Βρετανικός τύπος: Ο αριθμός θανάτων από το Covid-19 παγκοσμίως, ξεπέρασε τους 450.000 – 80 εκ. άνθρωποι διώχνονται βίαια από τις πατρίδες τους

Βρετανικός Τύπος
Βρετανικός Τύπος

The Guardian

Ο αριθμός θανάτων από το Covid-19 παγκοσμίως, ξεπέρασε τους 450.000. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην πανδημία ανέρχεται σε 451.118, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Υπάρχουν 8.421.357 επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως. Και τα δύο στοιχεία είναι πιθανό να είναι υψηλότερα, λόγω διαφορετικών ποσοστών δοκιμών, χρονικών καθυστερήσεων και ύποπτων αναφορών. Ο Καναδάς φτάνει τις 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19. Η επαρχία του Οντάριο ανακοίνωσε άλλα 190 κρούσματα και πλέον έχει πάνω από 100.000 και κατατάσσεται στη 17η θέση στον παγκόσμιο κατάλογο. Το Ιράν πλησιάζει τους 10.000 θανάτους από το Covid-19, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Υπήρξαν σχεδόν 200.000 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό στην Ισλαμική Δημοκρατία και ο αριθμός των θανάτων σε μια μέρα από την πανδημία έφτασε τους 100 για πρώτη φορά την Κυριακή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβήτησαν την Πέμπτη την αξιοπιστία της Κίνας σχετικά με την αναφορά νέων κρουσμάτων στο Πεκίνο και ζήτησαν από ουδέτερους παρατηρητές να αξιολογήσουν την έκταση της επιδημίας. Η Κίνα έχει κλειδώσει την πρωτεύουσα καθώς προσπαθεί να αποτρέψει ένα δεύτερο κύμα του Covid-19, αναφέροντας 158 περιπτώσεις από τότε που εντοπίστηκε μια νέα συστάδα την περασμένη εβδομάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, προέτρεψε για μεγαλύτερη διαφάνεια κατά τη διάρκεια συνομιλιών την Τετάρτη στη Χαβάη με τον ανώτερο Κινέζο αξιωματούχο Yang Jiechi, ενώ ο David Stilwell, κορυφαίος αμερικανός διπλωμάτης της Ανατολικής Ασίας που συνόδευσε τον Πομπέο, είπε «Ελπίζω ότι οι αριθμοί και οι αναφορές τους να είναι πιο ακριβείς από ό, τι είδαμε στην περίπτωση της Wuhan και σε άλλα μέρη της ΛΔΚ». Ο αριθμός των κρουσμάτων  στην κρατική φυλακή του San Quentin της Καλιφόρνιας έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ωθώντας τις οικογένειες και τους δικηγόρους να απαιτήσουν ενέργειες για την γρήγορη απελευθέρωση των κρατουμένων και τον περιορισμό της εξάπλωσης μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Η παλαιότερη φυλακή της Καλιφόρνια ανέφερε στην πρώτη παρτίδα 15 θετικά κρούσματα στις 3 Ιουνίου. Έκτοτε, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σε 46.

Χιλιάδες σε καραντίνα στη Γερμανία μετά από τοπικό ξέσπασμα. Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, περίπου 7.000 άτομα έχουν μπει σε καραντίνα και τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία έκλεισαν μετά από ένα ξέσπασμα κορονοϊού. Η εξάπλωση πιστεύεται ότι προήλθε από το Tönnies, ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στο Rheda-Wiedenbrück, όπου υπήρξαν 657 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού. Αλλού, ο Martin Hikel, δήμαρχος στην περιοχή Neukölln του νότιου Βερολίνου, δήλωσε ότι οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την προέλευση της ανησυχητικής νέας εξάπλωσης του ιού εκεί, η οποία έχει μολύνει μέχρι τώρα περίπου 70 κατοίκους της περιοχής.

Daily Mail

Μόνο το 6,1% των Σουηδών έχουν αναπτύξει αντισώματα κορονοϊού, σύμφωνα με τη μελέτη, παρά τις προσπάθειες της χώρας να επιτύχει την ανοσία της αγέλης. Η χαλαρή προσέγγιση της Σουηδίας στο κλείδωμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορανοϊού είχε ως αποτέλεσμα λιγότερους Σουηδούς να αναπτύξουν αντισώματα έναντι του ιού από ό, τι αναμενόταν, σύμφωνα με μελέτη. Κρατώντας τα περισσότερα σχολεία, εστιατόρια, μπαρ και επιχειρήσεις ανοιχτά, η χώρα υιοθέτησε εθελοντικά μέτρα σχετικά με την κοινωνική απόσταση και τη βασική υγιεινή. Ενώ οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Υγείας τόνισαν ότι η λεγόμενη ανοσία της αγέλης δεν είναι από μόνη της στόχος, έχει επίσης πει ότι η στρατηγική είναι να επιβραδύνει τον ιό αρκετά ώστε οι υπηρεσίες υγείας να αντιμετωπίσουν. Ωστόσο, η μελέτη, έδειξε ότι μόνο το 6,1% των Σουηδών είχαν αναπτύξει αντισώματα. Η Σουηδία ανακοίνωσε επιπλέον 102 θανάτους σήμερα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων των 19 ατόμων σε 5.041.

Στοκχόλμη, Σουηδία
Σουηδία, Στοκχόλμη

Telesur

Το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δημοσίευσε την Πέμπτη μια έκθεση που προειδοποιεί ότι περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίζονται βίαια παγκοσμίως. Τα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν πριν από την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, επισημαίνουν ότι 1 στα 97 άτομα επηρεάζεται από τον αναγκαστικό εκτοπισμό. Ταυτόχρονα, “όλο και λιγότεροι από αυτούς που φεύγουν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους”, εξηγεί η Ύπατη Αρμοστεία. Η ετήσια έκθεση Global Trend του οργανισμού επισημαίνει ότι 79,5 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν στο τέλος του περασμένου έτους. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, εκτιμάται ότι 30 έως 34 εκατομμύρια παιδιά, πολλά από τα οποία είναι ασυνόδευτα, είναι μεταξύ των εκτοπισμένων, ενώ μόλις σε μια δεκαετία ο αναγκαστικός εκτοπισμός σχεδόν διπλασιάστηκε. 41 εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους το 2010, ενώ υπήρχαν 79,5 εκατομμύρια το 2019. Οι πόλεμοι και η πείνα είναι η κύρια αιτία. Η Τουρκία, φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων παγκοσμίως, περίπου 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Προσφυγικός Καταυλισμός στην Ιορδανία, Ζαάτρι
Προσφυγικός Καταυλισμός στην Ιορδανία, Ζαάτρι
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...