Βρετανικός Τύπος: «Η Σάρα δεν είχε καμία πιθανότητα» και «Οι γυναίκες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην αστυνομία», στα πρωτοσέλιδα

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Τα περισσότερα από τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης αναφέρονται σε λεπτομέρειες για την απαγωγή και τη δολοφονία της Sarah Everard στο Λονδίνο στις αρχές του Μαρτίου φέτος.

Η στιγμή που ο αστυνομικός Wayne Couzens εξαπάτησε την Everard και την οδήγησε στο αυτοκίνητό του, καταγράφεται σε κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της η Sun. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Couzens – ο οποίος θα καταδικαστεί σήμερα, Πέμπτη – πέρασε χειροπέδες στην 33χρονη και την οδήγησε 80 μίλια μακριά, στο Ντόβερ, όπου και την  δολοφόνησε. «Η Σάρα δεν είχε καμία τύχη» είναι ο τίτλος της, ενώ περιγράφει τον Couzens ως «ένα από τα πιο τρομακτικά και ψυχρά τέρατα που έχει γνωρίσει η Βρετανία».

Η ίδια φωτογραφία δημοσιεύεται και στη Metro καθώς οι εφημερίδες σημειώνουν πως οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο Couzens πραγματοποίησε μια ψεύτικη σύλληψη για παραβίαση των οδηγιών για τον Covid στις 3 Μαρτίου φέτος. Η κάμερα κλειστού κυκλώματος, δείχνει τον αστυνομικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Wayne Couzens, να πιάνει τις χειροπέδες του λίγες στιγμές προτού συλλάβει και απαγάγει την Sarah με ψευδείς κατηγορίες. Το χαμογελαστό πρόσωπο της Everard εμφανίζεται στο πρωτοσέλιδο μετά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίες για τη δολοφονία χθες.

Μια φωτογραφία της Everard που χαμογελά εμφανίζεται και στους Times, καθώς αναφέρει πώς η οικογένειά της ζήτησε από τον Couzens να τους αντιμετωπίσει στο δικαστήριο. Οι Times αναφέρουν ότι οι γονείς της του είπαν να τους “κοιτάξει” καθώς έκαναν “τρομακτικές περιγραφές για το πώς το εγκλήματά του τους προκάλεσε συντριβή”. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Old Bailey, η μητέρα της Susan είπε πως «βασανίζεται» από τη σκέψη του τι υπέστη η κόρη της, ενώ ο πατέρας της Jeremy είπε «δεν μπορεί να υπάρξει λύτρωση» για αυτό που έκανε ο Couzens και του είπε «καμία τιμωρία που θα υποστείς δεν θα μπορέσει ποτέ να συγκριθεί με τον πόνο και τα βάσανα που μας έχεις προκαλέσει ». Η μητέρα της Everard, Susan, μίλησε στην εφημερίδα για την αγωνία της όταν φανταζόταν τις τελευταίες στιγμές της κόρης της και για τη «σιωπηλή κραυγή» της κάθε βράδυ στις 21:30 που της λέει: «Μην μπαίνεις στο αυτοκίνητο, Σάρα. Μην τον πιστεύεις. Τρέξε!» Εν τω μεταξύ, υπάρχουν προειδοποιήσεις στους Times για πιθανή διακοπή των χριστουγεννιάτικων αγορών χάρη στη συνεχιζόμενη έλλειψη οδηγών και στα προβλήματα αποστολής. Ο αναλυτής λιανικής πώλησης, Clive Black, λέει στην εφημερίδα ότι μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι αγορές εάν οι προμήθειες διοξειδίου του άνθρακα δεν αποκατασταθούν σε φυσιολογικά επίπεδα και προσθέτει ότι “τα δώρα κάτω από το δέντρο μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες” λόγω καθυστερήσεων στις εισαγωγές παιχνιδιών, ποδηλάτων και ηλεκτρικών ειδών.

