Βρετανικός τύπος: Νεκρός ο πρεσβευτής της Κίνας στο Ισραήλ – Αύξηση των κρουσμάτων στη Νότιο Αφρική

Du Wei

Daily Mail

Ο πρεσβευτής της Κίνας στο Ισραήλ, Du Wei 58 ετών, βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι στο διαμέρισμά του, στο προάστιο Herzliya βόρεια της πόλης του Τελ Αβίβ, μόλις τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Διορίστηκε μόλις τον Φεβρουάριο εν μέσω της πανδημίας και στο παρελθόν υπηρέτησε ως πρέσβης της Κίνας στην Ουκρανία. Ο θάνατος του πρέσβη έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου καταδίκασε σχόλια  του επισκεπτόμενου το Ισραήλ  υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος κατήγγειλε τις κινεζικές επενδύσεις στο Ισραήλ και κατηγόρησε την Κίνα ότι κρύβει πληροφορίες σχετικά με το ξέσπασμα του κοροναϊού. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Haaretz, ο Wei είπε ότι στόχος του ήταν να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ Ισραήλ και Κίνας. Είπε: «Η Κίνα είναι μια νομοταγής, υπεύθυνη χώρα και πρέπει να την εμπιστεύεστε. Έχουν ειπωθεί διάφορα σχετικά με τη μάχη της Κίνας ενάντια στον κοροναϊό. Όταν όμως  ξέσπασε η ασθένεια σε όλο τον κόσμο, υπήρχαν εκείνοι που δήλωσαν ότι η Κίνα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Έψαχναν έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Η ασθένεια είναι εχθρός ολόκληρης της ανθρωπότητας και ο κόσμος πρέπει να την καταπολεμήσει μαζί». Ο Wei επίσης μίλησε για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του εν μέσω πανδημίας και για το ότι έπρεπε να μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες λόγω της επιδημίας. Δεν έλαβε τα διπλωματικά του διαπιστευτήρια μέχρι τον Μάρτιο και δεν συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρόεδρο, όπως είναι η κανονική διαδικασία. Έχει γυναίκα και έναν γιο, οι οποίοι δεν πιστεύεται ότι βρίσκονται στο Ισραήλ. Δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου και η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι ερευνά.

Σχεδόν το ένα τρίτο των αποτελεσμάτων των τεστ κοραναϊού θα μπορούσε να είναι ΛΑΘΟΣ. Οι ειδικοί προειδοποιούν  ότι είναι «επικίνδυνο» να βασίζεται ο κόσμος στα αποτελέσματα των τεστ ως μέρος της στρατηγικής της εξόδου από το κλείδωμα. Άτομα που λανθασμένα πιστεύουν  ότι δεν έχουν τον ιό όταν στην πραγματικότητα είναι φορείς και θα μπορούσαν να διαδώσουν την ασθένεια αφού επιστρέφουν στη δουλειά. Τα εσφαλμένα αρνητικά αποτελέσματα οφείλονται σε διάφορους λόγους, αλλά πιθανόν ο κύριος λόγος να είναι σφάλμα στη δειγματοληψία, όπως λένε οι ειδικοί. Οι επικεφαλής της υγείας έχουν επίσης παραδεχτεί ότι  από μόνο του το ίδιο το τεστ, που ονομάζεται δοκιμή PCR, δεν είναι τέλειο. Οι επιστήμονες λένε ότι είναι «επικίνδυνο να βασίζεστε στα αποτελέσματα των τεστ για να κατευθύνετε αποκλειστικά τον χειρισμό της πανδημίας, στην οποία τουλάχιστον 34.600 Βρετανοί έχουν πεθάνει. Έχουν γίνει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια εξετάσεις  σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων 240.161 ήταν θετικά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα ψευδώς αρνητικά βρίσκονται στο 10 έως 30%. Μία μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο MedRxiv, έδειξε ότι τα ρινικά επιχρίσματα εντοπίζουν σωστά μόνο το 73% των σοβαρών περιπτώσεων COVID-19 και το 72% των ήπιων περιπτώσεων κατά την πρώτη εβδομάδα των συμπτωμάτων.

