Βρετανικός Τύπος: «Η κληρονομιά του George Floyd» και «Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλωσορίζει τους Βρετανούς τουρίστες» στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

“Καταπολέμηση του ρατσισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο στο όνομα του George” είναι ο τίτλος της εφημερίδας i, καθώς αναφέρεται στην αδελφή του George Floyd για την κληρονομιά του και την αντίδρασή της στην καταδίκη του πρώην αστυνομικού Derek Chauvin για τη δολοφονία του. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η LaTonya Floyd προέτρεψε τους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να «χρησιμοποιούν πάντα τον George Floyd ως παράδειγμα», προσθέτοντας ότι αν οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι και αυτοί μπορεί να φορέσουν χειροπέδες και να πάνε στη φυλακή, αυτό  θα χρησιμεύσει ως κλήση αφύπνισης για τους ένστολους σε όλο τον κόσμο. Η εφημερίδα έχει επίσης συνέντευξη με τον αδερφό του Stephen Lawrence, ο οποίος σκοτώθηκε σε ρατσιστική επίθεση το 1993.


Η Sun γράφει ότι οι Βρετανοί θα “καλωσορίζονται με ανοιχτές αγκάλες” στα ευρωπαϊκά θέρετρα αυτό το καλοκαίρι “χάρη στην καταιγιστική επιτυχία των εμβολιασμών μας”. Η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα πρωτοστατούν καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντιούνται για να συζητήσουν το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Η διαμάχη για τις κυβερνητικές πιέσεις συνεχίζεται στις πρώτες σελίδες της Πέμπτης. Οι Times αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε τις συμβουλές του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου για αλλαγή του αριθμού τηλεφώνου του εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την επικοινωνία του με άτομα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο γραμματέας Simon Case λέγεται ότι του συνέστησε την κίνηση πέρυσι, αλλά ο πρωθυπουργός ήταν απρόθυμος να τον αλλάξει. Ο Τζόνσον επίσης, διαβεβαίωσε τον Sir James Dyson ότι οι υπάλληλοί του δεν θα έπρεπε να πληρώσουν επιπλέον φόρο εάν ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να κατασκευάζουν αναπνευστήρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Η Guardian αποκαλύπτει έρευνα της Επιτροπής Πολεμικών Τάφων της Κοινοπολιτείας, η οποία διαπίστωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες, κατά κύριο λόγο μαύροι και Ασιάτες στρατιώτες, που σκοτώθηκαν σε μάχες για τη Βρετανική Αυτοκρατορία δεν τιμήθηκαν επίσημα με τον ίδιο τρόπο με τους λευκούς ομολόγους τους λόγω των υποστηριζόμενων αποφάσεων από τον «διάχυτο ρατσισμό».


Η Daily Mail αναφέρει ότι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες θα υποφέρουν από τους «σκληρούς» κανόνες τελετών ταφής, εκτός εάν οι υπουργοί ενεργήσουν επειγόντως. Η εφημερίδα γράφει ότι τα γραφεία τελετών αναμένουν πως θα προκύψουν ακόμη 80.000 αποτεφρώσεις και ταφές από τώρα έως τις 21 Ιουνίου την ημερομηνία για την πλήρη άρση των περιορισμών κλειδώματος στην Αγγλία, ενώ καλό θα ήταν η κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τους περιορισμούς στις κηδείες για να ελαχιστοποιήσει τον πόνο των πενθούντων, καθώς προς το παρόν, στις τελετές μπορούν να παραβρίσκονται έως και 30 άτομα. Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι περιορισμοί έχουν επιδιώξει να εξισορροπήσουν τις ανάγκες των συγγενών με τα μέτρα λόγω του ιού.


Η Metro αναφέρεται στην ανάθεση  των συμβάσεων για  τον προστατευτικό εξοπλισμό του προσωπικού από την κυβέρνηση στην αρχή της πανδημίας. Σε απάντηση, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Όλες οι συμβάσεις πέρασαν από την ίδια διαδικασία διασφάλισης και επιμέλειας με την εκτέλεση κάθε σύμβασης, ενώ οι υπουργοί δεν έχουν κανένα ρόλο στην ανάθεση τους”.


Οι Financial Times κάνουν λόγο για τα σχέδια του Ιταλού πρωθυπουργού Mario Draghi για ένα πακέτο ανάκαμψης 221 δισ. ευρώ, για μια «ριζική αναδιάρθρωση» της οικονομίας, καθώς επιδιώκει να ανακάμψει από τη βαθύτερη ύφεση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Η Daily Star λέει ότι «καλύπτει άφοβα τις μεγάλες συζητήσεις της εποχής», καθώς κάνει έρευνα σχετικά με τις ελλείψεις Μαρμίτη. Το μισό της πρώτης σελίδας περιγράφει τη «χαρά» καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο πλήττεται από την έλλειψη της, ενώ το άλλο μισό αναφέρεται στο γεγονός με «τρόμο».


Η Daily Mirror αναφέρει τα σχόλια της Βασίλισσας για τα 95α γενέθλιά της, ευχαριστώντας όσους της ευχήθηκαν, για τα θερμά αφιερώματα τους, τα οποία προκάλεσαν στην οικογένεια βαθιά συγκίνηση.


Η Daily Express αναφέρεται στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της κυβέρνησης για την ασφαλή επιστροφή σε μαζικές εκδηλώσεις, σε μεγάλους χώρους. Στην εκδήλωση δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού.

Η πειραματική εκδήλωση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου στο Θέατρο του Sheffield ήταν «εξαιρετικά επιτυχημένη» κάτι που σημαίνει ότι οι χώροι ψυχαγωγίας είναι πιθανό να ανοίξουν ξανά στην Αγγλία με πλήρες κοινό από τις 21 Ιουνίου.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...