Βρετανικός Τύπος: «Η πρόβλεψη για το τέλος του Covid» και «Ο πρωθυπουργός πληρώνει το τίμημα στις δημοσκοπήσεις», στα πρωτοσέλιδα

Μ. Βρετανία - Υπουργείο Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου, Λονδίνο, Αγγλία
Φώτο Αρχείου / Υπουργείο Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου, Λονδίνο, Αγγλία / Πηγή: WIKIPEDIA

Σύμφωνα με την εφημερίδα  i weekend, τρία σενάρια έχουν μελετηθεί από την κυβέρνηση για το πότε ο κόσμος μπορεί να ξεχάσει τον Covid-19 και πότε είναι πιθανόν να τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού. Η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη είναι ότι ο ιός θα γίνει ασθένεια ρουτίνας στα τέλη του επόμενου έτους ή το 2023. Το δεύτερο σενάριο – που θεωρείται το πιο πιθανό – είναι ότι τα εμβόλια, τα τεστ και τα αντιιικά φάρμακα θα βοηθούσαν τον κόσμο να επιστρέψει στην κανονικότητα το 2023 ή το 2024. Η πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη -που θεωρείται εξαιρετικά απίθανη- είναι για μαζικές μολύνσεις μέχρι το 2026, γράφει η εφημερίδα.

Η Guardian, επικαλούμενη ισπανικά δικαστήρια, αναφέρει ότι η βίλα όπου ο Μπόρις Τζόνσον έμεινε για διακοπές τον Οκτώβριο έχει συνδεθεί με επιχειρήσεις ακινήτων στην Costa del Sol που ανήκουν στην οικογένεια του Zac Goldsmith που συμμετέχει σε ένα σύστημα φοροδιαφυγής πολλών εκατομμυρίων λιρών. Ένας δικηγόρος μιας από τις εταιρείες αρνήθηκε ότι η υπόθεση είναι φοροδιαφυγή και είπε ότι η διαμάχη προήλθε από λανθασμένη εκτίμηση της γης από τις ισπανικές φορολογικές αρχές, προσθέτει η εφημερίδα.

Με τίτλο «Τώρα ο Μπόρις πληρώνει το τίμημα στις δημοσκοπήσεις», η Daily Mail αναφέρει ότι το Εργατικό Κόμμα προηγήθηκε των Tories κατά έξι μονάδες την περασμένη εβδομάδα σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την εφημερίδα. Η έρευνα, αναφέρει η εφημερίδα, αποκαλύπτει το μέγεθος της οργής του κοινού σχετικά με τον χειρισμό του σκανδάλου από τον πρωθυπουργό, το οποίο θα μπορούσε να πυροδοτήσει πανικό μεταξύ των Συντηρητικών βουλευτών, καθώς ένας εξ αυτών φέρεται να βρίσκεται στο χείλος της υποβολής επιστολής δυσπιστίας στον πρωθυπουργό. Τόσο η Guardian όσο και η Daily Mail λένε ότι ο νέος ταμίας των Συντηρητικών, ο Malik Karim, είναι πιθανό να κερδίσει εκατομμύρια λίρες από την αμφιλεγόμενη εξαγορά της βρετανικής ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής εταιρείας LV από μια αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων. Ο κ. Karim είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fenchurch Advisory, των επενδυτικών τραπεζών που συμβουλεύουν την LV για τη συμφωνία. Η Mail αναφέρει ότι η προμήθεια της τράπεζας είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερη από 5 εκατομμύρια λίρες.