Η Βρετανία ανακοίνωσε 170 θανάτους από κοροναϊό την πρώτη Κυριακή από την άρση των δρακόντειων μέτρων κλειδώματος, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 34.636. Οι αριθμοί που κυκλοφόρησαν την Κυριακή είναι συνήθως μικρότεροι λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία το σαββατοκύριακο. Μιλώντας στη σημερινή ημερήσια ενημέρωση, ο Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Alok Sharma επιβεβαίωσε 3.142 κρούσματα Covid-19.

Η Ευρώπη πρέπει να «προετοιμαστεί για ένα δεύτερο θανατηφόρο κύμα του κοροναϊού», προειδοποιεί ο διευθυντής του ΠΟΥ. Ο Δρ Hans Klugeαντί να γιορτάζει τις καθημερινές μειώσεις, τόνισε ότι «ανησυχεί πολύ»,  καθώς η αύξηση των λοιμώξεων θα συμπέσει με άλλες εποχιακές ασθένειες όπως η γρίπη. Είπε ότι τώρα είναι η ώρα να ενισχυθούν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης αυξάνοντας την ικανότητα κλινών σε νοσοκομεία, μονάδες πρωτοβάθμιας και εντατικής θεραπείας, ώστε οι χώρες να είναι έτοιμες να υποστηρίξουν περισσότερους ασθενείς. Προειδοποίησε επίσης ότι τώρα είναι η ώρα για «προετοιμασία, όχι εορτασμός» σε όλη την Ευρώπη – ακόμη και αν ο καθημερινός αριθμός περιπτώσεων και θανάτων μειώνεται. Ο Δρ Kluge τόνισε ότι, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία άρχισε να μειώνεται, αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία έφτασε στο τέλος της. Μιλώντας αποκλειστικά στην The Telegraph, είπε ότι οι χώρες πρέπει να ενεργήσουν με σύνεση για να μάθουν από το πρώτο κύμα μόλυνσης και να αρχίσουν να ενισχύουν τα συστήματα δημόσιας υγείας. «Η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία για παράδειγμα  κατάλαβαν νωρίς ότι δεν είναι ώρα για εορτασμό, αλλά  ώρα προετοιμασίας». «Αυτό κάνουν οι σκανδιναβικές χώρες, δεν αποκλείουν ένα δεύτερο κύμα, αλλά ελπίζουν ότι θα εντοπιστεί και μπορούν να το ξεπεράσουν γρήγορα». Σχεδόν όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η λοίμωξη αναμένεται να επανεμφανιστεί σε δεύτερο κύμα εάν δεν υπάρξει εμβόλιο ή θεραπεία για τον κοροναϊό.  Η επανεμφάνιση του ιού το χειμώνα, ως αποτέλεσμα εποχικότητας ή άρσης του κλειδώματος, θα μπορούσε να είναι καταστροφική για το NHS. Ένα δεύτερο κύμα που θα χτυπήσει το NHS θεωρείται η «μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή» στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο κορονoϊός είναι «ενδημικός», που σημαίνει ότι κυκλοφορεί σε ίσα επίπεδα όλο το χρόνο ή εποχιακός, δηλαδή κορυφώνεται σε ψυχρότερους, χειμερινούς μήνες. Άλλοι κορονοϊοί, όπως το κοινό κρυολόγημα, έχουν βρεθεί ότι αυξάνονται απότομα τους χειμερινούς μήνες.

