Βρετανικός Tύπος: Ο ΠOY ανέφερε ότι ο ρυθμός μετάδοσης του Covid-19 μειώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου – Ο Harry Maguire απομακρύνθηκε από την εθνική Αγγλίας

Βρετανικός Τύπος
Βρετανικός Τύπος

The Guardian

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι ο ρυθμός μετάδοσης του Covid-19 μειώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι κυβερνήσεις έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό της νόσου, η οποία έχει σκοτώσει σχεδόν 814.000 ανθρώπους και έχει μολύνει τουλάχιστον 23 εκατομμύρια από τα τέλη του περασμένου έτους.Τα στοιχεία του ΠΟΥ ανέφεραν ότι τα ποσοστά θνησιμότητας και λοιμώξεων μειώθηκαν στις περισσότερες περιοχές, ιδίως στην Αμερική, πλην της Νοτιοανατολικής Ασίας και της ανατολικής Μεσογείου.Στην Αφρική, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Matshidiso Moeti είπε ότι τα νέα κρούσματα μειώνονται αφού η ήπειρος πέρασε από το αποκορύφωμα. Μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη, η Ισπανία, πρόκειται να χρησιμοποιήσει 2.000 στρατιώτες εκπαιδευμένους στην παρακολούθηση για να βοηθήσει τις περιοχές να εντοπίσουν εκείνους που έχουν εκτεθεί σε μολυσμένους ανθρώπους. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε για άλλη μια φορά την πανδημία να ελέγξει τη ζωή μας. Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο και να σταματήσουμε αυτήν τη δεύτερη καμπύλη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez. Αν και τα ποσοστά θνησιμότητας έχουν μειωθεί, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι κατέγραψε περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα κοροναϊού και περίπου 39.000 νέους θανάτους την εβδομάδα έως τις 23 Αυγούστου. Την ίδια περίοδο σημειώθηκε μια μείωση 5% σε νέα κρούσματα παγκοσμίως και 12% μείωση των νέων θανάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των Αμερικανών που διαγνώστηκαν πρόσφατα με τον κορονοϊό μειώνεται. Περίπου 43.000 νέες περιπτώσεις αναφέρονται καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα, μειωμένες κατά 21% από τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Οι ειδικοί εκτιμούν την εξέλιξη τουλάχιστον εν μέρει στην αυξημένη χρήση μάσκας, ακόμη και αν η πανδημία συνεχίζει να κοστίζει σχεδόν 1.000 ζωές στις ΗΠΑ κάθε μέρα.

Η Τουρκία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων περιπτώσεων κορονοϊού από τα μέσα Ιουνίου. Άλλες 1.502 λοιμώξεις επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, με τον επίσημο αριθμό να υπερβαίνει τους 261.000.

Η Ινδία ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό νέων περιπτώσεων κοροναϊού παγκοσμίως για 18η συνεχόμενη ημέρα. Οι λοιμώξεις αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατομμύριο από τις αρχές Αυγούστου, φτάνοντας το σύνολο της Ινδίας σε περίπου 3,1 εκατομμύρια, περισσότερο από ό, τι στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Το ποσοστό των νέων κρουσμάτων στη χώρα αυξάνεται ραγδαία, κατά 60.975 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η Γάζα μπήκε σε lockdown 48 ωρών μετά την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων του Covid-19. Τέσσερις περιπτώσεις επιβεβαιώθηκαν σε μία οικογένεια σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, η πρώτη στη Γάζα που δεν περιελάμβανε άτομα που ήταν καραντίνα σε συνοριακές εγκαταστάσεις μετά από διέλευση από την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Οι υγειονομικές αρχές στην επικράτεια της Ισλαμικής Χαμάς, 2 εκατομμυρίων ανθρώπων ανησυχούν για τον δυνητικά καταστροφικό συνδυασμό φτώχειας, πυκνοκατοικημένων καταυλισμών προσφύγων και περιορισμένων νοσοκομειακών εγκαταστάσεων για την αντιμετώπιση μιας επιδημίας.

Δύο Ευρωπαίοι ασθενείς επιβεβαιώθηκαν ότι είχαν μολυνθεί ξανά με κορονοϊό, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με την ανοσία. Οι περιφερειακοί δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς δήλωσαν ότι ένας ασθενής στις Κάτω Χώρες και ένας άλλος στο Βέλγιο είχε επίσης μολυνθεί εκ νέου. Ακολουθεί μια έκθεση αυτής της εβδομάδας από ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ σχετικά με έναν άνδρα εκεί που είχε μολυνθεί ξανά τεσσερισήμισι μήνες μετά την ανάρρωση.

