Βρετανικός Τύπος: Η Ρωσία αναφέρει ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο Sputnik Covid δείχνουν 95% αποτελεσματικότητα

Το Ρωσικό εμβόλιο κατα του covid-19, "Sputnik-V"
Φώτο Αρχείου / Το Ρωσικό εμβόλιο κατα του covid-19, “Sputnik-V”

The Guardian

Υπάρχουν επί του παρόντος 59.759.494 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ενώ ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το σύστημα δοκιμών και ιχνηλάτησης της βρετανικής κυβέρνησης απέτυχε να βρει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους στις περιοχές που επλήγησαν από κοροναϊό από την έναρξη του δεύτερου κύματος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, με 4 στους 10 να μην τους ζητήθηκε να απομονωθούν, ενώ θα έπρεπε.

Η Ιαπωνία απέσυρε τις πόλεις της Οσάκα και του Σαπόρο από την αμφιλεγόμενη καμπάνια Go To Travel, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο για να βοηθήσει την οικονομία της χώρας που πλήττεται από το Covid. Η πίεση επηρεάζει την κυβέρνηση να επανεξετάσει το σχέδιο, το οποίο προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις στα ταξίδια και τη διαμονή, αφού οι ειδικοί δήλωσαν ότι συνέβαλε στην πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων σε περιοχές της Ιαπωνίας.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε τη χαλάρωση σε τρία στάδια του κλεισίματος της χώρας για ένα μήνα, ξεκινώντας αυτό το Σαββατοκύριακο με την επανέναρξη «μη απαραίτητων» επιχειρήσεων .

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ενδέχεται σύντομα να μειώσουν τη διάρκεια της περιόδου αυτο-καραντίνας που συνιστάται μετά από πιθανή έκθεση στον κορονοϊό. Ενώ σήμερα προτείνεται καραντίνα 14 ημερών, υπάρχουν ενδείξεις ότι την Τρίτη η περίοδος θα μπορούσε να μειωθεί, εάν οι ασθενείς εξεταστούν και βρεθούν αρνητικοί στον ιό.

Η Ρωσία αναφέρει ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο Sputnik Covid δείχνουν 95% αποτελεσματικότητα, ποσοστό επιτυχίας συγκρίσιμο με τα εμβόλια που αναπτύσσονται από την Pfizer και τη Moderna, ενώ είπαν επίσης ότι το εμβόλιο τους είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από της Oxford/AstraZeneca λόγω της αποκλειστικής τεχνολογίας της Ρωσίας, την οποία προσφέρθηκε να μοιραστεί με Βρετανούς επιστήμονες, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά για ολόκληρο τον κόσμο. Το Κρεμλίνο όμως, είπε ότι ο Πούτιν δεν μπορεί ακόμη να κάνει το εμβόλιο, καθώς εξακολουθεί να είναι μη πιστοποιημένο.

Η Σαουδική Αραβία θα δικάσει την ακτιβίστρια Loujain al-Hathloul, περισσότερες από 900 ημέρες μετά τη σύλληψή της και αφού η χώρα χθες ολοκλήρωσε τα καθήκοντά της σε μια τηλε-σύνοδο κορυφής της G20. Η οικογένειά της φοβάται ότι η ακτιβίστρια, η οποία βρίσκεται σε απεργία πείνας και χωρίς επικοινωνία για σχεδόν ένα μήνα, πιέζεται να δώσει ψευδείς ομολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της στο δικαστήριο.

Daily Mail

Οι υπουργοί του Η.Β. θα αποφασίσουν αύριο ποιες περιοχές της χώρας θα τεθούν σε καθεμία από τις τρεις βαθμίδες, ενώ «πολύ λίγα» μέρη της χώρας θα τοποθετηθούν στην Πρώτη Βαθμίδα, το μόνο επίπεδο στο οποίο θα επιτρέπεται η κοινωνικοποίηση με άλλα νοικοκυριά. Τουλάχιστον το 80 % της χώρας θα είναι στις δύο πρώτες βαθμίδες όταν τεθούν σε ισχύ στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ «είναι απολύτως πιθανό να μην υπάρχει κανείς στην πρώτη βαθμίδα» όταν δουν τα στοιχεία ο Matt Hancock και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος Chris Whitty αύριο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αρχίσει να κάνουν τα σχέδιά τους για τα Χριστούγεννα, με αυστηρά μέτρα που έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη την ήπειρο, η οποία σφυροκοπείται από το δεύτερο κύμα του ιού. Οι Ιταλοί περιμένουν μια «νηφάλια» περίοδο διακοπών χωρίς «αγκάλιασμα, φιλιά ή πάρτι», η Ισπανία σκέφτεται να απαγορεύσει στα νοικοκυριά να βρεθούν την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ η Γερμανία συμφώνησε να επιτρέψει συναντήσεις έως και 10 ατόμων μετά τις 23 Δεκεμβρίου, αλλά με αυστηρό κλείδωμα πριν από την 1η Δεκεμβρίου.

Η ρωσική αστυνομία πραγματοποιεί μαζικές επιδρομές στους Μάρτυρες του Ιεχωβά σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς διοργανωτές Μαρτύρων του Ιεχωβά συνελήφθησαν σε περισσότερες από 20 περιοχές σε ολόκληρη τη Ρωσία σήμερα, τη θρησκεία που απαγόρευσε και χαρακτηρίστηκε «εξτρεμιστική».

Ο Πάπας Φραγκίσκος πυροδότησε οργή στην Κίνα αναφερόμενος στους Μουσουλμάνους Ουιγούρους της χώρας ως «διωγμένους» ανθρώπους στο νέο του βιβλίο Let Us Dream: The Path to A Better Future.

Η Google σχεδιάζει καλώδιο οπτικών ινών, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα παρέχει σύνδεση μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας καθώς συνδέει την Ινδία με την Ευρώπη και ανοίγει μια νέα διαδρομή για παγκόσμια κίνηση στο Διαδίκτυο.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η Κίνα έχει κατασκευάσει ένα χωριό και στρατιωτικές αποθήκες κοντά στην περιοχή Doklam, στα Ιμαλάια κατά μήκος αμφισβητούμενων συνόρων με την Ινδία, όπως το Maxar Technologies με έδρα τις ΗΠΑ φωτογράφισε σειρά αεροφωτογραφιών με «νέες στρατιωτικές αποθήκες», δηλώνοντας τη «σημαντική κατασκευαστική δραστηριότητα» καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020.

Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0xcc55b933
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...