Από τις πρώτες μέρες της επιδημίας Covid-19, οι επιστήμονες ανέτρεξαν στο παράδειγμα της πανδημίας της ισπανικής γρίπης του 1918, η οποία εκτιμάται ότι σκότωσε 50 εκατομμύρια. Η ισπανική γρίπη ήρθε σε τρία κύματα,  την άνοιξη 1918, το φθινόπωρο 1918 και το χειμώνα 1919. Καθώς τα στρατεύματα ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο από πολλές χώρες για να πολεμήσουν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ιός μπόρεσε να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο κύμα του ιού ήταν ιδιαίτερα θανατηφόρο για τις ηλικιωμένους και τους ευάλωτους. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε, οι άνθρωποι έριξαν τις άμυνές τους, κάτι που άνοιξε το δρόμο για το δεύτερο κύμα. Το δεύτερο κύμα, το φθινόπωρο του ίδιου έτους όπως με το πρώτο ξέσπασμα, ήταν ακόμη πιο θανατηφόρο από το πρώτο καθώς ο ιός είχε μεταλλαχθεί σε πιο απειλητική μορφή και αυτή τη φορά άρχισε να προσβάλει τους νέους. Επανεμφανίστηκε ξανά στην Αυστραλία για το τρίτο κύμα τον επόμενο χειμώνα πριν εξαπλωθεί ξανά σε όλο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο 130 εκατομμυρίων λιρών για την παρασκευή εμβολίου. Η Βρετανία θα αποκτήσει την πρόσβαση σε ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού που θα αναπτυχθεί από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με τον φαρμακευτικό γίγαντα AstraZeneca να είναι σε θέση να εξασφαλίσει 30 εκατομμύρια δόσεις έως τον Σεπτέμβριο και να είναι η πρώτη στον κόσμο που θα το αποκτήσει. Ο Alok Sharma, ο Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει γίνει συμφωνία μεταξύ του πανεπιστημίου και της εταιρείας για την παρασκευή του εμβολίου που βρίσκεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές. Υποσχέθηκε επιπλέον 84 εκατομμύρια λίρες για να επιταχύνει την ανάπτυξη του εμβολίου, ώστε η μαζική παραγωγή να μπορεί να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό εάν αποδειχθεί αποτελεσματική. Ο κ. Sharma είπε ότι το έργο στο Churchill Hospital της Οξφόρδης «εξελίσσεται καλά» και ότι μια άλλη προσπάθεια από το Imperial College London «έχει πρόοδο». Ωστόσο, προειδοποίησε ότι παρά την αυξανόμενη αισιοδοξία δεν υπάρχουν «βεβαιότητες» και ότι ίσως να μην  μπορέσει να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο ικανό να αντιμετωπίσει τη θανατηφόρα ασθένεια. Ο κ. Sharma αποκάλυψε επίσης ότι έξι φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία του κοροναϊού έχουν πλέον δοθεί για κλινικές δοκιμές.

Reuters

Ένοπλοι πειρατές επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου στον Κόλπο του Άντεν την Κυριακή αλλά απωθήθηκαν, δήλωσε ο καπετάνιος του πλοίου Stolt Tankers. Οι πειρατές πλησίασαν το Stolt Apal με δύο ταχύπλοα σκάφη περίπου 75 ναυτικά μίλια από την Υεμένη, είπε, σε μια από τις πιο σημαντικές εμπορικές οδούς πετρελαίου που κατευθύνονται από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη. «Αφού η ένοπλη ομάδα φρουράς στο Stolt Apal έριξε πολλές προειδοποιητικές βολές, οι πειρατές άνοιξαν πυρ κατά του πλοίου. Η φρουρά επέστρεψε τα πυρά, εξουδετερώνοντας το ένα σκάφος και εκεί τελείωσε η καταδίωξη», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters. «Ένα συμμαχικό πολεμικό πλοίο  ανταποκρίθηκε  και το Stolt Apal έχει ξαναρχίσει το ταξίδι του», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Δεν διευκρίνισε ποιο συμμαχικό  πλοίο  εννοούσε, αλλά ασφαλείς πηγές ανέφεραν ότι το πλοίο έπλεε μέσω διαδρόμου διέλευσης που περιπολούν διεθνείς ναυτικές δυνάμεις λόγω του υψηλού κινδύνου επίθεσης. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η γέφυρα του πλοίου υπέστη μικρές ζημιές από σφαίρες, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το φορτίο του πλοίου δεν υπέστη ζημιά.

