Βρετανικός Τύπος: Η Apple παρουσίασε το iPhone 12 – Οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες στην Αγγλία

Βρετανικός Τύπος
Βρετανικός Τύπος

The Guardian

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει 143 νέους θανάτους από το Covid-19, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τον Ιούνιο. Αυτό αυξάνει το σύνολο των θανάτων στο ΗΒ στις 43.018. Υπήρξαν επιπλέον 17.234 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη. Ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε σε 634.920.

Η Ιταλία ανακοινώνει νέους περιορισμούς. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte επέβαλε την Τρίτη νέους περιορισμούς σε συγκεντρώσεις, εστιατόρια, αθλητικές και σχολικές δραστηριότητες σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την αύξηση των νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Η Ρωσική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε τη δοκιμή του αμφιλεγόμενου εμβολίου Sputnik V Covid-19 σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Τον Αύγουστο η Ρωσία ενέκρινε το εμβόλιο μετά από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης μιας δόσης που χορηγήθηκε σε μία από τις κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν . Η Ρωσία δήλωσε 13.868 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.326.178.

Τα νοσοκομεία στο Παρίσι θα μπορούσαν να έχουν έως και το 90% των κρεβατιών εντατικής θεραπείας γεμάτο με ασθενείς Covid-19 την επόμενη εβδομάδα. Η προειδοποίηση ήλθε από τον επικεφαλής της υγειονομικής περίθαλψης καθώς η Γαλλία υποστηρίζει νέα μέτρα για να επιβραδύνει την αύξηση των περιπτώσεων.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έδωσε την εκτίμησή του για τη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία από το Covid-19 φέτος. Η Gita Gopinath, οικονομικός σύμβουλος του ΔΝΤ, χαρακτήρισε τον κοροναϊό ως τη χειρότερη κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση και είπε ότι η πανδημία θα αφήσει βαθιές και διαρκείς ουλές λόγω απώλειας θέσεων εργασίας, ασθενέστερων επενδύσεων και παιδιών που στερούνται εκπαίδευσης. Στις προοπτικές του για την παγκόσμια οικονομία, το ΔΝΤ δήλωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή θα μειωθεί κατά 4,4% το 2020 σε σύγκριση με τις προβλέψεις πτώσης 5,2% κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, δήλωσε ότι τα αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης σε ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες την ανάγκασαν να μειώσει την εκτίμησή της για ανάκαμψη το 2021 από 5,4% σε 5,2%. Το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών αυξάνεται. Η Gopinath είπε: «Η σωρευτική απώλεια παραγωγής σε σχέση με την προβλεπόμενη πορεία πριν από την πανδημία προβλέπεται να αυξηθεί από 11 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020-21 σε 28 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020-25». “Αυτό αντιπροσωπεύει μια σοβαρή οπισθοδρόμηση στη βελτίωση του μέσου βιοτικού επιπέδου σε όλες τις χώρες.”

Daily Mail

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες με ασθενείς καθώς οι θάλαμοι γεμίζουν και οι «κουρασμένοι» γιατροί ανησυχούν ότι αντιμετωπίζουν κρίση για αόριστο χρονικό διάστημα. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει «τετραπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες». Τις τελευταίες 2 εβδομάδες ο αριθμός των ατόμων στο νοσοκομείο με κοροναϊό αυξήθηκε κατά 40%. 3.665 εισαγωγές έχουν γίνει στα νοσοκομεία, περισσότερο από ό, τι όταν ξεκίνησε το lockdown στις 23 Μαρτίου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan προειδοποίησε ότι είναι «αναπόφευκτο» όλη η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου να μπει σε νέο lockdown δεύτερης βαθμίδας, με περιορισμοί που απαγορεύουν μεγάλες παρέες να συναντηθούν σε εστιατόρια και σε παμπ. Είπε επίσης στο Sky News ότι θέλει κάθε δήμος να αντιμετωπίσει τις ίδιες περικοπές «τις επόμενες μέρες». Οι επικεφαλής της εστίασης προειδοποίησαν ότι οι παμπ, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του Λονδίνου θα μπορούσαν να «αποδεκατιστούν» από το κλείδωμα. Ο Ιρλανδός σεφ Richard Corrigan δήλωσε ότι πολλά μαγαζιά «αγωνίζονται» για να επιπλεύσουν μετά το πρώτο κλείδωμα. Ο Guillaume Marly, MD του Hotel Cafe Royal του Λονδίνου, δήλωσε ότι το δεύτερο κλείδωμα θα είναι «καρφί στο φέρετρο» για τον τομέα.

The Mirror

Το πρώτο νοσοκομείο Nightingale ξανανοίγει καθώς οι εισαγωγές λόγω κορονοϊού αυξάνονται στο Μπέλφαστ. Η εγκατάσταση θα δέχεται ασθενείς Covid-19 που υποβάλλονται σε θεραπεία. Ο ιατρικός διευθυντής του Μπέλφαστ Trust, δήλωσε ότι 105 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις έχουν ακυρωθεί.Έχει ανοίξει ξανά μια μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο Nightingale της Βόρειας Ιρλανδίας ως απάντηση σε κλιμάκωση των εισαγωγών Covid στο Μπέλφαστ.Η εγκατάσταση θα δέχεται ασθενείς Covid-19 που υποβάλλονται σε θεραπεία εντός της περιοχής Belfast Trust, όπου ο αριθμός των περιπτώσεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.Λόγω της αύξησης των περιπτώσεων, 105 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες ακυρώθηκαν για να ελευθερώσουν το προσωπικό να ανταποκριθεί στην κρίση.Η εγκατάσταση Nightingale θα ξεκινήσει τη θεραπεία ασθενών εντατικής θεραπείας αφού το κοντινό νοσοκομείο Mater έφτασε στο όριο της χωρητικότητάς του, με 10 από τα 11 κρεβάτια του να είναι γεμάτα.

