Βρετανικός Τύπος: «Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό» και «Χιλιάδες σε απομόνωση», στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Λονδίνο - Αγγλία - Μπινγκ Μπεν

“Three lie-ins” (τρία χουζουρέματα) αναφωνεί η Sun, κάνοντας λογοπαίγνιο με το “Three Lions”,  καθώς αναφέρει ότι χιλιάδες οπαδοί της Αγγλίας θα πάρουν “επιπλέον χρόνο για να συνέλθουν” μετά τον τελικό της Κυριακής εναντίον της Ιταλίας, καθώς αποκαλύπτει ότι πολλές εταιρείες και σχολεία σχεδιάζουν να ανοίξουν αργότερα τη Δευτέρα, έτσι ώστε οι οπαδοί όλων των ηλικιών να μπορέσουν να συνέλθουν από τον ενθουσιασμό και να επιτρέψουν στο προσωπικό τους να κοιμηθεί παραπάνω μετά τους ξέφρενους εορτασμούς αλλάζοντας τις ώρες λειτουργίας και τις ώρες γραφείου. Μια ηλεκτρονική εκστρατεία έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 220.000 υπογραφές, ζητώντας μια έκτακτη αργία τη Δευτέρα κάτι που πρόκειται να συζητηθεί από τους βουλευτές.

Ορισμένες από τις εφημερίδες της Παρασκευής αναφέρουν ότι η εφαρμογή NHS Covid-19 στην Αγγλία και την Ουαλία θα μπορούσε να αλλάξει για να μειώσει τον αριθμό των ατόμων που αυτο-απομονώνονται. Η Daily Mail αναφέρει ότι η εφαρμογή αυτή θα “μειώσει τον αριθμό των ατόμων που τους ζητείται να απομονωθούν άσκοπα”. Η εφημερίδα περιγράφει το σύστημα ως αμφιλεγόμενο και επισημαίνει φόβους ότι θα παραλύσει την οικονομία καθώς και τις δημόσιες υπηρεσίες αυτό το καλοκαίρι. Σημειώνει ότι χιλιάδες θα γλιτώσουν από την «παράνοια της απομόνωσης», καθώς προς το παρόν, οι εγγεγραμμένοι ως στενές επαφές καλούνται να μπουν σε καραντίνα έως και 10 ημέρες. Η Daily Mail γράφει ότι η συζήτηση για το ακανθώδες ζήτημα της κυβέρνησης, το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, έχει καθυστερήσει, αλλά πιστεύει ότι «θα ήταν ασυγχώρητο για τους υπουργούς να μην τηρήσουνε  την υπόσχεσή τους στους συνταξιούχους».

Σύμφωνα με τους Times, οι αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν πέντε φορές αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στο εξωτερικό μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης μιας νέας πολιτικής για την κατάργηση της καραντίνας για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν στην Αγγλία από περίπου 100 χώρες. Ωστόσο, οι Times προειδοποιούν ότι ενώ η αλλαγή είναι ευπρόσδεκτη, απαιτείται περαιτέρω δράση πριν οι περισσότεροι Βρετανοί μπορέσουν να απολαύσουν ένα καλοκαιρινό διάλειμμα χωρίς άγχος. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στα 20 και τα 30 τους δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις, πολλοί άνθρωποι μπορεί να χάσουν τις διακοπές τους εάν πρέπει να απομονωθούν και ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι «κίτρινες» χώρες να μετακινηθούν στον κόκκινο κατάλογο σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη. Σε άλλες ειδήσεις, η εφημερίδα γράφει ότι ο Μπόρις Τζόνσον σκέφτεται να κηρύξει αργία τη Δευτέρα 19 Ιουλίου για να γιορτάσει μια πιθανή νίκη της Αγγλίας επί της Ιταλίας στον τελικό της Κυριακής.

Η κύρια φωτογραφία της Mirror δείχνει ενθουσιώδεις οπαδούς της Αγγλίας πάνω σε ένα διώροφο λεωφορείο στο Λονδίνο με τον τίτλο: “Αποκορύφωμα”, ενώ η εφημερίδα γράφει ότι οι πιθανότητες αυξάνονται για αργία τη Δευτέρα εάν κερδίσουν οι «Three Lions». Η Daily Mirror επίσης σε άλλο άρθρο της σημειώνει ότι ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας της Αγγλίας δήλωσε ότι η εφαρμογή NHS Covid-19 μπορεί να επαναρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί καλύτερα με έναν ολοένα και περισσότερο εμβολιασμένο πληθυσμό.

“Ο Sunak λέει στους εργαζομένους να επιστρέψουν στο γραφείο”, γράφει η Daily Telegraph αναφερόμενη στη συνέντευξη με τον Καγκελάριο Rishi Sunak. Σε αυτήν δήλωσε ότι η έλλειψη προσωπικής αλληλεπίδρασης έχει βλάψει τα νεότερα άτομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εφημερίδα παραδέχεται ότι ο κ. Sunak είπε ότι δεν εναπόκειται στην κυβέρνηση να διατάξει τις εταιρείες να αλλάξουν την πολιτική τους σχετικά με τις ρυθμίσεις εργασίας. Η κύρια φωτογραφία της είναι η τελευταία σημαία της Ένωσης στο Αφγανιστάν, η οποία καταργήθηκε κατά τη διάρκεια τελετής στις 24 Ιουνίου, αφού τα τελευταία στρατεύματα του Ηνωμένου Βασιλείου έφυγαν από τη χώρα.

