Βρετανικός Τύπος: «Η νίκη του διπλού εμβολίου του Μπόρις» και σκέψεις για περιορισμό της διαφήμισης των στοιχηματικών εταιρειών στα πρωτοσέλιδα

Βρετανική Σημαία

Observer

Σύμφωνα με τον Observer, η «γκάφα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα σύνορα της Ιρλανδίας άνοιξε εκ νέου την «τοξική» πολιτική διαμάχη για το καθεστώς της Βόρειας Ιρλανδίας μετά το Brexit. Η ΕΕ αντιμετωπίζει αντίδραση μετά την ανακοίνωση πιθανών ελέγχων κατά την εξαγωγή εμβολίων που παράγονται εντός της Ένωσης – μια κίνηση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε πίσω μόλις λίγες ώρες αργότερα, λέει η εφημερίδα. Μερικοί συντηρητικοί πολιτικοί σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τη διαμάχη για να απαιτήσουν μια αναθεώρηση της συμφωνίας Brexit έναντι της Βόρειας Ιρλανδίας, προσθέτει. Η εφημερίδα ισχυρίζεται επίσης ότι το Facebook είναι σε θέση να βγάλει χρήματα έμμεσα από σελίδες που μοιράζονται ψευδείς θεωρίες σχετικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια. Το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας αναφέρει ότι βρήκε 430 τέτοιες σελίδες. Το Facebook είπε ότι πολλά από αυτά δεν παραβίαζαν τους κανόνες για παραπληροφόρηση και ότι ήδη έχει αφαιρέσει έναν μικρό αριθμό που το έκανε αυτό.

Mail

Η Mail της Κυριακής έχει υιοθετήσει έναν εορταστικό τόνο, με τίτλο: «Η νίκη του διπλού εμβολίου του Μπόρις». Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός “ανάγκασε την ΕΕ σε μια έκτακτη διπλή υποχώρηση” σχετικά με τα εμβόλια που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εν τω μεταξύ, έχουν χορηγηθεί 8,4 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου, προσθέτει η εφημερίδα. Επίσης αναφέρει ότι καταρτίστηκαν σχέδια έκτακτης ανάγκης για δόσεις εμβολιασμού με αερομεταφορά από την ΕΕ μετά την απόφαση για καθιέρωση ελέγχων στις εξαγωγές στα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας. Εν τω μεταξύ, σε άλλο άρθρο της αναφέρει μια προειδοποίηση ανώτερου αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής, ότι ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων σχεδιάζει να κρυπτογραφήσει όλα τα μηνύματα στο Facebook Messenger και το Instagram, γεγονός που θα μπορούσε να απαγορεύσει στην αστυνομία να αποκαλύψει τρομοκρατικά σχέδια στη Βρετανία.

Sunday People

Η Sunday People χαιρετίζει επίσης τη «νίκη των εμβολίων». Η εφημερίδα περιγράφει “μια ημέρα ελπίδας” μετά από “ένα χρόνο κόλασης” καθώς η ΕΕ υποχωρεί για τους πιθανούς ελέγχους των εξαγωγών. Επιπλέον, οι ειδικοί λένε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, προσθέτει η Sunday People.

Η Βρετανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την ΕΕ στην κρίση εμβολιασμού της, δήλωσε ο υπουργός εμβολίων Nadhim Zahawi στη Sunday Telegraph. Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα αναφέρει ότι η νέα μοντελοποίηση υποδηλώνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εγκαταλείψει τους κανόνες κοινωνικής απόστασης φέτος και ότι ακόμη και εάν το εμβόλιο αποδειχθεί ότι είναι 85% αποτελεσματικό στη διακοπή της μετάδοσης του ιού, θα χρειαζόταν ένα lockdown μέχρι το τέλος Μαΐου για να σταματήσει μια σημαντική αύξηση των θανάτων. Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, εάν αρθούν οι τρέχοντες περιορισμοί τον επόμενο μήνα, τότε μέχρι τον Απρίλιο θα υπήρχε μια άλλη μεγάλη αύξηση στα κρούσματα. Μια φωτογραφία της συντρόφου του Μπόρις Τζόνσον, Carrie Symonds, δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα καθώς η Telegraph αναφέρει ότι πρόκειται να αναλάβει επικεφαλής επικοινωνίας στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για την προστασία των ζώων, το Aspinall Foundation.

