Βρετανικός Τύπος: «Καταιγίδα εμβολίων για το χειμώνα καθώς οι άνω των 50 θα κάνουν ενισχυτική δόση», στα πρωτοσέλιδα

Βρετανία - Λονδίνο
Πηγή: Eurokinissi

Πολλά από τα πρωτοσέλιδα ασχολούνται στην επέκταση της χορήγησης του εμβολίου. Η Guardian γράφει ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα εξαγγείλει την Τρίτη την έναρξη των ενισχυτικών εμβολίων για τους άνω των 50 ετών. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει μια εκτεταμένη επιτάχυνση του προγράμματος εμβολίων, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή του σε τυχόν lockdown φέτος.

Στους περισσότερους ενήλικες θα χορηγηθεί ένα ενισχυτικό εμβόλιο κατά του Covid τους επόμενους μήνες, μαζί με παιδιά άνω των 12 ετών που θα μπορούν να λάβουν την πρώτη δόση, αναφέρουν οι Times. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ότι σε 33 εκατομμύρια ενήλικες άνω των 50 ετών θα προσφερθεί μια δόση της Pfizer ή της Moderna, γράφει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι στους ανθρώπους θα χορηγηθεί η τρίτη δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη και η προτεραιότητά τους θα ακολουθήσει την ίδια σειρά με το αρχικό πρόγραμμα.

“Καταιγίδα εμβολίων” είναι ο τίτλος της Sun, η οποία επισημαίνει ότι σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών θα χορηγηθεί η τρίτη δόση μέχρι τα Χριστούγεννα. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι υπουργοί που έχουν εγκρίνει το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών προκάλεσαν διαμάχη για τη συναίνεση στον εμβολιασμό.

Η κίνηση για την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά 12 έως 15 ετών την επόμενη εβδομάδα είναι στο επίκεντρο της εφημερίδας i, η οποία γράφει πως οι υπουργοί ελπίζουν ότι θα σταματήσει το κλείσιμο των σχολείων και θα βοηθήσει να τελειώσει η πανδημία.

“Εμβόλια για παιδιά σε λίγες μέρες” γράφει η Daily Mirror, η οποία επικαλείται τον επικεφαλής ιατρικό διευθυντή της Αγγλίας, καθηγητή Chris Whitty, σύμφωνα με τον οποίο το “όφελος υπερέβη τον κίνδυνο” λόγω των επιπτώσεων της προβληματικής εκπαίδευσης, στην ψυχική υγεία.

Η Metro γράφει ότι η απόφαση να χορηγηθεί το εμβόλιο σε περισσότερα παιδιά θα κάνει 3,2 εκατομμύρια περισσότερους νέους επιλέξιμους για το εμβόλιο. Παραθέτοντας τις δηλώσεις του καθηγητή Whitty ο οποίος τονίζει ότι ήταν μια “δύσκολη απόφαση”, αλλά ήταν “ένα σημαντικό και χρήσιμο πρόσθετο εργαλείο για τη μείωση των επιπτώσεων στη δημόσια υγεία, για το κλείσιμο των σχολείων και των καραντινών “.

Με το ίδιο θέμα ασχολείται και η Daily Telegraph, η οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως η συγκατάθεση των γονέων, των κηδεμόνων ή των φροντιστών θα ζητηθεί από το υγειονομικό προσωπικό πριν από τον εμβολιασμό στα σχολεία, ωστόσο η συγκατάθεση δεν θα χρειαστεί εάν το παιδί θεωρηθεί ικανό να πάρει απόφαση από μόνο του.

«Η επιστροφή της ομάδας καταστροφής» γράφει η Daily Mail. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Τζόνσον θα προειδοποιήσει πως η πανδημία «δεν έχει τελειώσει» όταν αποκαλύψει το χειμερινό του σχέδιο για τον Covid αργότερα. Σύμφωνα με την εφημερίδα το σχέδιο – εάν το NHS απειληθεί – περιλαμβάνει υποχρεωτικές μάσκες, εργασία από το σπίτι και κάποια κοινωνική αποστασιοποίηση. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση «αρνήθηκε ακόμη και να αποκλείσει ένα νέο κλείδωμα».

Η Daily Express γράφει ότι ο πρωθυπουργός είναι «σίγουρος» πως το χειμερινό του σχέδιο θα σώσει το Ηνωμένο Βασίλειο από το lockdown ξανά, προσθέτοντας  ότι ο κ. Τζόνσον θα «καταργήσει πολλά μέτρα για τον κορωνοϊό» το επόμενο διάστημα.

Οι Financial Times αποκαλύπτουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών «σταμάτησε» το σχεδιασμό του πρωθυπουργού να κατασκευάσει μια σήραγγα μεταξύ της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας προϋπολογισμού τουλάχιστον 15 δισ. λιρών Η εφημερίδα σημειώνει ότι η κίνηση είναι μέρος της περικοπής και ελέγχου των δημοσίων δαπανών από το Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγές: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...