Βρετανικός Τύπος: «Η διαφθορά επέστρεψε» γράφουν τα πρωτοσέλιδα

Η Metro επικεντρώνεται στην κριτική του επικεφαλής των Εργατικών, Sir Keir Starmer που έκανε λόγο για “απατεώνες, προνομιακή πρόσβαση, θέσεις εργασίας για τους συντρόφους τους”, την οποία αποκαλεί “επιστροφή των Tories στην διαφθορά”.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι θα υπάρξει «έλεγχος» των δημοσίων λειτουργών που κατέχουν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα παράλληλα με τους κυβερνητικούς τους ρόλους, αφού αποκάλυψε ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος εργάστηκε στη Greensill. Ο επικεφαλής της δημόσιας υπηρεσίας δήλωσε ότι αυτές οι θέσεις εργασίας υπονομεύουν την «ακεραιότητα και αμεροληψία» του Whitehall.

Εν τω μεταξύ, μέλος του βρετανικού παρατηρητηρίου τη δική του εταιρεία λόμπι, αποκαλύπτει η εφημερίδα i. Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως ανώτερο μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης διαφημίζει τη δική του πρόσβαση στους υπουργούς.  Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Andrew Cumpsty διοικεί το δικό του ενεργό λόμπυ «Cumpsty Communications» από το 2012. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας από την εφημερίδα, ο κ. Cumpsty αρνήθηκε να σχολιάσει τον ρόλο του ή αν θα έπρεπε να παραιτηθεί από την επιτροπή.

Μια διαφορετική ιστορία λόμπι υπάρχει στο πρωτοσέλιδο της Daily Mail, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Boris Johnson παρενέβη σε μια κίνηση από τη Σαουδική Αραβία για να αγοράσει τη Newcastle United αφού του άσκησε προσωπική πίεση ο Πρίγκιπας Mohammed Bin Salman. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Mohammed προέτρεψε τον κ. Johnson να «διορθώσει» την απόφαση της Premier League, η οποία μπλόκαρε την αγορά έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών. Αναφέρει επίσης ότι ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας προειδοποίησε τον πρωθυπουργό πέρυσι ότι οι σχέσεις Αγγλίας-Σαουδικής Αραβίας θα αντιμετωπίσουν κρίση, εκτός αν αλλάξει η απόφαση.

Το πρωτοσέλιδο των Times αναφέρεται σε προειδοποιήσεις από τους υπεύθυνους του αεροδρομίου Heathrow ότι οι παραθεριστές που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αναμενόμενη άρση των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών στις 17 Μαΐου θα αντιμετωπίσουν ουρές έως και έξι ώρες. Τα σημεία συμφόρησης αυξάνονται λόγω της ανάγκης για πρόσθετους ελέγχους σχετικά με τη συμμόρφωση με τους ταξιδιωτικούς κανόνες λόγω Covid, αναφέρει η εφημερίδα. Με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να επιβεβαιώνουν την απόσυρση των υπολοίπων στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν έως τις 11 Σεπτεμβρίου, υπάρχει μια προειδοποίηση στους Times για τη μοίρα των διερμηνέων που θα μείνουν πίσω. Ο συνταγματάρχης Simon Diggins, πρώην στρατιωτικός διοικητής της Καμπούλ, είπε ότι η εγκατάλειψη των Αφγανών διερμηνέων θα ήταν μια «άθλια προδοσία».

Η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποιεί ότι τα πιστοποιητικά Covid, τα οποία αναφέρουν εάν κάποιος εμβολιάστηκε ή είχε πρόσφατα αρνητικό τεστ, μπορεί να είναι παράνομα. Αυτό αναφέρει στο κύριο θέμα της η Guardian. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πιστεύει πως η απαίτηση από τους ανθρώπους να έχουν αυτά τα πιστοποιητικά ως πρόσβαση σε ορισμένες εκδηλώσεις θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «κοινωνία δύο επιπέδων». Η εφημερίδα γράφει ότι η επιτροπή έχει προειδοποιήσει πως τα διαβατήρια θα αποκλείσουν ομάδες όπου η λήψη του εμβολίου είναι μικρότερη, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών, από μειονότητες και τις φτωχότερες κοινωνικοοικονομικές ομάδες.

Με τον τίτλο “Η Βασιλική οικογένεια μοιράζει αγάπη”, η Daily Express αφιερώνει την πρώτη σελίδα της στη φωτογραφία, που κυκλοφόρησαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και δείχνει τη Βασίλισσα και τον Πρίγκιπα Φίλιππο “στα πιο ευτυχισμένα τους”.

Η “ντροπή της British Gas” είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror, η οποία αναφέρει ότι έχουν απολυθεί εκατοντάδες μηχανικοί που αρνήθηκαν να αποδεχθούν νέες συμβάσεις με χαμηλότερες αμοιβές. Η εφημερίδα το αποκαλεί “σκάνδαλο απόλυσης και επαναπρόσληψης” και δείχνει έναν απολυθέντα εργαζόμενο να βάζει φωτιά στη σύμβασή του. Η Daily Mirror σχολιάζει σε άλλο θέμα ότι μια περιορισμένη εσωτερική έρευνα που ξεκίνησε ο πρωθυπουργός «χωρίς ηθική πυξίδα» είναι ανεπαρκής. Η εφημερίδα απαιτεί ένα τέλος σε αυτό που αποκαλεί αλαζονεία και χαλάρωση στο Whitehall.

Οι Financial Times επικεντρώνονται στην αποτίμηση 76 δισ. δολαρίων της Coinbase, το πρώτο σημαντικό χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων που είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο. Η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτή η αποτίμηση είναι υψηλότερη από εκείνη της εταιρείας που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δίνοντας «επικύρωση» σε ψηφιακά στοιχεία όπως το Bitcoin, τα οποία διαπραγματεύονται μέσω του Coinbase. Οι Financial Times αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός David Cameron και ο καγκελάριος Rishi Sunak πρόκειται να κληθούν να δώσουν αποδεικτικά στοιχεία σε κοινοβουλευτική έρευνα για τη διαμάχη του Greensill. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Sunak αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, ενώ ο Cameron μπορεί να δώσει στοιχεία στην Επιτροπή Δημόσιων Λογαριασμών.

“Έχουν γίνει εντελώς Emmental” φωνάζει η Daily Star, καθώς αναφέρει ότι οι ” Extinction Rebellion crusties ” ισχυρίζονται ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ρατσιστικά. Ο τίτλος αναφέρεται σε ακτιβιστή, ο οποίος ξεκίνησε μια αναφορά για τα φυτικά γεύματα σε σχολεία του Μπράιτον, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένα «ρατσιστικό στοιχείο» στην παροχή γαλακτοκομικών προϊόντων επειδή τα περισσότερα άτομα από εθνοτικές μειονότητες είναι δυσανεκτικά στη λακτόζη. Η Daily Star παρακάτω λέει ότι, ο Πρίγκιπας Andrew ήθελε να πάει στην κηδεία ντυμένος με στολή Ναυάρχου, αλλά βασιλική πηγή αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι η Βασίλισσα και η υπόλοιπη οικογένεια δεν ήθελαν τίποτε να αποσπάσει την  προσοχή από το να τιμήσουν την αξιοθαύμαστη ζωή του Δούκα.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...