Βρετανικός Τύπος: Κλείνουν τα σύνορα στη Βρετανία από τη Δευτέρα το πρωί

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Η εφημερίδα i δηλώνει ότι η χώρα θα γίνει «Φρούριο», καθώς αναφέρει ότι οποιοσδήποτε έρχεται στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να έχει αρνητικό τεστ πριν και μετά κάθε ταξίδι, προσθέτοντας ότι η κίνηση έρχεται ως μέρος των προσπαθειών για την προστασία του κοινού από νέες παραλλαγές του ιού.

Η Daily Telegraph προσθέτει ότι οι αφίξεις θα είναι σε καραντίνα για 10 ημέρες, εκτός από το αρνητικό τεστ. Αναφέρει ότι οι περιορισμοί θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 15 Φεβρουαρίου, αλλά προσθέτει ότι υπάρχουν “ήδη ενδείξεις” πως τα ταξίδια δεν θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό για μεγάλο διάστημα, πέρα ​​από αυτήν την ημερομηνία. Επιπλέον, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι άνω των 70 ετών αναμένεται να αρχίσουν να κάνουν εμβολιασμούς για τον κορονοϊό την επόμενη εβδομάδα. Η Telegraph αναφέρει ότι οι γιατροί αναγκάζονται να πετάξουν εμβόλια εάν ακυρωθεί κάποιο ραντεβού αντί να κάνουν τις δεύτερες δόσεις στο προσωπικό. Ο διευθυντής από την τοπική ιατρική επιτροπή του Birmingham, η οποία εκπροσωπεί τους ιατρούς, λέει στην εφημερίδα  ότι η πολιτική είναι «γελοία και σχεδόν εγκληματική». Ένας εκπρόσωπος του NHS λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει σπατάλη και ότι τα κέντρα εμβολιασμού πρέπει να έχουν εφεδρικούς καταλόγους ασθενών και προσωπικού που μπορούν να εμβολιαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Daily Express σχολιάζει τον «πλήρη έλεγχο των συνόρων». Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την κίνηση σε συνέντευξη Τύπου της Downing Street την Παρασκευή, λέγοντας ότι είναι “ζωτικής σημασίας” να ληφθούν επιπλέον μέτρα τώρα. Όλοι οι προορισμοί, οι οποίοι ανακοινώθηκαν το καλοκαίρι για να επιτρέψουν σε άτομα που ταξιδεύουν από ορισμένες χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων για να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να πρέπει να μπουν καραντίνα κατά την άφιξη, θα κλείσουν από τις 04:00 GMT τη Δευτέρα.

“Μείνετε έξω!” είναι το μήνυμα στο πρωτοσέλιδο της Sun, σύμφωνα με το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κλείσει τα σύνορά του για “μεταλλαγμένους ιούς”. Οι ανησυχίες των εμπειρογνωμόνων επικεντρώνονται σε έναν μικρό αριθμό νέων παραλλαγών του Covid: μια παραλλαγή που έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της Βρετανίας και σε περισσότερες από 50 άλλες χώρες, μια παραλλαγή της Νότιας Αφρικής που έχει επίσης βρεθεί σε τουλάχιστον 20 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και μια παραλλαγή από τη Βραζιλία. Τα τρέχοντα εμβόλια σχεδιάστηκαν για την πρώτη φάση, αλλά οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να λειτουργήσουν και ενάντια στις νέες παραλλαγές, αν και ίσως όχι τόσο καλά. Οι εργαστηριακές μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να το ελέγξουν.

Η Daily Mirror αποκαλύπτει αναφορά από τη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο New Cross του Wolverhampton, σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους είναι τώρα “πολύ νεότεροι”, 30 και 40 ετών, ενώ επικεντρώνεται στους γιατρούς του NHS, αποκαλώντας τους «σύγχρονους εργάτες του θαύματος».

Οι Financial Times αναφέρουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν τώρα να ζητήσουν αποζημίωση για απώλειες που σχετίζονται με την Covid, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι πολιτικές «διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων» πρέπει να παρέχουν κάλυψη κατά των μέτρων πανδημίας και του lockdown. Η αρχική αγωγή ασκήθηκε από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου για λογαριασμό 370.000 εμπλεκόμενων ασφαλισμένων. Σε άλλο άρθρο, η εφημερίδα προειδοποιεί ότι τα νέα μέτρα για τα ταξίδια θα μπορούσαν να αποδειχθούν «τεράστιο πλήγμα για τις ταξιδιωτικές και αεροπορικές εταιρείες», εάν παραταθούν μέχρι την περίοδο έναρξης της τουριστικής περιόδου. Επίσης οι Times καλούν την κυβέρνηση να προσφέρει υποστήριξη στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας διασφαλίζοντας ότι θα τους χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου τώρα.

Η Daily Mail ισχυρίζεται ότι ο Δούκας του Sussex είναι «καταστεναχωρεμένος» λόγω της ρήξης του με τη Βασιλική Οικογένεια, επικαλούμενοι τα σχόλια του δημοσιογράφου του ITV, Tom Bradby. Ο κ. Bradby είπε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ότι το προηγούμενο έτος ήταν «οδυνηρό» για τον Πρίγκιπα Χάρι, καθώς ο δούκας αποποιήθηκε το αξίωμά του ως βασιλιάς το 2020 πριν μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες με την σύζυγό του, δούκισσα του Sussex, Meghan.

Τέλος, η Daily Star περιγελά τον Υπουργό Μεταφορών Grant Shapps, λέγοντας ότι είναι “το τελευταίο άτομο” από το οποίο θα έπρεπε να πάρουν ταξιδιωτικές συμβουλές. Ο υπουργός μεταφορών Grant Shapps ρωτήθηκε από το BBC χθες το πρωί αν είναι σοφό για τα άτομα άνω των 50 να κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η απάντησή του ήταν : “μην με ρωτάτε, δεν έχω ιδέα” και εμφανίζεται δίπλα μια φωτογραφία του κ. Shapps με χαβανέζικο πουκάμισο, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα σε μια παραλία. Μπορεί να είναι χαζός, αστειεύεται η εφημερίδα, αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινής.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...