Βρετανικός Τύπος: «Ο πρωθυπουργός δέχεται αντιδράσεις» και «Οι αεροπορικές εταιρείες θα περικόψουν περισσότερες πτήσεις», στα πρωτοσέλιδα

Η εφημερίδα i του Σαββατοκύριακου και πολλές άλλες εφημερίδες ασχολούνται με τις συνέπειες από την παραίτηση του συντηρητικού βουλευτή Chris Pincher και αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει «αντιδράσεις» αφού, σύμφωνα με την εφημερίδα, «προσπαθούσε να προστατεύσει» τον πρώην αναπληρωτή αρχηγό, μετά από καταγγελίες ότι κακοποίησε δύο άνδρες σε μια ιδιωτική λέσχη μελών. Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε πιέσεις να αποβάλει τον κ. Pincher από το κόμμα αφού βουλευτές από το Κόμμα των Tories και κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν μπορεί να κατέχει αυτή τη θέση. Η Downing Street είχε δηλώσει νωρίτερα ο Πρωθυπουργός έχει θεωρήσει το θέμα λήξαν μετά την παραίτηση του κ. Pincher από αναπληρωτής αρχηγός. Ένας στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος είπε στην εφημερίδα: «Η αρχική άρνηση του πρωθυπουργού να αποπέμψει τον αναπληρωτή αρχηγό του, θα ενεργοποιήσει εκ νέου τις προσπάθειες για να τον εκδιώξουν».

Η Guardian περιγράφει τον κ. Pincher ως έναν από τους «πλησιέστερους συμμάχους» του Τζόνσον. Τώρα που ο βουλευτής έχει αποπεμφθεί, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν σε όσα γνώριζε ο πρωθυπουργός για τις κατηγορίες εναντίον του βουλευτή, πριν διοριστεί στη θέση του, προσθέτει η εφημερίδα. Ο επίσημος εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε ότι γνώριζε για τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς πριν τον διορίσει ως αναπληρωτή αρχηγό τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Guardian.

Ο κ. Pincher θα αντιμετωπίσει έρευνα από ελεγκτή του κοινοβουλίου μετά από επίσημη καταγγελία ενός από τους άνδρες, αναφέρουν οι Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός ειδοποιήθηκε για την καταγγελία από βουλευτή από το Κόμμα των Tories, ο οποίος φέρεται να είπε ότι ήταν μάρτυρας του περιστατικού. Αυτό υποχρέωσε τον Τζόνσον να κινηθεί «αμέσως» για να καθαιρέσει τον κ. Pincher από την θέση του, εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας, ανέφεραν στην εφημερίδα πηγές της Downing Street.

Η Downing Street προετοιμάζεται να δεχτεί και άλλες καταγγελίες για τη συμπεριφορά του κ. Pincher, σύμφωνα με την Daily Mail. Η εφημερίδα αναφέρει ότι μίλησε με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος περιέγραψε λεπτομερώς την συμπεριφορά του κ. Pincher σε κατάσταση μέθης την Τετάρτη στο Carlton Club του Λονδίνου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Νο 10 προετοιμάζεται για άλλες ενδιάμεσες εκλογές καθώς αυξάνεται η πίεση στον Chris Pincher να παραιτηθεί και από βουλευτής. Η Daily Mail αναφέρει ότι θα χρειαζόταν λιγότερη προσπάθεια για να χάσουν οι Συντηρητικοί την έδρα από ό,τι πέτυχαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου μήνα στο Tiverton και στο Honiton.

