάρτη πάγωμα του βασικού συντελεστή φόρου εισοδήματος και του υψηλότερου ορίου των £ 50.000, ενώ ο εταιρικός φόρος θα αυξηθεί επίσης από 19 σε 25 πένες, αναφέρει η εφημερίδα.


Η Sunday Express γράφει ότι ο κ. Sunak έχει υποσχεθεί πως υπάρχει “φως στο τέλος του τούνελ” καθώς χαιρετίζει “τον προϋπολογισμό επιστροφής του Rishi!” Εν τω μεταξύ, οι φωτογραφίες του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ εμφανίζονται στην πρώτη του σελίδα, όπως και σε άλλες εφημερίδες καθώς το ζευγάρι παροτρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο επικρίονοντας την  παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο.

Αναφερόμενη  στην κηδεία του Sir Tom Moore, κάτω από την φωτοφραφία του φερέτρού του σκεπασμένο με τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας,  λέει: «Αναπαύσου εν ειρήνη κάπτεν Τομ. Μπορεί να έχεις φύγει, αλλά το μήνυμα και το πνεύμα σου, συνεχίζει να ζει».

Στα νεότερα για την αποτελεσματικότητα  του εμβολιασμού, η Mail της Κυριακής αναφέρει ότι μόνο μία δόση από το εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας περισσότερο από 90%. Τα αποτελέσματα ισχύουν τόσο για το εμβόλιο Pfizer-BioNtech όσο και για αυτό της Oxford-AstraZeneca, προσθέτει η εφημερίδα.


Έχοντας έναν πολύ διαφορετικό τόνο, η Daily Star της Κυριακής γράφει ότι ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Ιατρικής για την Αγγλία, καθηγητής Jonathan Van-Tam, ο οποίος έγινε το τηλεοπτικό αστέρι που κάνει τις ανακοινώσεις για την πανδημία και έχει γίνει ένα “σύμβολο του σεξ”  σύμφωνα με τους τηλεοπτικούς παραγωγούς.


“Σας το είπα ότι ήμουν μεγάλος” είναι ο τίτλος των Sunday People, συνοδευόμενος από μια φωτογραφία του καπετάνιου Sir Tom Moore, του οποίου η κηδεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Η εφημερίδα είναι μία από τις πολλές που δημοσιεύει φωτογραφίες από την κηδεία του Σερ Τομ και εικόνες του 100χρονου βετεράνου, ο οποίος έγινε διάσημος αφού κέρδισε εκατομμύρια λίρες για φιλανθρωπικά ιδρύματα του NHS πέρυσι.


Και «το πνεύμα του ζει» είναι ο τίτλος της Sunday Mirror καθώς και σε αυτήν, κυριαρχεί η κηδεία του Sir Tom στην πρώτη σελίδα της.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk/news

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...