Βρετανικός Τύπος: Μειώνεται η μέση ηλικία των ατόμων που μολύνονται από τον Covid-19

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

The Guardian

Η μέση ηλικία των ατόμων που έχουν μολυνθεί με το Covid-19 μειώνεται, σύμφωνα με την Δρ Maria Van Kerkhove εμπειρογνώμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία  ανέφερε ότι τα περιστατικά νοσηλείας σε άτομα ηλικίας 15 έως 49 ετών αυξάνονται. Οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία ανέφεραν 9.784 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 46 ακόμη θανάτους που  καταγράφεται ως ο τρίτος υψηλότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων. Η Ουγγαρία αναμένει να κορυφωθεί ένα δεύτερο κύμα πανδημίας τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βίκτορ Ορμπάν. Η χώρα θα διατηρήσει το κλείσιμο των συνόρων και θα καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κινηματογράφους, θέατρα και κοινωνικά ιδρύματα. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι Κάτω Χώρες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των νέων λοιμώξεων. Η χώρα σημείωσε 1.542 κρούσματα την Τετάρτη μετά από αύξηση 1.379 την προηγούμενη ημέρα. Η περιοχή της Μαδρίτης πρόκειται να εισαγάγει τοπικά  lockdowns και άλλους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο στην Ισπανία την Παρασκευή. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διανομή εμβολίου εντός μίας ημέρας από οποιαδήποτε άδεια. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ θα αποφασίσουν πώς θα κατανέμονται και θα διανεμηθούν αρχικά, περιορισμένες δόσεις εμβολίου. Τα κρούσματα κοροναϊού της Ινδίας έχουν περάσει τα 5 εκατομμύρια, δοκιμάζοντας το αδύναμο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας σε δεκάδες χιλιάδες φτωχές πόλεις και χωριά. Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε 90.123 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το επιβεβαιωμένο σύνολο της χώρας σε 5.020.359, στα 1,4 δισεκατομμύρια πληθυσμού. 1.290 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες, με συνολικά 82.066. Ο συνολικός αριθμός της Ινδίας πλησιάζει στον υψηλότερο αριθμό των ΗΠΑ με περισσότερες από 6,6 εκατομμύρια περιπτώσεις και αναμένεται να το ξεπεράσει εντός εβδομάδων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι ο Covid-19 θα φύγει χωρίς εμβόλιο. Αυτό θα συνέβαινε λόγω της «νοοτροπίας της αγέλης», είπε. Δεν είναι σαφές εάν εννοούσε την ανοσία της αγέλης, καθώς επανέλαβε τη φράση αρκετές φορές. «Θα φύγει χωρίς το εμβόλιο, Γιώργο», είπε μιλώντας στον δημοσιογράφο του ABC Γιώργο Στεφανόπουλο. «Με τον καιρό εξαφανίζεται. Και θα εξελιχθεί σαν νοοτροπία της αγέλης. Θα αναπτυχθεί στην αγέλη και αυτό θα συμβεί. Όλα αυτά θα συμβούν».

κορονοϊός
Πηγή: Eurokinissi

Express

Προειδοποίηση για καραντίνα: Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στην κόκκινη ζώνη. Η ηπειρωτική Ελλάδα θα μπορούσε να  αποκλειστεί άμεσα εάν τα ποσοστά κοραναϊού της χώρας συνεχίσουν να αυξάνονται. Η βρετανική κυβέρνηση θα ενημερώσει αύριο τη λίστα των ταξιδιωτικών προορισμών με ορισμένες χώρες να ενδέχεται να καταργηθούν, ενώ άλλες θα μπορούσαν να προστεθούν. Την περασμένη εβδομάδα, αρκετά ελληνικά νησιά αφαιρέθηκαν από τη λίστα ταξιδιωτικών προορισμών του Ηνωμένου Βασιλείου.

καραντίνα
Καραντίνα στην Αθήνα / Πηγή: Eurokinissi

Daily Mail

Η Βρετανία καταγράφει σχεδόν 4.000 νέα κρούσματα Covid-19, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από το Μάιο – αλλά η έλλειψη δοκιμών σημαίνει ότι η επανεμφάνιση της νόσου είναι πιθανή και μάλιστα κοντά σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά το πρώτο κύμα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ο μέσος όρος των επτά ημερών είναι τώρα 3.286 σε σύγκριση με 2.358 την περασμένη Τετάρτη – αύξηση 40%. Οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί σε σχέση με το προηγούμενο δεκαπενθήμερο αφού τα σχολεία και οι χώροι εργασίας άρχισαν να επιστρέφουν στην κανονικότητα. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπερασπίστηκε σήμερα το αποτυχημένο σύστημα δοκιμών κοραναϊού.  Είπε ότι προσπαθεί να καλύψει μια «κολοσσιαία αύξηση» στη ζήτηση, καθώς  καταρτίζει σχέδιο προτεραιότητας. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα περιστατικά μεταξύ των ατόμων ηλικίας 40 και 50 έχουν αυξηθεί κατά 90% από τον Αύγουστο. Τα δεδομένα της Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία αποκαλύπτουν 23,4 περιπτώσεις που διαγνώστηκαν τώρα για κάθε 100.000 άτομα ηλικίας 40 έως 49 ετών. Συγκριτικά, το ποσοστό μόλυνσης Covid-19 για την ίδια ηλικιακή ομάδα στην Αγγλία ήταν 12,4 στα τέλη Αυγούστου Οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα αυξάνονται καθώς ο αριθμός των καθημερινών περιπτώσεων ξεπέρασε τους 3.000 για πρώτη φορά από τον Μάιο.

