Βρετανικός Τύπος: «Η “Επιμονή” ανταμείβεται» και «ελπίδες για διακοπές στο εξωτερικό» στα πρωτοσέλιδα

Αγγλία
Πηγή: EUROKINISSI

Τα εμβόλια φαίνεται να μειώνουν την μετάδοση και  τις λοιμώξεις του Covid-19 κατά τα δύο τρίτα, αναφέρει η Daily Telegraph. Η εφημερίδα επίσης σημειώνει ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια έχουν καταφέρει ένα «ισχυρό χτύπημα» στην εξάπλωση του ιού. Τονίζεται ότι η ηλικία πρέπει να είναι ο κύριος παράγοντας για τον προσδιορισμό του ποιος κάνει ένα εμβόλιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης για τα εμβόλια. Η κύρια φωτογραφία της εφημερίδας δείχνει τις πρώτες εικόνες που ήρθαν στη Γη από το Perseverance της Nasa αφού προσγειώθηκε στον Άρη.

Μία από τις πρώτες φωτογραφίες από το Perseverance της NASA κυριαρχεί και στην πρώτη σελίδα των Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η αποστολή έχει αποδώσει, καθώς το rover επέζησε μιας «ύπουλης» βουτιάς επτά λεπτών. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχει “ελπίδα” για διακοπές στο εξωτερικό, καθώς οι υπουργοί λένε ότι εργάζονται σε σχέδια που θα επιτρέπουν στους Βρετανούς να πάνε καλοκαιρινές διακοπές.

Η Daily Mail γράφει ότι θα αρχίσει να χορηγείται το εμβόλιο σε άτομα άνω των 40 ετών μέχρι τα τέλη Μαρτίου, προσθέτοντας ότι οι κυβερνητικοί σύμβουλοι είναι έτοιμοι να προτείνουν τη διεύρυνση τις λίστας των εμβολιασμών και να εστιάσουν στη χορήγησή του με βάση την ηλικία. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι θα ήταν μια «τεράστια ώθηση» για το πρόγραμμα και θα επιτρέψει στους υπουργούς να άρουν το lockdown νωρίτερα. Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων κλονίζεται καθώς τα εκπαιδευτικά σωματεία απαιτούν «σταδιακή» επιστροφή σε αυτά και η προσπάθεια του Μπόρις Τζόνσον να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στο σχολείο τον επόμενο μήνα κρέμεται σε μια κλωστή, είναι ένα άλλο άρθρο της η εφημερίδα. Εν τω μεταξύ η υπουργός Φροντίδας Helen Whately ανέφερε χθες ότι οι περιορισμοί στους οίκους ευγηρίας θα μπορούσαν να χαλαρώσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες, ακόμη και προτού οι κάτοικοι τους κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η Sun αναφέρεται στον «παθιασμένο λόγο» του Πρίγκιπα Τσαρλς να κάνουν όλοι το εμβόλιο, ενώ οι διασημότητες συμμετέχουν σε εκκλήσεις στις εθνοτικές μειονότητες να αποδεχτούν την προσφορά του εμβολίου.

Μια δημοσκόπηση που δείχνει την υποστήριξη για μαζική επιστροφή στα σχολεία στην Αγγλία στις 8 Μαρτίου αναλύει η εφημερίδα i, σημειώνοντας ότι οι μισοί από τους ερωτηθέντες είναι απρόθυμοι να χαλαρώσουν οι περιορισμοί σχετικά με τη συνάντηση των νοικοκυριών πριν από τον Μάιο, ενώ  το κοινό θέλει τα μη απαραίτητα καταστήματα να είναι οι πρώτοι χώροι που θα ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες.

Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron δημοσιεύουν οι Financial Times. Ο πρωθυπουργός λέει στην εφημερίδα ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να διαθέσουν επειγόντως έως και το 5% των προμηθειών των εμβολίων τους σε φτωχότερα κράτη. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Macron επισημαίνει τους «κινδύνους της ανισότητας» ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 φέτος.

Η Daily Express αναφέρει ότι ένας νέος νόμος είναι η λύση για τον τερματισμό της οργανωμένης διαδικτυακής κακοποίησης ατόμων με επιληπτικές παθήσεις. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι νέοι που ζουν με την πάθηση έχουν στοχοποιηθεί από τρολ που στέλνουν άθλια μηνύματα με εναλλασσόμενο έντονο φως, ενώ σημειώνει ως αποτέλεσμα, πως τρία θύματα έχουν πάθει επιληπτικές κρίσεις.

Ένας μεγάλος αντεστραμμένος αντίχειρας κυριαρχεί στην πρώτη σελίδα της Metro η οποία δηλώνει έτσι την οργή της σχετικά με την απόφαση του Facebook να απαγορεύσει τις ειδήσεις από τον ιστότοπό του στην Αυστραλία. Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απέκλεισε συνδέσμους προς ειδησεογραφικούς ιστότοπους στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, μετά από διαφωνία για έναν προτεινόμενο νόμο που θα λέει ότι θα πληρώνει για τις ειδήσεις στην πλατφόρμα του. Ο βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου Julian Knight χαρακτήρισε το γεγονός ως «θρασύδειλη πράξη».

Η απόφαση του Facebook για απαγόρευση ειδήσεων στην Αυστραλία κυριαρχεί και στην Guardian, η οποία σημειώνει ότι το δίκτυο κοινωνικών μέσων θα άρει την απόφαση του να απαγορεύσει στις σελίδες του δημοσιεύσεις κυβερνητικών και έκτακτων υπηρεσιών, αλλά διατηρεί την απαγόρευση των ειδήσεων. Σε άλλο άρθρο της αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα ηγηθεί προσπαθειών να δωρίσουν το πλεόνασμα των εμβολίων σε φτωχές χώρες. Στην κύρια φωτογραφία της είναι η ποπ σταρ Ριάννα, την οποία η Guardian λέει ότι αντιμετωπίζει αντιδράσεις για μια φωτογράφιση μόδας ενός Ινδού θεού.

Πηγές: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk, https://www.thepaperboy.com/uk/front-pages.cfm

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...