Το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Κυριακή, τερματίζοντας περισσότερο από ένα έτος πολιτικού αδιεξόδου. Ο ίδιος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δίκη που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα για διαφθορά. Η απόφασή του να μοιραστεί την εξουσία με τον πρώην αντίπαλό του, ηγέτη του  «Μπλε και Λευκό» Μπένι Γκάντς, ανοίγει το δρόμο για τον Νετανιάχου να προχωρήσει σε μια ελεγχόμενη προσάρτηση τμημάτων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, γη που οι Παλαιστίνιοι θεωρούν δική τους. Ο Γκαντς, πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, θα είναι υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», μια νέα θέση που θα διατηρήσει ο Νετανιάχου όταν ο Γκάντζ αναλάβει το τιμόνι. Βασιζόμενος στην «εναλλακτική» πρωθυπουργία μόλις παραδώσει στον Γκάντς, ο Νετανιάχου ελπίζει να αποφύγει να παραιτηθεί βάσει νόμου, που επιτρέπει σε έναν πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του, ακόμη και αν κατηγορηθεί για έγκλημα. Δικάζεται στις 24 Μαΐου για κατηγορίες δωροδοκίας, παραβίασης της εμπιστοσύνης και απάτης, κάτι που αρνείται. Οι βουλευτέςεπικύρωσαν τη νέα κυβέρνηση με ψήφο 73 έως 46.

Ο Ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ αναφέρει ότι οι Αμερικανοί θα απομακρυνθούν από το Ιράκ και τη Συρία, ανανεώνοντας το αίτημα του Ιράν για αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή.Το Ιράν έφτασε σχεδόν σε σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν αμερικανική αεροπορική επίθεση σκότωσε τον κορυφαίο Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Qassem Soleimani στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου, ωθώντας την Τεχεράνη να αντιδράσει με πυραυλική επίθεση εναντίον μιας αμερικανικής βάσης στο Ιράκ λίγες ημέρες αργότερα.Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε δώσει εντολή στο Ναυτικό των ΗΠΑ να πυροβολήσει τα ιρανικά πλοία που το παρενοχλούν στη θάλασσα.Μετά τη δήλωση του Τραμπ, ο επικεφαλής της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν, Στρατηγός Χοσεΐν Σαλάμι, δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα καταστρέψει τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ εάν απειλείται η ασφάλειά της στον Κόλπο.

Η Emirates Group σχεδιάζει να μειώσει περίπου 30.000 θέσεις εργασίας για να περιορίσει το κόστος εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού, ανέφερε το Bloomberg News την Κυριακή. Η εταιρεία σκέφτεται επίσης να επιταχύνει την προγραμματισμένη απόσυρση του στόλου της A380. Εκπρόσωπος της Emirates δήλωσε ότι δεν έχει γίνει ακόμη δημόσια ανακοίνωση από την εταιρεία σχετικά με τις «απολύσεις στην αεροπορική εταιρεία», αλλά ότι η εταιρεία εκπονεί σχετική μελέτη. «Οποιαδήποτε τέτοια απόφαση θα κοινοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο, όπως θα έκανε κάθε υπεύθυνη επιχείρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Η αεροπορική εταιρεία, εκτιμά ότι η ανάκαμψη για τις αεροπορικές εταιρείες, βρίσκεται 18 μήνες μακριά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ιαπωνίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19, αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες εργασίας, έδειξε έρευνα από μια εργατική ένωση. Η έρευνα, που διεξήχθη στο Διαδίκτυο από τα τέλη Απριλίου έως τις 6 Μαΐου σε περίπου 170 γιατρούς, διαπίστωσε ότι τα τρία τέταρτα δήλωσαν ότι είχαν διαταχθεί να εργαστούν στην πρώτη γραμμή του κοροναϊού, ενώ τα τέσσερα πέμπτα δήλωσαν ότι δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα κινδύνου για την εργασία. Η έρευνα της Ένωσης Zenkoku Ishi, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70% των γιατρών λένε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σωστά την κατάσταση. Επίσης ότι το 31% των ιατρών επαναχρησιμοποιούν μάσκες N95, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας από τη μόλυνση. Η Ιαπωνία ανέφερε περίπου 16.300 περιπτώσεις κοροναϊού, χωρίς να υπολογίζονται λοιμώξεις σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Γιοκοχάμα στις αρχές του έτους και 748 θανάτους.

