Βρετανικός Τύπος: «Ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» την Liz Truss» και «Οι ποδηλάτες μπορεί να χρειάζονται πινακίδες», στα πρωτοσέλιδα

«Οι ποδηλάτες μπορεί να χρειάζονται πινακίδες» είναι ο τίτλος της Daily Mail η οποία λέει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ριζική ανατροπή των νόμων για την οδική ασφάλεια. Η εφημερίδα αναφέρει την βεβαιότητα των υπουργών ότι τα άτομα που οδηγούν ποδήλατα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους νόμους με τους οδηγούς αυτοκινήτων και αποκαλύπτει ότι οι ποδηλάτες θα μπορούσαν επίσης να χρειαστούν ασφάλιση, ενώ θα πρέπει επίσης να τηρούν τα όρια ταχύτητας με τους υπόλοιπους οδηγούς. Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είπε στην Daily Mail ότι πρότεινε την αλλαγή του νόμου για να σταματήσει να «κάνει τα στραβά μάτια» στους ποδηλάτες που παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη, αν και όπως επισήμανε «δεν τον ελκύει η γραφειοκρατία των πινακίδων κυκλοφορίας» στα ποδήλατα. Ωστόσο, πιστεύει ότι οι ποδηλάτες πρέπει να τιμωρούνται για παραβίαση των ορίων ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές, τονίζοντας ότι “υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας ποδηλατιστών που πιστεύουν ότι οι νόμοι για την κυκλοφορία δεν ισχύουν γι’ αυτούς”.

Η Guardian αποκαλύπτει ηχογράφηση με την υπουργό Εξωτερικών Liz Truss να λέει ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν περισσότερη σκληρή δουλειά και χρειάζονταν «περισσότερο σπρώξιμο» υποδηλώνοντας ότι δεν είχαν τις δεξιότητες των ξένων υπηκόων. Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα απαξιωτικά για τους Βρετανούς σχόλια της υποψήφιας για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος καταγράφηκαν ενώ ήταν γενική γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ 2017 και 2019. Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια, η υπουργός Εξωτερικών δεν αρνήθηκε ότι τα έκανε και είπε ότι η επισήμανση που ανέκαθεν έκανε είναι «ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερη παραγωγικότητα και περισσότερη οικονομική ανάπτυξη». Τα σχόλιά της καταδικάστηκαν, με τους Εργατικούς να λένε ότι «χαρακτηρίζει ουσιαστικά τους Βρετανούς εργαζόμενους ως τεμπέληδες». Σε άλλο πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα αναφέρει ότι επιστήμονες ελπίζουν να αναβιώσουν την εξαφανισμένη τίγρη της Τασμανίας, που παρά το όνομά της είναι μαρσιποφόρο. Ζούσε στο νησί της Τασμανίας στην Αυστραλία και κυνηγήθηκε μέχρι εξαφάνισης. Η τελευταία αιχμάλωτη τίγρη της Τασμανίας, πέθανε στον ζωολογικό κήπο του Χόμπαρτ το 1936. Τώρα επιστήμονες στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ λένε ότι θα μπορούσε να αναδημιουργηθεί χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα και τεχνολογία γονιδιακής επεξεργασίας, ώστε να επανεισαχθεί στην άγρια φύση σε μια δεκαετία. Ωστόσο ορισμένοι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί, επισημαίνοντας ότι η αναβίωση εξαφανισμένων ζώων είναι απλώς επιστημονική φαντασία.

Τα επίπεδα των πραγματικών αμοιβών μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια το δεύτερο τρίμηνο, αναφέρουν οι Financial Times. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πτώση 3%, την πιο ραγδαία πτώση από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία το 2001. Τα στοιχεία “τονίζουν τη δύσκολη οικονομική θέση των νοικοκυριών ακόμη και πριν από την μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας που αναμένεται τον Οκτώβριο”. Οι οικονομολόγοι λένε στην εφημερίδα ότι παρά το γεγονός ότι οι μισθοί μειώνονται με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί, όταν προσαρμοστεί με τον πληθωρισμό η αύξηση των μισθών «έχει περισσότερη δυναμική από αυτή που μπορεί να ανεχτεί η Τράπεζα της Αγγλίας» και αυτό θα ασκήσει πίεση στους αξιωματούχους να αυξήσουν ξανά τα επιτόκια τον επόμενο μήνα. Οι Financial Times αποκαλούν τα στοιχεία “ζοφερά” και αναφέρουν ότι “οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι θα φέρουν το μεγαλύτερο βάρος” της επιβράδυνσης της ανάπτυξης και της αύξησης των επιτοκίων.

Η εφημερίδα Times αναφέρει ότι ο πρώην καγκελάριος Rishi Sunak, κατηγόρησε την αντίπαλό του για την ηγεσία των Συντηρητικών, Liz Truss, υποστηρίζοντας ότι τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής θα αναγκάσουν εκατομμύρια ανθρώπους «να οδηγηθούν στην εξαθλίωση». Ο κ. Sunak είπε ότι η αποτυχία της κυρίας Truss να προσφέρει στους ανθρώπους άμεση βοήθεια με τους λογαριασμούς ενέργειας θα είναι μια «ηθική αποτυχία» που το κοινό δεν θα συγχωρούσε. Ωστόσο, σημειώνει ότι οι σύμμαχοι της κυρίας Truss δήλωσαν ότι, ο κ. Sunak, απλά «επιζητά να τραβήξει την προσοχή».