Sunday Mirror

Η Sunday Mirror αναφέρει την “κρίση” που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι νοσοκόμες “της πρώτης γραμμής της πανδημίας” στα νοσοκομεία, αποκαλώντας τους «ήρωες», με μια φωτογραφία που δείχνει ιατρικό προσωπικό που φοράει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και φροντίζει έναν ασθενή, να κυριαρχεί στην πρώτη της σελίδα. Ο σύζυγος της Μπάρμπαρα Γουίντσορ, Σκοτ ​​Μίτσελ, επικρίνει τον Μπόρις Τζόνσον, για τη μείωση της χρηματοδότησης για τη φροντίδα της άνοιας, λέγοντας λέει ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να διπλασιάσει τη χρηματοδότηση, ενώ η Alzheimer Research UK λέει ότι η χρηματοδότηση μειώθηκε κατά το ήμισυ τα τελευταία τρία χρόνια.

Sunday Times

Σύμφωνα με τους Sunday Times, εμφανίζεται μια «κρίση μετρητών» για τον επαγγελματικό αθλητισμό, καθώς τα λογότυπα των τυχερών παιχνιδιών ενδέχεται να απαγορευτούν από τα μπλουζάκια προκαλώντας τη μεγαλύτερη αναταραχή της διαφήμισης στον κλάδο από την εποχή της απαγόρευσης της προώθησης καπνού. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θα πληγούν περισσότερο, σύμφωνα με την εφημερίδα, αλλά και άλλα αθλήματα όπως σνούκερ, βελάκια, πυγμαχία και ράγκμπι θα επηρεαστούν επίσης. Σε άλλο άρθρο της αναφέρει ότι ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ήταν «αρκετά πικάντικες», εκθέτοντας λεπτομέρειες για τις «επτά ώρες αναμέτρησης» του Μπόρις Τζόνσον με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Sunday Times δημοσιεύουν τη λίστα με τους μεγαλύτερους φορολογούμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέροντας ότι ο Ed Sheeran πλήρωσε περισσότερα από 28 εκατομμύρια λίρες αυτόν τον χρόνο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο μουσικό.

Sunday Express

Η Sunday Express αποκαλύπτει ότι η υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Liz Truss, θα ζητήσει τη Δευτέρα να συμμετάσχει σε ένα Υπερ-Ειρηνικό εμπορικό μπλοκ αξίας 9 τρισεκατομμυρίων λιρών, συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός το καλωσορίζει ως “ένα ακόμη μεγάλο μπόνους του Brexit”. Ο τίτλος της εφημερίδας λέει «καθώς η Ευρώπη διαλύει τον εαυτό της, η παγκόσμια Βρετανία δυναμώνει».

Daily Star Sunday

Και τέλος η Daily Star Sunday λέει ότι η MI6 ψάχνει να στρατολογήσει νέους «Τζέιμς Μποντ» ως κατάσκοπους μερικής απασχόλησης. Το “License to chill” είναι ο τίτλος της πρώτης σελίδας όπου εξηγεί ότι η υπηρεσία πληροφοριών προσπαθεί να απευθυνθεί σε μια ευρύτερη μερίδα της κοινωνίας στην τελευταία προσπάθειά της για προσλήψεις. Μια πηγή λέει στην εφημερίδα ότι η ιδέα μπορεί να προσελκύσει ακόμη κι ένα στέλεχος μιας πολυεθνικής που θέλει να αλλάξει τη βαρετή ζωή του.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...