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 9,7% το δεύτερο τρίμηνο, η πιο απότομη πτώση από τότε που η Γερμανία άρχισε να καταγράφει τους τριμηνιαίους υπολογισμούς του ΑΕΠ το 1970. Η στατιστική αρχή δήλωσε πτώση σε: καταναλωτικές δαπάνες (10,9% κάτω), εταιρικές επενδύσεις (μείωση 19,6%) και οι εξαγωγές (20,3% κάτω), οι οποίες  κατέρρευσαν όλες στο αποκορύφωμα της πανδημίας.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας αναφέρει ότι ένα ελαττωματικό κιτ δοκιμής έδειξε περίπου 3.700 ψευδώς θετικά αποτελέσματα, ένα σφάλμα που ανακαλύφθηκε από δύο εργαστήρια κατά τη διάρκεια ελέγχων ποιότητας ρουτίνας. Την Τρίτη, το πρακτορείο δήλωσε ότι τα κιτ PCR, τα οποία εξετάζουν μια συνεχιζόμενη μόλυνση Covid-19, κατασκευάστηκαν στην Κίνα από την εταιρεία BGI Genomics και είχαν διανεμηθεί παγκοσμίως. Στη Σουηδία, τα κιτ χρησιμοποιήθηκαν από άτομα που διεξήγαγαν δοκιμές στο σπίτι μεταξύ της περιόδου Μαρτίου και Αυγούστου, ανέφερε το πρακτορείο.

The Independent

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον απέσυρε τις οδηγίες κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία. Οι μαθητές στην Αγγλία δεν θα υποχρεούνται πλέον να φορούν μάσκα αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε μια ανατροπή λίγο πριν οι μαθητές επιστρέψουν στην τάξη. Από την 1η Σεπτεμβρίου, το προσωπικό και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε τοπικές περιοχές κλειδώματος, όπως το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ, θα πρέπει να φορούν μάσκα όταν μετακινούνται γύρω από το κτίριο και σε κοινόχρηστους χώρους όπου η κοινωνική απόσταση είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Δεν θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στην τάξη. Αλλού στη χώρα, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές, αλλά οι διευθυντές των σχολείων θα έχουν τη διακριτική ευχέρεια να απαιτούν κάλυψη προσώπων σε κοινόχρηστους χώρους, εάν πιστεύουν ότι αυτό είναι αναγκαίο σε ιδιαίτερες περιστάσεις.

Sky News

Ο Harry Maguire, αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  απομακρύνθηκε από την εθνική ομάδα της Αγγλίας μετά από καταδίκη για επίθεση στην Ελλάδα, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή. Ο προπονητής της Αγγλίας Gareth Southgate είχε συμπεριλάβει τον 27χρονο αμυντικό στην ομάδα νωρίτερα την προηγούμενη ημέρα, αλλά αποφάσισε να τον απομακρύνει από την ομάδα μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις.Ο Maguire κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, για επίθεση αστυνομικού, εξύβριση, αντίσταση στη σύλληψη, για επανειλημμένη σωματική βλάβη, βία κατά δημόσιων υπαλλήλων και απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού, από δικαστήριο στο νησί της Σύρου την Τρίτη. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών, αλλά με αναστολή επειδή ήταν το πρώτο αδίκημα και οι κατηγορίες χαρακτηρίστηκαν ως πλημμέλημα.Ο Southgate έκανε μια δήλωση: «Υπό το φως των εξελίξεων, απομάκρυνα τον Χάρι Μαγκουάιρ από την ομάδα της Αγγλίας για τους αγώνες κατά της Ισλανδίας και της Δανίας.Όπως είπα νωρίτερα σήμερα, διατηρούσα το δικαίωμα να επανεξετάσω την κατάσταση. Έχοντας μιλήσει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον παίκτη, έχω λάβει αυτήν την απόφαση προς το συμφέρον όλων των μερών και λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο στις προετοιμασίες μας για την επόμενη εβδομάδα». Η αθλητική ανταποκρίτρια της Sky News, Μάρθα Κέλνερ, η οποία βρισκόταν στο δικαστήριο της Σύρου, δήλωσε ότι «η μεγαλύτερη τιμωρία όλων» είναι ο που Μαγκουάιρ απομακρύνθηκε από την ομάδα της  Αγγλίας. Οι δικηγόροι ζήτησαν από το δικαστήριο να αναβάλει τη διαδικασία, αλλά η δίκη προχώρησε απουσία και των τριών κατηγορουμένων. Ο Harry Maguire σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...