Ο νόμος για τη σύγχρονη δουλεία έχει γίνει ένα από τα «μεγαλύτερα παραθυράκια» για τους παράνομους μετανάστες για να αποφύγουν την απέλαση, δήλωσε ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης στην Daily Telegraph. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Chris Philp, ισχυρίστηκε ότι οι δικηγόροι για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκμεταλλεύονται τη νομοθεσία για να κρατήσουν «παράνομους μετανάστες και ξένους δολοφόνους και βιαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο». Η εφημερίδα επικαλείται πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών ότι η υπουργός Εσωτερικών, Priti Patel, θα επανεξετάσει την υπόθεση σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αριθμό των αιτημάτων.

Η υπουργός Εξωτερικών Liz Truss είναι «έξαλλη» με τους «μικροπρεπής αρχηγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης» για την παραβίαση της συμφωνίας για την έρευνα, αναφέρει η Daily Express. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας για το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε βασικά επιστημονικά προγράμματα, όπως το Horizon Europe που συγκεντρώνει ερευνητές από διάφορα κράτη μέλη, αναφέρει η εφημερίδα. Οι Βρυξέλλες είχαν συμφωνήσει στη συνέχιση της συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit, αλλά άλλαξαν γνώμη πέρυσι μετά τη διαφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία. Η εφημερίδα σχολιάζει επίσης ότι «το έθνος θα αναγκαστεί να περιμένει αρκετές εβδομάδες ακόμη για να αναλάβει νέος πρωθυπουργός» και προσθέτει ότι «το κενό της ηγεσίας των Tories στο Νο 10 γίνεται πιο έντονα αισθητό κάθε μέρα που περνάει».

Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ζήτησε από κάθε ενήλικα να λάβει ένα μια ενισχυτική δόση του εμβολίου για να αποφευχθεί η «κατάρρευση του NHS», αναφέρει η εφημερίδα i. Η δεξαμενή σκέψης του, το Ινστιτούτο Tony Blair, κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να επαναφέρει τις υποχρεωτικές μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να αποφευχθεί ένα σημαντικό χειμερινό κύμα Covid-19.

«Η Ryanair σε ρόλο διασώστη» είναι ο τίτλος της Metro η οποία αναφέρει ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Michael O’Leary θα πραγματοποιήσει 500 επιπλέον πτήσεις στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου αυτό το εξάμηνο. Η απόφαση πάρθηκε μετά την ανακοίνωση του αεροδρομίου Heathrow ότι θα επεκτείνει το ανώτατο όριο στον αριθμό των επιβατών που πετούν από το αεροδρόμιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου λόγω ελλείψεων προσωπικού. Ο κ. O’Leary επέκρινε το Heathrow χαρακτηρίζοντάς το “απελπισμένο”, αναφέρει η Metro. Το Heathrow είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το μέτρο  θα επιτρέψει να γίνουν πιο ασφαλή τα ταξίδια των επιβατών.

«Πέθανε το Pop είδωλο, Darius» είναι ο τίτλος της Sun η οποία αναφέρεται στον θάνατο του τραγουδιστή και ηθοποιού Darius Campbell Danesh αποκαλώντας τον μυστήριο. Ο 41χρονος Danesh βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο διαμέρισμά του στις ΗΠΑ, ενώ πηγή λέει ότι ο Σκωτσέζος ήταν «πραγματικά ενθουσιασμένος» με την προοπτική της επανένταξής του, στο σόου ταλέντων στο τραγούδι του ITV, από όπου κι έγινε διάσημος. Εν τω μεταξύ μια έρευνα της Sun λέει ότι ο αριθμός των στρατευμάτων του βρετανικού στρατού που απέτυχαν στα υποχρεωτικά τεστ ναρκωτικών έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο. Πηγές λένε στην εφημερίδα ότι το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τις προσλήψεις, «σπρώχνει ναρκωτικά στους νεοφερμένους». Το Υπουργείο Άμυνας λέει ότι τα άτομα που πιάνονται να κάνουν εμπόριο ή να παίρνουν ναρκωτικά «να περιμένουν να αποταχθούν».

Η Mirror δημοσιεύει φωτογραφία του Ryan Giggs που φεύγει από το δικαστικό μέγαρο Crown Court στο Manchester, καθώς ο πρώην ποδοσφαιριστής της Manchester United δικάζεται για κακή συμπεριφορά και επίθεση στην πρώην σύντροφό του, ενώ ο κ. Giggs αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ο πρώην μάνατζερ της Ουαλίας παραδέχτηκε ότι δεν ήταν ποτέ πιστός στις σχέσεις του, αλλά αρνήθηκε ότι επιτέθηκε σε οποιαδήποτε γυναίκα. Η Daily Mirror δημοσιεύει επίσης μια δημοσκόπηση της YouGov, η οποία δείχνει ότι οι ψηφοφόροι «έχουν ελάχιστη εμπιστοσύνη» στους δύο υποψήφιους για την ηγεσία των Συντηρητικών για να «πάρουν τις σωστές αποφάσεις» για ζητήματα όπως το κόστος ζωής, το Brexit και τον Covid και προσθέτει ότι η κα Truss και ο κ. Sunak ήταν κάτω από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε την εμπιστοσύνη μόνο ενός στους τρεις ερωτηθέντες.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...