Βρετανικός Τύπος: «Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ εκπίπτουν των βασιλικών τους καθηκόντων» και «Σχέδιο εξόδου από το lockdown» τα πρωτοσέλιδα

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Οι Times είναι από τις εφημερίδες που φιλοξενούν την είδηση ​​ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα επιστρέψουν ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ζευγάρι “ανταπέδωσε” για την απώλεια των τίτλων τους μετά τη δήλωση που εξέδωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ την Παρασκευή. Το παλάτι είπε ότι η απόφασή τους να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους δεν ήταν συμβατή με “μια ζωή δημόσιας προσφοράς”. Το ζευγάρι απάντησε: “Η προσφορά είναι παγκόσμια.” Αφού το ζευγάρι παραιτήθηκε επίσημα τον περασμένο Μάρτιο, υπήρξε σχέδιο για επανεξέταση της συμφωνίας μετά από 12 μήνες.


Η Daily Mail αναρωτιέται αν ο Χάρι και η Μέγκαν δεν έχουν καθόλου «σεβασμό», αναφερόμενη στην δήλωση του ζευγαριού «Η προσφορά είναι παγκόσμια» ως απάντηση σε όσα δήλωσε του Μπάκιγχαμ. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν σε μια δραματική δήλωση ότι τους είχαν αφαιρεθεί οι τίτλοι τους μετά τη μετακόμισή τους στην Καλιφόρνια, αφού ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαίωσαν στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα ότι δεν θα επιστρέψουν ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας. Και όλα αυτά καθώς ο Δούκας του Εδιμβούργου πρόκειται να παραμείνει στο νοσοκομείο και την επόμενη εβδομάδα. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, 99 ετών, πέρασε την τέταρτη νύχτα του υπό παρακολούθηση στο King Edward VII’s Hospital στο κέντρο του Λονδίνου χθες το βράδυ.


Το “Toodle pip” (Αντίο), είναι ο τίτλος της Daily Star, καθώς συνεχίζει να μιλάει για το ζευγάρι “ντροπαλό με την δημοσιότητα”, λέγοντας ότι δεν θα κάνουν πλέον αυτά που έκαναν μέχρι τώρα.


Το “Δεν υπάρχει επιστροφή” είναι ο κυρίαρχος τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Daily Mirror, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι η βασίλισσα αφαίρεσε τον Χάρι και τον Μέγκαν από τις βασιλικές προστασίες τους μετά την οριστική τους απόφασή τους να “εγκαταλείψουν τη ζωή τους για μια ζωή εκατομμυρίων στις ΗΠΑ”.


Η Daily Express περιγράφει τη βασίλισσα ως αποφασιστική αλλά «λυπημένη», καθώς «έβαλε το καθήκον πάνω από την αγάπη» για να αφαιρέσει τις βασιλικές τους προστασίες.


Η απώλεια των στρατιωτικών τίτλων του θα απογοητεύσει τον Πρίγκιπα Χάρι, αναφέρει η Daily Telegraph. Ως πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού, ο οποίος ολοκλήρωσε δύο περιηγήσεις στο Αφγανιστάν, ήθελε να διατηρήσει τους τρεις επίτιμους στρατιωτικούς τίτλους, αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι θεωρεί τη φήμη του «ουσιαστικά» εξαρτώμενη από αυτούς τους δεσμούς. Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα γράφει ότι οι εξωτερικές συναντήσεις δύο νοικοκυριών και οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας θα επιτρέπονται τον επόμενο μήνα σύμφωνα με το σχέδιο για την έξοδο από το lockdown του Μπόρις Τζόνσον, που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.


Η εφημερίδα i του σαββατοκύριακου περιγράφει περαιτέρω ορισμένα από τα βασικά μέτρα που θα ανακοινωθούν όταν ο πρωθυπουργός παρουσιάσει το σχέδιό του για την άρση των περιορισμών  του lockdown στην Αγγλία. Από τις 8 Μαρτίου, όλα τα παιδιά στην Αγγλία θα επιστρέψουν στο σχολείο και θα επιτραπεί στους επισκέπτες των σπιτιών φροντίδας ένας επισκέπτης, αναφέρει η εφημερίδα. Προσθέτει ότι τα άτομα θα μπορούν επίσης να συναναστρέφονται με φίλους ή μέλη της οικογένειας σε εξωτερικούς χώρους από τον επόμενο μήνα. Εν τω μεταξύ, μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την εφημερίδα δείχνει ότι το 60% του κοινού στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει την ιδέα των διαβατηρίων εμβολίων.


Και τέλος οι Financial Times Weekend αναφέρονται στην απόφαση ορόσημο της Παρασκευής από το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας, το οποίο έκρινε ότι οι οδηγοί Uber είναι “εργαζόμενοι” και έχουν δικαιώματα, όπως ο ελάχιστος μισθός. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ 35 οδηγών Uber μετά από μια πενταετή νομική μάχη. Η απόφαση σημαίνει ότι οι οδηγοί έχουν το δικαίωμα να πληρώνονται τις διακοπές και τον ελάχιστο μισθό στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσθέτει η εφημερίδα και η Uber υποχρεούται τώρα να θεσπίσει ένα συνταξιοδοτικό σύστημα στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας.


Τίτλοι ειδήσεων του BBC:

Ο Ματ Χάνκοκ λέει ότι θαεπιτρέπεται ένας τακτικός επισκέπτης στους τροφίμους των  οίκων ευγηρίας από τις 8 Μαρτίου και είναι “το πρώτο βήμα για να επιστρέψουμε στο σημείο που θέλουμε να είμαστε”.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος ζητάει «έξοδο από την κρίση» καιπροέτρεψαν τον πρωθυπουργό να δώσει έναν «οδικό χάρτη» για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ταξιδέψουν ξανά.

Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν επιστρέφουν ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας. “Η προσφορά είναι παγκόσμια” λέει το ζευγάρι, αφού η Βασίλισσα επιβεβαίωσε ότι εκπίπτουν οριστικά των βασιλικών τους καθηκόντων.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ενήργησε παράνομα για συμβάσεις εν καιρώ πανδημίας, παραβιάζοντας τη «νομική του υποχρέωση» για δημοσίευση λεπτομερειών των συμφωνιών, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Τα κρούσματα των φυλακών στη Σκωτία «σχεδόν διπλασιάστηκαν» σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας φυλακών με τον αριθμό να αυξάνεται από 189 σε 364.

Ο πρίγκιπας Philip, 99 ετών, «πιθανότατα θα παραμείνει στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα» και θα συνεχίσει να παρακολουθείται και να ξεκουράζεται, σύμφωνα με πηγή του παλατιού στο BBC.

Ο σύμβουλος συνδικάτων του Μπόρις Τζόνσον, Όλιβερ Λιούις, παραιτείται μετά από δύο εβδομάδες, λέγοντας ότι η θέση του στην Downing Street δεν έχει ουσία.

Πηγές: https://www.thepaperboy.com/uk/front-pages.cfm, https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk, www.bbc.com

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...