The Guardian

Σε μια κίνηση που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την αναζωογόνηση του τουρισμού σε ολόκληρη τη νότια Ευρώπη, οι ελληνικές αρχές άνοιξαν περισσότερες από 500 παραλίες της χώρας το Σαββατοκύριακο. Κατά μήκος της Αθηναϊκής παραλίας μετράται τώρα η ελευθερία σε μέτρα, ακόμη και αν η Ελλάδα πέτυχε να διατηρήσει τα ποσοστά μόλυνσης και θνησιμότητας Covid-19 ασυνήθιστα χαμηλά. Οι ελληνικές αρχές, ανακοινώνοντας άλλα 15 νέα κρούσματα κοροναϊού την Κυριακή, αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων ανέρχεται τώρα σε 2.834. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε, μετά από ένα επιπλέον θάνατο, σε 162. Οι εκκλησίες της χώρας άνοιξαν επίσης σήμερα με την προϋπόθεση ότι οι πιστοί θα  προσαρμοστούν στους αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης. Η κυβέρνηση, η οποία θα άρει τους περιορισμούς στα διαπεριφερειακά ταξίδια τη Δευτέρα, δήλωσε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν αύριο καθώς η χώρα σταδιακά χαλαρώνει από το κλείδωμα.

Ο παγκόσμιος αριθμός κρουσμάτων  κοροναϊού έχει ξεπεράσει τα 4.700.000, φθάνοντας στα 4.702.603, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Υπάρχουν και 314.476 θάνατοι παγκοσμίως.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία έχει ξεπεράσει τους 28.000, με τον συνολικό αριθμό θανάτων να καταγράφονται σε νοσοκομεία και γηροκομεία σε 28.108 από 27.625 το Σάββατο.

Η Νότια Αφρική ανέφερε την υψηλότερη ημερήσια αύξηση σε κρούσματα, καταγράφοντας 1.160 νέες μολύνσεις κοροναϊού την Κυριακή. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 15.515, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 263.

Τουλάχιστον 121 άτομα στο Μεξικό πέθαναν από την κατανάλωση νοθευμένου ποτού ως αποτέλεσμα της έλλειψης αλκοόλ κατά τη διάρκεια πανδημίας κοροναϊού. Από τη στιγμή που τα εργοστάσια που παράγουν ποτό και μπύρα έκλεισαν, συμμορίες που ειδικεύονται στην αλκοόλη έχουν επωφεληθεί από την έλλειψη εναλλακτικών πηγών αλκοόλ.

Ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ιταλία. Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο χαμηλότερος από τότε που ξεκίνησε το κλείδωμα, αφού καταγράφηκαν 170 θάνατοι. Η Ιταλία κατέγραψε επίσης τον χαμηλότερο ημερήσιο, 145, μετά το κλείδωμα, ενώ η Ισπανία κατέγραψε τον χαμηλότερο αριθμό σε δύο μήνες, με 87 θανάτους.

Το Κατάρ έχει αρχίσει να επιβάλλει τις αυστηρότερες ποινές στον κόσμο έως και τρία χρόνια φυλακή σε όσους δεν φορούν μάσκες δημόσια, σε μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης. Πάνω από 32.000 άνθρωποι είναι θετικοί στο Covid-19 στη μικρή χώρα του Κόλπου, ενώ έχουν πεθάνει και 15 άνθρωποι.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro εξακολούθησε να αγνοεί τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, βγαίνοντας φωτογραφίες με παιδιά σε μια συγκέντρωση στο προεδρικό μέγαρο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη Βραζιλία ξεπέρασαν την Ισπανία και την Ιταλία το Σάββατο, φέρνοντας τη χώρα στην τέταρτη θέση στον κόσμο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...