Βρετανικός Τύπος: «Νίκη για την Meghan» στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου 2021

Βρετανία - Λονδίνο
Πηγή: Eurokinissi

Πολλά από τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου 2021 αναφέρονται στη νίκη της Δούκισσας του Σάσεξ, Meghan, για την υπόθεση απορρήτου κατά της Sunday Mail από το ανώτατο δικαστήριο.


Guardian

Η Guardian αναφέρει ότι ο δικαστής εξέδωσε απόφαση υπέρ της δούκισσας για τη δημοσίευση αποσπασμάτων από μια προσωπική χειρόγραφη επιστολή προς τον πατέρα της. Η Δούκισσα αναφέρει ότι η νίκη της είναι μια «ολοκληρωτική νίκη» έναντι των «απάνθρωπων πρακτικών» της εφημερίδας. Σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα εκφράζει τις αμφιβολίες της για τα σχέδια μιας επέκτασης στο οδικό δίκτυο της Αγγλίας, ύψους 27 δισεκατομμυρίων λιρών, επικαλούμενη έγγραφα που δείχνουν ότι ο υπουργός μεταφορών, Grant Shapps, παρακάμπτει τις επίσημες οδηγίες για να επανεξετάσει την πολιτική για περιβαλλοντικούς λόγους.


Times

Οι Times επίσης αναφέρουν τη νίκη στο ανώτατο δικαστήριο της Δούκισσας, λέγοντας ότι η δικαστής έκρινε ότι οι αποκαλύψεις από την επιστολή της ήταν «προφανώς υπερβολικές και ως εκ τούτου παράνομες». Η εφημερίδα παρακάτω, αναφέρεται σε ένα σχέδιο που θα εξετάσουν οι υπουργοί να διατηρήσουν τους περιορισμούς κοινωνικής απομάκρυνσης μέχρι τουλάχιστον το φθινόπωρο. Η εφημερίδα κατανοεί ότι η πορεία της κυβέρνησης από το lockdown βασίζεται στην προϋπόθεση ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκες και να παραμένουν ένα μέτρο μακριά ο ένας από τον άλλο για μήνες.


Metro

“Δεν υπάρχει γρήγορη επανόρθωση”, είναι η επικεφαλίδα στην πρώτη σελίδα του Metro, η οποία αναφέρεται σε μια προειδοποίηση από έναν επιστήμονα του Sage ότι το lockdown δεν πρέπει να γίνει λιγότερο αυστηρό. Ο ανώτερος κυβερνητικός σύμβουλος Sir Jeremy Farrar χαρακτήρισε τα σχέδια του πρωθυπουργού να αποκαλύψει ένα πλάνο στις 22 Φεβρουαρίου για τη χαλάρωση των μέτρων «αυθαίρετα, γιατί ειλικρινά δεν έχει νόημα». “Η μετάδοση εξακολουθεί να είναι απίστευτα υψηλή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ εάν η μετάδοση ήταν σε αυτό το επίπεδο και δεν ήμασταν σε lockdown, θα μπαίναμε σε lockdown”.


Sun

Τα άτομα άνω των 65, θα αρχίσουν να λαμβάνουν επιστολές που θα τους καλούν να κάνουν το εμβόλιο  τους από τη Δευτέρα, αναφέρει η Sun, συμπληρώνοντας ότι περισσότεροι από 13,5 εκατομμύρια Βρετανοί, ή ένα στα πέντε άτομα, έκαναν ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου, με σχεδόν  450.000 άτομα να εμβολιάζονται μόνο την Πέμπτη.


Εφημερίδας i

Το “Εκατομμύρια μετέωροι στο NHS” είναι ο τίτλος της εφημερίδας i, η οποία εξηγεί ότι υπάρχουν 4,52 εκατομμύρια άτομα σε λίστες αναμονής για διαδικασίες ρουτίνας, όπως χειρουργικές επεμβάσεις ισχίου και γόνατος. Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές το 2007, λέει.


Daily Telegraph

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων προειδοποίησε ότι η πανδημία έχει εξάψει «εθνικιστικά ζητήματα» και προκαλέσει οικονομικά προβλήματα που θυμίζουν την περίοδο πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Στρατηγός Sir Nick Carter αναφέρει ότι οι «προκλήσεις ασφαλείας» που παρουσιάστηκαν από την πανδημία είναι παρόμοιες με αυτές που αντιμετώπισαν τη δεκαετία του 1930. Εν τω μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποιήθηκε από βουλευτές του, ότι το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Μαρτίου πρέπει να «υπογραφεί με αίμα», σύμφωνα με την Telegraph.


Daily Mail

Η Daily Mail αναφέρει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «έτοιμο να επιστρέψει» από το lockdown, επικαλούμενη σχόλια από ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας, το οποίο λέει ότι η οικονομία της Βρετανίας θα ανακάμψει σαν “κουλουριασμένο ελατήριο” μόλις απελευθερωθεί από το lockdown. Σε αποκλειστικό άρθρο για την Daily Mail, ο επικεφαλής οικονομολόγος και εκτελεστικός διευθυντής της νομισματικής ανάλυσης και στατιστικών στην Τράπεζα της Αγγλίας Andy Haldane, επισημαίνει ότι οι οικογένειες είναι έτοιμες να τροφοδοτήσουν μια γρήγορη επιστροφή στην ευημερία με μια δαπάνη πολλών δισεκατομμυρίων λιρών, καθώς  είναι «απελπισμένες να πάρουν τις ζωές τους πίσω». Χθες η Βρετανία βίωσε την πιο κρύα νύχτα της εδώ και 25 χρόνια, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν σε μείον 23ο C (μείον 9,4F) στο Braemar, στο Aberdeenshire.


Financial Times

Οι Financial Times αναφέρουν ότι το τηλεοπτικό κανάλι BBC World News απαγορεύτηκε επίσημα να εκπέμπει στην Κίνα, μια εβδομάδα αφότου το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο των μέσων ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου αφαίρεσε την άδεια του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα του Πεκίνου στη Βρετανία, αναφέρει η εφημερίδα. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Dominic Raab,  χαρακτήρισε την απόφαση της Κίνας “απαράδεκτη μείωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης”.


Daily Express

Ο Ian Botham έχει επικρίνει το BBC για την πρόκληση “τεράστιας ταλαιπωρίας” σε ηλικιωμένους θεατές που δεν πληρώνουν τα τέλη τηλεοπτικής άδειας, λέει η Daily Express. Ο πρώην παίκτης του κρίκετ μάχεται για τους συνταξιούχους, γράφει η εφημερίδα, οι οποίοι είχαν λάβει δωρεάν άδεια, αλλά τώρα καλούνται να την  πληρώσουν.


Daily Mirror

Η Daily Mirror φιλοξενεί ένα σπαραχτικό αφιέρωμα από τη μαμά της Libby Squire, αφού ένας άντρας κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό και το φόνο της. Η μητέρα είπε ότι η 21χρονη κόρη της «θα είναι πάντα μαζί μας και είμαστε τόσο περήφανοι για το όμορφο, το καλόκαρδο, το υπέροχο κορίτσι μας».


Daily Star

Η Daily Star λέει ότι απαιτείται σαφήνεια σχετικά με το εάν οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές, δημοσιεύοντας μια περιπαιχτική φωτογραφία με τον τίτλο «Συγχώρησέ με πάτερ που αμάρτησα και κλείσε μου μιας βδομάδας διαμονή στην Κορνουάλη».

Πηγές: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk, https://www.thepaperboy.com/uk/front-pages.cfm

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...