Τα συγκλονιστικά λόγια της Susan Everard δημοσιεύει η Daily Express με τον τίτλο: “Με στοιχειώνει η φρίκη της δολοφονίας του πολύτιμου μικρού κοριτσιού μου”. Η εφημερίδα τονίζει ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει “τεράστιο πλήγμα” στη φήμη της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η οποία θα πάρει “πολύ χρόνο για να ανακάμψει”. Η δίκη του δολοφόνου της Sarah Everard συνεχίζεται σήμερα και λεπτομέρειες για το τι συνέβη στην 33χρονη στα χέρια του αστυνομικού Wayne Couzens αποκαλύφθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας την Τετάρτη. Ο Couzens, ο οποίος παραδέχτηκε την απαγωγή, το βιασμό και την δολοφονία της στις 3 Μαρτίου καθώς πήγαινε σπίτι της, τη συνέλαβε ψευδώς για παραβίαση των οδηγιών για τον Covid, χρησιμοποιώντας την αστυνομική του ταυτότητα για να την ξεγελάσει και να της περάσει χειροπέδες οδηγώντας την στο αυτοκίνητό του. Η δίκη του αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και ενδέχεται να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η Daily Telegraph θέτει ερωτήματα σχετικά με την έρευνα της αστυνομίας, αφού ακούστηκαν κατά την διάρκεια της δίκης του Wayne Couzens στο Old Bailey λεπτομέρειες για παλαιότερα εγκλήματα του και εξετάζει τους ισχυρισμούς ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία απέτυχε να ερευνήσει δύο προηγούμενες καταγγελίες όταν ο Couzens είχε εκθέσει απρεπώς τον εαυτό του. Λέει επίσης ότι ο Couzens χρησιμοποίησε τις επαγγελματικές του γνώσεις για τις περιπολίες της αστυνομίας, την περίοδο του lockdown εξαιτίας της Covid, για να απαγάγει και να δολοφονήσει την κ. Everard. «Ο Starmer έκανε την κίνησή του» είναι το πώς η Telegraph συνοψίζει την πρώτη προσωπική ομιλία του ηγέτη των Εργατικών στη διάσκεψη του κόμματός του. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ήταν μια “υπερβολική” ομιλία 90 λεπτών με “λίγα να έχουν μείνει στη μνήμη” και “κενές” ιδέες όπως η δημιουργία μιας “καλής κοινωνίας”.

Ο Wayne Couzens χρησιμοποίησε την αστυνομική του ταυτότητα για να παρασύρει την Everard από το δρόμο, γράφει η Guardian και προσθέτει ότι το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στη φυλακή. Η εφημερίδα  σε άλλο άρθρο της παρακάτω ότι οι επιστήμονες της Google έχουν καταλήξει σε μια νέα τεχνολογία που ισχυρίζονται ότι μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια αν θα βρέξει τις επόμενες δύο ώρες. Η πρόβλεψή τους θα βασίζεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται “βροχόπτωση τώρα”, η οποία εξετάζει τα τρέχοντα καιρικά πρότυπα και κάνει προβλέψεις για το πώς θα αλλάξουν στα επόμενα λεπτά. Η εφημερίδα σημειώνει ότι αυτό απέχει πολύ από τις πρώτες γνωστές καιρικές προβλέψεις του 650 π.Χ., όταν οι Βαβυλώνιοι χρησιμοποίησαν την αστρολογία για να καταλάβουν εάν οι ουρανοί επρόκειτο να ανοίξουν.

Οι γυναίκες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην αστυνομία, αναφέρει η εφημερίδα i, καθώς τονίζει ότι η Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Dame Cressida Dick καλείται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να βελτιώσει την ασφάλεια των γυναικών στους δρόμους. Η εφημερίδα γράφει ότι η επικεφαλής της Scotland Yard, Cressida Dick, “παλεύει με την αντίληψη ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να βελτιώσει την ασφάλεια των γυναικών στο Λονδίνο” και θα χρειαστεί μια “πειστική απάντηση” όταν θα έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει το κοινό μόλις ο Couzens θα φυλακιστεί.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι υπουργοί θα παρουσιάσουν σχέδια για τη μεταφορά των προσαυξήσεων για την πράσινη ενέργεια από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών, στους λογαριασμούς φυσικού αερίου. Οι άνθρωποι που θερμαίνουν τα σπίτια τους με ηλεκτρικό ρεύμα ή οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πληρώσουν λιγότερα, ενώ εκείνοι με λέβητες αερίου θα πληρώσουν περισσότερα σύμφωνα με τις νέες προτάσεις, προσθέτει η εφημερίδα καταλήγοντας ότι όλα αυτά είναι μέρος του κυβερνητικού στόχου Net Zero. Οι Financial Times σχολιάζοντας την πρώτη ομιλία του ηγέτη των Εργατικών, Sir Keir Starmer, στη διάσκεψη του κόμματός του, σημειώνουν ότι παρόμοια θέματα έβαλαν τον Tony Blair στη Downing Street και ότι ο Sir Keir σκόπιμα τους προκάλεσε να μετακινήσουν τους Εργατικούς “πίσω στο πολιτικό κέντρο”.

Και τέλος, η Daily Star, γράφει ότι οι ειδικοί για τους εξωγήινους προειδοποιούν ότι οι κυβερνήσεις κάνουν λίγα για να προετοιμαστούν για μια εισβολή κοσμικών όντων καταλήγοντας στο τρομακτικό συμπέρασμα ότι είμαστε όλοι «καταδικασμένοι αν μας επιτεθούν».

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...