Greek City Times

Ένας 28χρονος άντρας από την Κρήτη, ο Γιάννης Παρασκάκης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από ελληνικό δικαστήριο, αφού κρίθηκε ένοχος για βιασμό και δολοφονία Αμερικανού βιολόγου το 2019. Η Suzanne Eaton, μια 60χρονη μοριακή βιολόγος, παρευρέθηκε σε συνέδριο στην Κρήτη όταν εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου. Το σώμα της βρέθηκε έξι ημέρες αργότερα σε μια σήραγγα που χρησιμοποιήθηκε ως χώρος αποθήκευσης κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Έλληνας αγρότης παραδέχτηκε ότι χτύπησε την Eaton δύο φορές με το αυτοκίνητό του πριν την απαγάγει και αφού την βίασε τη δολοφόνησε. Ο Παρασκάκης ισχυρίστηκε ότι «καταλήφθηκε από δαίμονες». Το επταμελές δικαστήριο τριών δικαστών και τεσσάρων μελών των ενόρκων έκρινε ένοχο τον Παρασκάκη. «Ποινή ισόβιας κάθειρξης για δολοφονία, 13 χρόνια για βιασμό και 4 μήνες για κατοχή όπλων», δήλωσε το δικαστήριο στα Χανιά. «Ήταν μία βιολόγος παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Βάσω Πανταζή για την επιστήμονα που γεννήθηκε στο Όκλαντ. «Όσον αφορά τη μετάδοση των ιών και τα εμβόλια, μπορείτε να καταλάβετε πόσο χρήσιμη θα ήταν σήμερα». Η Eaton παντρεύτηκε τον Βρετανό επιστήμονα Anthony Hyman και έχει δύο γιους. Ο πατέρας του Παρασκάκη ζήτησε συγγνώμη στην οικογένειά της μέσω μιας επιστολής που κυκλοφόρησε στον Τύπο. Αποσπάσματα από το  γράμμα λένε εξής: «Ως άνθρωπος και ιερέας και απόλυτα σε συμφωνία με το κοινό συναίσθημα, είμαι συντετριμμένος με τον φρικτό και τρομακτικό τρόπο που ένας από τους συνανθρώπους μας έχασε τη ζωή της, ακόμη περισσότερο δε που ο δράστης αυτού του εγκλήματος είναι το δικό μου παιδί. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τον σύζυγο και τα παιδιά της άτυχης Αμερικανίδας γυναίκας Suzanne Eaton. Από την άλλη πλευρά, ως πατέρας, δεν μπορώ να μην σταθώ δίπλα στο παιδί μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ακόμα κι αν διέπραξε ένα τόσο σοβαρό έγκλημα. Τώρα είναι η σειρά της ελληνικής δικαιοσύνης. Σεβαστείτε και τον δικό μας πόνο αυτή τη στιγμή. Ακριβώς όπως η οικογένεια της Σούζαν που πέθανε τραγικά, έτσι κι εμείς από τώρα και στο εξής θα πεθαίνουμε καθημερινά από συναισθηματικό και ηθικό θάνατο. “

The Independent

Η Apple παρουσίασε το iPhone 12, ένα νέο κινητό με τον πρώτο πλήρη επανασχεδιασμό εδώ και χρόνια. Θα είναι το πρώτο από τα τηλέφωνα της Apple που θα περιλαμβάνει το 5G, το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook ισχυρίστηκε ότι θα αντιπροσωπεύει μια βαθμιαία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του τηλεφώνου. Το νέο τηλέφωνο έρχεται παράλληλα με το iPhone 12 Mini, το μικρότερο κινητό της Apple. Αυτή η μικρότερη έκδοση του τηλεφώνου έχει όλα τα ίδια χαρακτηριστικά, είπε η Apple. Το μεγαλύτερο τηλέφωνο ξεκινά από 799 $, ενώ το μικρότερο κοστίζει 699 $. Το iPhone 12 θα είναι επίσης το πρώτο που φορτίζει με τη νέα λειτουργία “MagSafe για iPhone” της Apple, η οποία έχει έναν μαγνήτη που κουμπώνει στο πίσω μέρος και ενεργοποιεί το τηλέφωνο. Το τηλέφωνο είναι επίσης πολύ πιο ανθεκτικό από ποτέ, ισχυρίστηκε η εταιρεία. Αυτό είναι το «Ceramic Shield» – ένα πιο ανθεκτικό γυαλί φτιαγμένο σε συνεργασία με την Corning, διάσημη για την κατασκευή Gorilla Glass. Εκτός από την νέα εμφάνιση, επιτρέπει στην Apple να τοποθετήσει τις κεραίες στο πλάι για να βελτιώσει την απόδοσή της 5G, δήλωσε η Apple. Η νέα σχεδίαση σημαίνει ότι μπορεί να διατηρήσει το ίδιο μέγεθος οθόνης 6,1 ιντσών από το iPhone 11. Το iPhone 12 είναι 11% λεπτότερο και 16% ελαφρύτερο, δήλωσε η Apple. Το τηλέφωνο έρχεται επίσης σε ένα νέο μπλε χρώμα, κόκκινο, λευκό και μαύρο. Στο εσωτερικό του τηλεφώνου βρίσκεται το τσιπ A14 Bionic, το πρώτο τσιπ σε smartphone που περιλαμβάνει τρανζίστορ 5nm. Αυτό επιτρέπει τον επεξεργαστή να βελτιώνει σημαντικά την απόδοση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...