Βρετανικός Τύπος: «Ο αντίκτυπος της έκθεση σχετικά με το ρατσισμό» και «Η Βασίλισσα κάνει τη 2η δόση» στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο
Πηγή:EUROKINISSI

Έκθεση που συντάχθηκε με κυβερνητική εντολή σχετικά με τη φυλετικές διακρίσεις και το ρατσισμό έχει χαρακτηριστεί ως «πολιτισμικά κωφή» αφού διαπίστωσε ότι υπήρχε ένα νέο θέμα για τη δουλεία, αναφέρουν οι Times. Η ανασκόπηση της Επιτροπής για τις φυλετικές και εθνικές διαφορές υποστήριξε ότι η εποχή αφορούσε επίσης το πώς «πολιτισμικά αφρικανικοί λαοί μετασχηματίστηκαν». Τα σχόλια καταδικάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσίευση την Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα, με το κόμμα των  Εργατικών να λέει ότι η έκθεση προσπαθούσε να «δοξάσει» και να θέσει ένα θετικό τόνο στη δουλεία και την αυτοκρατορία.


Ο David Lammy, ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος που συνέταξε μια έκθεση του 2017 για την κυβέρνηση σχετικά με τον ρατσισμό, απάντησε στην κριτική λέγοντας: «Είμασταν  διαφωτιστικοί», αναφέρει στην εφημερίδα i, η οποία  σημειώνει ότι οι συστάσεις της έκθεσης περιλαμβάνουν την καταστολή της τεχνολογίας για την πρόληψη της κατάχρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, την ενεργοποίηση φωτογραφικών μηχανών αστυνομίας κατά τη διακοπή και την αναζήτηση και τη δημιουργία ενός νέου φορέα για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας.


Η Sun αναφέρει ότι η Βασίλισσα έχει ενώσει εκατομμύρια Βρετανούς όταν έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της. Η 94χρονη εμβολιάστηκε πριν από την πρώτη δημόσια της εμφάνισή εδώ και πέντε μήνες και η εφημερίδα περιγράφει την πρόσληψη αναμνηστικών δόσεων, ως “ένα συγκλονιστικό” 99,25% που δέχεται την πρόσκληση να εμβολιαστεί.


Ο εμβολιασμός της Βασίλισσα έρχεται καθώς ο αριθμός των ημερήσιων δεύτερων δόσεων εμβολίου ξεπέρασε τους πρώτους εμβολιασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά την Τετάρτη, λέει η Metro. Συνολικά αναφέρθηκαν 270.526 δεύτεροι εμβολιασμοί, σε σύγκριση με 224.590 άτομα που έκαναν το εμβόλιο για πρώτη φορά.


Η Guardian γράφει ότι η ιδιοκτήτρια  του ιστότοπου Bet365, Denise Coates, πληρώθηκε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο λίρες πέρυσι, σε σειρά βραβείων ρεκόρ που έχει πάρει από το 2016, σχεδόν 1,3 δισ. £. Μετά από μια «ασυνήθιστη» καθυστέρηση στην κατάθεση των λογαριασμών της στο Companies House, η Bet365 αποκάλυψε τον υψηλότερα αμειβόμενο την κυρία Coates που είναι διευθύνων σύμβουλος, η οποία έλαβε 421 εκατομμύρια £, 48.000 £ κάθε ώρα, κάθε μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια των 12 μηνών .


Η χρήση διαβατηρίων Covid για καθημερινές κοινωνικές δραστηριότητες μόλις η πανδημία έχει μειωθεί θα ήταν ενάντια στο «βρετανικό ένστικτο», δήλωσε ο Sir Keir Starmer στην Daily Telegraph. Σχετικά με αυτά τα επικριτικά σχόλιά του σχετικά με την ιδέα, ο ηγέτης των  Εργατικών είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να το αφήσει σε άτομα, όπως στους ιδιοκτήτες των παμπ, να αποφασίσουν εάν θα κάνουν τέτοιου είδους ελέγχους.

Σχεδόν το 80% των 8.000 ατόμων που ερωτήθηκαν υποστήριξαν τη χρήση τους για ταξίδια στο εξωτερικό και περισσότερο από το 60% για να επιτρέψουν την είσοδο σε μια παμπ. Η Daily Telegraph εγείρει ανησυχίες παρακάτω σχετικά με την απόφαση της Γαλλίας και της Γερμανίας να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με το Sputnik V, αναφέροντας ότι η υπόλοιπη Ευρώπη θα βλέπει την ενοποίηση αυτής της αναπτυσσόμενης σχέσης με «τρόμο».


Η φιλοδοξία του Ηνωμένου Βασιλείου να προσελκύσει περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας στο Λονδίνο αποτέλεσε «σοβαρό πλήγμα» όταν οι μετοχές της Deliveroo έπεσαν 26% στο ντεμπούτο της στην αγορά της εταιρείας την Τετάρτη, αναφέρουν οι Financial Times. Οι μετοχές στην εφαρμογή της παράδοσης φαγητού έχασαν έως και 30% στα πρώτα λεπτά της διαπραγμάτευσης, χάνοντας περισσότερο από 2 δισ. λίρες από την αξία της εταιρείας, λέει η εφημερίδα, σε μια από τις πιο έντονες πτώσεις τα τελευταία χρόνια.


Η Daily Mirror χρησιμοποιεί την πρώτη της σελίδα για να απαιτήσει αυστηρότερα πρόστιμα για αυτούς που ρυπαίνουν με απορρίμματα, αφού οι πολίτες που επισκέφθηκαν πάρκα άφησαν πίσω τους «τεράστιους σωρούς σκουπιδιών» μετά την χαλάρωση των κανόνων κλειδώματος στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει μια κλιμακούμενη κρίση απορριμμάτων.


Η Daily Mail αναφέρει ότι επιθεωρητές έχουν ξεκινήσει μια έρευνα για μια φιλανθρωπική οργάνωση ενός ζωολογικού κήπου όπου η αρραβωνιαστικιά του Μπόρις Τζόνσον, η Κάρι Σάμοντς, εργάζεται ως υπεύθυνη επικοινωνιών. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Επιτροπή Φιλανθρωπίας διεξάγει νομική έρευνα για καταγγελίες για οικονομική κακοδιαχείριση στο Ίδρυμα Aspinall.


Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα δικαιοσύνης γίνονται από την Πέμπτη, αναφέρει η Daily Express, σε  μια κίνηση που η εφημερίδα αναφέρει ότι “τελικά” θα κάνει τα θύματα του εγκλήματος προτεραιότητα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι θα τους ενημερώνουν πάντα εάν αφήνονται ελεύθεροι οι παραβάτες, ενώ οι γυναίκες που υπήρξαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, θα γλιτώσουν από την διαδικασία να ξαναζήσουν την τραυματική εμπειρία στο δικαστήριο.


Και τέλος, η Daily Star αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Justin Welby, “ξαφνιάζει”, με τα σχόλιά του που έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Meghan Markle ότι αυτή και ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκαν τρεις ημέρες πριν από τον βασιλικό γάμο τους στο Κάστρο του Windsor, τον Μάιο του 2018. Ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι θα είχε “διαπράξει σοβαρό έγκλημα” εάν είχε υπογράψει το πιστοποιητικό γάμου την πραγματική ημέρα, γνωρίζοντας ότι ήταν ψευδές.

Πηγές: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...