Εν τω μεταξύ, η Daily Telegraph προειδοποιεί για «χάος διακοπών» καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν ένα νέο κύμα ακυρώσεων πτήσεων την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το Heathrow αυτό το Σαββατοκύριακο επανεξετάζουν εκ νέου τα προγράμματά τους καθώς πρέπει να ενημερώσουν τους αξιωματούχους ποιες πτήσεις δεν θα εκτελούνται μέχρι την Παρασκευή. Η British Airways πιθανότατα θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος των ακυρώσεων, προσθέτει η εφημερίδα, ενώ αναφέρει ότι τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ ανθούν, καθώς οι πλούσιοι προσπαθούν να αποφύγουν την προοπτική ματαίωσης πτήσεων και χάους στα αεροδρόμια.

Και οι Financial Times του Σαββατοκύριακου δεν έχει αισιόδοξα νέα για τους παραθεριστές. Ο υπεύθυνος της Ryanair, Michael O’Leary, είπε στην εφημερίδα ότι οι πτήσεις έχουν γίνει «πολύ φθηνές» και οι ταξιδιώτες θα αντιμετωπίσουν χρονιά αυξανόμενων ναύλων. Η είδηση έρχεται καθώς οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, προσθέτει η εφημερίδα, με ορισμένες αεροπορικές εταιρείες να μειώνουν την ικανότητα τους λόγω ελλείψεων προσωπικού. “Είναι πολύ φτηνό για αυτό που είναι. Το βρίσκω παράλογο κάθε φορά που πετάω στο Stansted, το ταξίδι με το τρένο στο κεντρικό Λονδίνο να είναι πιο ακριβό από το αεροπορικό εισιτήριο”, είπε ο O’Leary.

Η Daily Express κάνει στο πρωτοσέλιδό της, αναφορά στο «επαναστατικό» σχέδιο που υποστηρίζεται από τον πρωθυπουργό, για να επιτραπούν τα οικογενειακά στεγαστικά δάνεια 50 ετών να μπορούν να μεταβιβαστούν στην επόμενη γενιά. Μια τέτοια ιδέα θα έκανε πιο εφικτό για τους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν ένα σπίτι. Τα μεγαλύτερα δάνεια θα βοηθούσαν τους ανθρώπους να εξασφαλίσουν το «σπίτι των ονείρων» τους, προσθέτει η εφημερίδα. Ξεχωριστά, μια φωτογραφία της Heather Watson δημπσιεύεται στην Express και μερικά από τα άλλα πρωτοσέλιδα καθώς η Βρετανίδα τενίστρια φτάνει στον τέταρτο γύρο του Wimbledon για πρώτη φορά. Μετά τον αποκλεισμό της Emma Raducanu και του Andy Murray από το Wimbledon στον δεύτερο γύρο, η εφημερίδα αναφέρει ότι υπήρχε “διπλή χαρά για τη Βρετανία”, καθώς η Heather Watson και ο Cameron Norrie έφτασαν και οι δύο στον τέταρτο γύρο για πρώτη φορά.

Η Daily Mirror δημοσιεύει συνέντευξη με μια γυναίκα που θα ήθελε να είχε καταγγείλει τον δολοφόνο Soham Ian Huntley, όταν έκανε σεξ μαζί της σε ηλικία 15 ετών. Ο Huntley καταδικάστηκε το 2003 για την δολοφονία των 10χρονων κοριτσιών,  Holly Wells και Jessica Chapman.

Ένα γιγάντιο περιστέρι τοποθετημένο πάνω από μια φωτογραφία του κόσμου από το διάστημα δεσπόζει στο πρωτοσέλιδο της Daily Star καθώς η εφημερίδα αναφέρει ότι ένα πουλί που κατευθυνόταν στο σπίτι του στο Gateshead βρέθηκε 4.000 μίλια μακριά στην Αλαμπάμα. Ο Μπομπ, το περιστέρι των αγώνων ξεκίνησε από το Guernsey, στα νησιά της Μάγχης πριν από τρεις εβδομάδες και υποτίθεται ότι θα επέστρεφε στο σπίτι του στη βορειοανατολική Αγγλία. Αντίθετα, ένας ηλικιωμένος τον βρήκε στον κήπο του στην κομητεία Monroe των ΗΠΑ, αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...