Τα καλοκαιρινά ταξίδια σε 100 χώρες ανοίγουν, καθώς οι απαιτήσεις καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους μειώνονται στην Αγγλία, γράφει η Guardian. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι υπουργοί “άνοιξαν την πόρτα” για τους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά οι κάτοικοι του εξωτερικού που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μέσω του NHS θα εξακολουθήσουν να είναι αναγκασμένοι να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Gareth Southgate είναι στην κύρια φωτογραφία της εφημερίδας πριν από τον τελικό του Euro 2020 στην Αγγλία την Κυριακή, ο οποίος  κατά τη διάρκεια της προπόνησης χθες δήλωσε: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος που είμαι Άγγλος».

Η Daily Express προειδοποιεί για «σοκ σε εκατομμύρια συνταξιούχους», καθώς ο Καγκελάριος Rishi Sunak υπαινίχθηκε ότι η δέσμευση της «τριπλής ασφάλειας» της κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό της πρόγραμμα θα μπορούσε να παραβιαστεί για να αποφευχθούν οι πληρωμές των συντάξεων. Σύμφωνα με αυτήν, οι συντάξεις θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 8% φέτος, υποχρεώνοντας τον κ. Sunak να αναρωτηθεί εάν αυτό θα ήταν δίκαιο για τους φορολογούμενους. Η εφημερίδα παραδέχεται ότι η διατήρηση της τριπλής ασφάλειας των συντάξεων είναι προβληματική, ωστόσο τονίζει ότι κάθε κυβέρνηση πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά πριν παραβεί μια εκλογική υπόσχεση. Παρόλα αυτά αναγνωρίζει ότι, μια αύξηση 8% για τα ταμεία του Υπουργείου Οικονομικών και τους σκληρά φορολογούμενους, θα προκαλέσει δυσκολίες, μετά από μια κρίση που έχει κοστίσει τόσο πολύ στη χώρα.

Η Daily Star αναρωτιέται «Καθώς οι αναιδείς Ιταλοί κατηγορούν τα ηρωικά μας “Three Lions” ότι έπαιξαν «θέατρο» για να κερδίσουν πέναλτι, ρωτάμε: εκτός από τα υδραγωγεία, την αποχέτευση, τους δρόμους, την άρδευση, την εκπαίδευση, το ωραίο κρασί, τις όμορφες γυναίκες, τους άντρες και τις πίτσες με ανανά.. “Τι έχουν κάνει οι Ρωμαίοι για εμάς;”». Και συνεχίζει το ίδιο επιθετικά λέγοντας: «Οι μάστερ της σκοτεινής τέχνης του ποδοσφαίρου, οι Ιταλοί, κατηγόρησαν την Αγγλία για εξαπάτηση για να φτάσει στον τελικό του Euro 2020». Η Daily Star επισημαίνει ότι η  κορυφαία ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport δήλωσε πως ο διαιτητής ήταν «πολύ γενναιόδωρος» όταν έδωσε το πέναλτι κατά τη διάρκεια της παράτασης του ημιτελικού εναντίον της Δανίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαιτητής έλαβε εντολή να δώσει το πέναλτι από τους διοργανωτές του τουρνουά, την UEFA, ως «ευχαριστώ» στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για την κατάργηση των σχεδίων για την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ. Η εφημερίδα έγραψε: «Η ποινή επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι αντάλλαξαν «χάρες» με τον Μπόρις Τζόνσον. Χθες το βράδυ ένας εκπρόσωπος της UEFA είπε στη Daily Star: «Αυτό είναι απολύτως ανόητο».

“Είναι η τελική αντίστροφη μέτρηση”, γράφει η Metro, η οποία λέει ότι η ομάδα της Αγγλίας απέχει “ένα παιχνίδι από τη δόξα” και μόλις δύο μέρες από το να ζήσουν το όνειρό τους να είναι πρωταθλητές της Ευρώπης, ενώ παράλληλα έχει την φωτογραφία δύο οπαδών ντυμένους ως λιοντάρια να γιορτάζουν τον θρίαμβο του Wembley. Οι τηλεθεατές του τελικού είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 27,6 εκατομμύρια που είδαν τον ημιτελικό στο ITV, το μεγαλύτερο αριθμό για μια ζωντανή εκδήλωση φέτος. Ο αρχηγός και σκόρερ Χάρι Κέιν ανάρτησε μια φωτογραφία των παικτών να γιορτάζουν μπροστά από τους οπαδούς που πανηγύριζαν στο Wembley, γράφοντας: «Τι φωτογραφία!» Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον – ο οποίος επαίνεσε ως “απολύτως εξαιρετικούς” τον Southgate και την ομάδα του – δεν αρνήθηκε ότι μπορεί να ανακοινώσει έκτακτη αργία τη Δευτέρα, λέγοντας: «θα ήταν δελεαστικό, αλλά ας δούμε τι θα συμβεί». Εισιτήρια για τον αγώνα, παρόλο που τα περισσότερα έχουν εξαντληθεί εδώ και δύο χρόνια, επαναπωλούνται από ορισμένους ιστότοπους, οι οποίοι διαφημίζουν μεμονωμένες θέσεις για περισσότερες από 15.000 £, ενώ δυο VIP εισιτήρια πωλούνται προς 50.000 £. Ωστόσο, οπαδοί προειδοποίησαν για απάτη και η UEFA απαγόρευσε την μεταπώληση πάνω από την κανονική τους αξία, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και σε άτομα με πραγματικά εισιτήρια ενδέχεται να μην επιτραπεί η είσοδος.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν ότι θα διεξαχθούν χωρίς θεατές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων  και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, γράφουν οι Financial Times. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει θέσει έναν νέο στόχο πληθωρισμού 2% και είπε ότι μπορεί να πάρει μέτρα για αυτό.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...