Κορονοϊός Covid-19 Έλεγχοι του ΕΟΔΥ στη Θεσπρωτία Πηγή: EUROKINISSI

Screen Daily

Ο Mickey Rourke ολοκληρώνει τα γυρίσματά του “Man Of God”  στην Ελλάδα και επιστρέφει στις ΗΠΑ. Ο Rourke και ο Ρώσος σταρ Αλέξανδρος Πετρόφ πέταξαν στην Ελλάδα νωρίτερα αυτό το μήνα, όπου η παραγωγή των ΗΠΑ-Ελλάδας συνεχίστηκε μετά από πέντε εβδομάδες για λήψεις μέσα και γύρω από την Αθήνα τον Ιούνιο-Ιούλιο. Ο Rourke, προσγειώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Το Man Of God επικεντρώνεται στον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας, έναν ταπεινό Ελληνορθόδοξο ιερέα που διώχθηκε από δυνάμεις μέσα στην εκκλησία και πέθανε το 1920. Ο Rourke παίζει έναν παράλυτο άντρα που νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου με τον Νεκτάριο και ο οποίος θεραπεύεται αφού αγγίζει το μπλουζάκι του Νεκτάριου όταν ο τελευταίος πεθαίνει. Ο Rourke, γύρισε τις σκηνές του στις 12 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Δρομοκαΐτειου ψυχιατρικού νοσοκομείου  με τήρηση των πρωτόκολλων Covid-19. Η Yelena Popovic, έγραψε και σκηνοθετεί την ταινία. Είχε προγραμματιστεί να γυριστεί νωρίτερα μέσα στο έτος αλλά δύο ημέρες από την έναρξη της παραγωγής  η Ελλάδα μπήκε σε lockdown στα μέσα Μαρτίου. Ο Πετρόφ, θα συνεχίσει τα γυρίσματα στην Αίγινα και παίζει τον Κώστα, βοηθό του Αγίου Νεκταρίου στην εκκλησιαστική σχολή που γίνεται οπαδός του ιερέα. Το Man Of God έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, το St. Maxim το Ελληνικό Ινστιτούτο και την Eurogroup Ltd. Η ταινία ξεκίνησε προ-πωλήσεις στις Κάννες και είπε ότι έδειξαν  ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, η Γαλλία, η Γερμανία, η Λατινική Αμερική, η Αυστραλία και η Νότια Κορέα.

Τhe Mirror

Τα νησιά της Μεσογείου προετοιμάζονται για ένα μέτωπο καιρικών φαινομένων που μοιάζει με τυφώνα που έρχεται από τη Βόρεια Αφρική και από όλη την Ιταλία από απόψε το βράδυ. Το καιρικό φαινόμενο που είναι πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, θα φέρει κακοκαιρία. Καθώς οι χαμηλές πιέσεις μετακινούνται από τη Λιβύη προς την Ιταλία αργά την Τετάρτη και μετά στην Ελλάδα την Πέμπτη, θα ξεσπάσουν καταιγίδες. Ο τυφώνας θα είναι πιο τρομακτικός  όταν βρίσκεται πάνω από το νερό, με ανέμους 60 μίλια / ώρα. Η Ελληνική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα και ο κυκλώνας ονομάστηκε Κυκλώνας Ιανός. Η Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε σήμερα: «Υλικές ζημιές μπορεί να προκληθούν από ισχυρούς ανέμους. Μπορεί να υπάρξουν ζημιές σε στέγες, υδρορροές, παράθυρα, αλλά και πτώσεις δέντρων ή πυλώνων της ΔΕΗ. Οι έντονες βροχοπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρες στις αστικές περιοχές. Πλημμύρες μπορεί να συμβούν σε παράκτιες περιοχές λόγω της αύξησης της στάθμης της θάλασσας λόγω της υψηλής βαρομετρικής πίεσης που δημιουργείται καθώς ο κυκλώνας φτάνει στην ξηρά. Μπορεί να υπάρχουν προσωρινές διακοπές στην ηλεκτροδότηση, στις τηλεπικοινωνίες, στην παροχή νερού και στην αποχέτευση λόγω βλαβών στα αντίστοιχα δίκτυα. Αυτή η καταιγίδα θα συνοδεύεται με ανέμους 80-97 km / h στη νοτιοδυτική και νότια Ελλάδα συμπεριλαμβανομένου του νησιού της Κρήτης». Οι παράκτιες πλημμύρες είναι επίσης πιθανό κατά μήκος των παραλιών, ενώ προβλέπονται πλημμύρες στις δυτικές ακτές και στην ανατολική-κεντρική ακτή της Ελλάδας. Ο Κυκλώνας Ιανός θα αρχίσει να διαλύεται μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...