«Σταματήστε τους μετανάστες, είπε η Γαλλία» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο των Times καθώς η εφημερίδα αναφέρεται στις πιέσεις του κ. Τζόνσον προς τον Εμανουέλ Μακρόν να σταματήσει τους μετανάστες που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Γαλλία, καθώς σχεδόν 1.200 άνθρωποι διέσχισαν τη Μάγχη σε μια μέρα αυτή την εβδομάδα, προσθέτει η εφημερίδα. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έφτασαν σε νέα επιδείνωση την Παρασκευή, καθώς ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Γαλλία ότι απέτυχε να ελέγξει τα σύνορά της. Το άρθρο συνοδεύει μια μεγάλη φωτογραφία ανθρώπων που διασχίζουν τη Μάγχη με μια μικρή βάρκα. Μια ανάλυση των Times αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 138 βουλευτές είχαν δεύτερες δουλειές τον περασμένο χρόνο και 12 κερδίζουν τουλάχιστον 100.000 £ επιπλέον ετησίως από εξωτερικά συμφέροντα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι 25 βουλευτές ξοδεύουν περισσότερες από 416 ώρες το χρόνο σε αμειβόμενη εξωτερική εργασία, το οποίο ισοδυναμεί με οκτώ ώρες την εβδομάδα. Και τέλος, οι Times αναφέρουν ότι μια μπάλα βόλεϊ που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Ναυαγός» πουλήθηκε σε δημοπρασία για 230.000 λίρες. Η μπάλα υιοθετήθηκε από τον χαρακτήρα του Τομ Χανκς ως τον μοναδικό του σύντροφο σε ένα έρημο νησί. Την ονόμασε Wilson και η ερμηνεία του στην ταινία αναγνωρίστηκε στη συνέχεια με βραβείο για το καλύτερο άψυχο αντικείμενο.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδια για να κάνει τους πτυχιούχους να αποπληρώνουν τα φοιτητικά τους δάνεια γρηγορότερα. Επί του παρόντος αρχίζουν να αποπληρώνουν το χρέος όταν κερδίζουν 27.295 £ ετησίως, αλλά η εφημερίδα λέει ότι, σύμφωνα με νέες προτάσεις, αυτό θα μπορούσε να μειωθεί στις 22.000 £. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η μείωση του εισοδηματικού ορίου θα κοστίσει στους πρώην φοιτητές περίπου 475 £ επιπλέον ετησίως και θα συγκεντρώσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως για το Υπουργείο Οικονομικών. Η Telegraph σημειώνει ότι η κίνηση πιθανότατα θα πυροδοτήσει πολιτική διαμάχη καθώς οι νέοι άνθρωποι έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από τις φορολογικές αλλαγές πρόσφατα.

Το κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο των Financial Times του Σαββατοκύριακου επικεντρώνεται στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Barclays Bank, Jes Staley και στις ανταλλαγές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τον Αμερικανό χρηματιστή και καταδικασμένο σεξουαλικό δράστη, Jeffrey Epstein. Ο κ. Staley, ο οποίος έφυγε από την τράπεζα νωρίτερα αυτό το μήνα, φέρεται να αντάλλαξε 1.200 email με τον κ. Epstein σε μια περίοδο τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τους Financial Times. Ένας δικηγόρος του κ. Staley ωστόσο είπε στην εφημερίδα ότι «δεν είχε καμία ανάμειξη σε κανένα από τα φερόμενα εγκλήματα που διέπραξε ο κ. Epstein».

Η Daily Mirror αναφέρει ότι ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Sir Geoffrey Cox, ο οποίος έχει επικριθεί για τη δεύτερη δουλειά του ως δικηγόρος, είναι μπροστά σε νέες ερωτήσεις. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ζήτησε σχεδόν 1.500 £ για οδοιπορικά  για επτά ταξίδια μετ’ επιστροφής στο Λονδίνο σε τρεις μήνες πέρυσι, αλλά ψήφισε αυτοπροσώπως στα Κοινοβούλιο μόνο τρεις φορές. Η Mirror λέει ότι ο Sir Geoffrey δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το γεγονός. Η εφημερίδα προχωρά επίσης σε περαιτέρω αποκαλύψεις από την υπόθεση του εφετείου με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Η Μέγκαν υποστήριξε ότι ο πρίγκιπας Χάρι «επικρινόταν συνεχώς» από την οικογένειά του για τη ρήξη της με τον πατέρα της, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι βασιλικές αποκαλύψεις κυριαρχούν και στην Daily Express, με την εφημερίδα να προσθέτει ότι η Μέγκαν άφησε να εννοηθεί ότι είχε γράψει στον πατέρα της, Thomas Markle, για να απομακρύνει τα μέλη της οικογένειας του Χάρι. Τις λεπτομέρειες που προέκυψαν στη δικαστική υπόθεση αποκάλυψε πρώην βοηθός του ζευγαριού.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk  

Δείτε ακόμα...