Βρετανικός Τύπος: «Ο πρωθυπουργός έκανε τα στραβά μάτια για τον Chris Pincher» και «Οι υπουργοί προτρέπουν να μειωθούν οι φόροι τώρα», στα πρωτοσέλιδα

βρετανική Σημαία- Οξφόρδη

Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορήθηκε ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση του Chris Pincher, αναφέρει η Sunday Telegraph. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να διορίσει τον κ. Pincher ως αναπληρωτή αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος, τον Φεβρουάριο προκάλεσε την παραίτηση ενός άλλου στελέχους, του Craig Whittaker, ο οποίος παραιτήθηκε εκείνη την εποχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον διορισμό του. Η εφημερίδα επικαλείται την πηγή που είπε: «Υπήρχε κακή εικόνα των στελεχών σχετικά με τον διορισμό του Pincher». Ο κ. Pincher τέθηκε σε αναστολή ως βουλευτής των Συντηρητικών την περασμένη εβδομάδα, αφού κατηγορήθηκε ότι χάιδεψε δύο άνδρες, ενώ έχει επίσης καταγγελθεί στην επιθεώρηση συμπεριφοράς της Βουλής. Ένας από τους άνδρες που κατηγορούν τον κ. Pincher ότι τον άγγιξε ανάρμοστα την Τετάρτη, μίλησε στην εφημερίδα, λέγοντας ότι το περιστατικό τον έκανε «έξαλλο» και του προκάλεσε «σοκ». Το θύμα είπε επίσης ότι είναι πολύ θυμωμένος για τον τρόπο με τον οποίο η Downing Street αντιμετώπισε την κατάσταση.

Η Sunday Mirror σε σχετικό ρεπορτάζ, γράφει ότι ο πρωθυπουργός “έχασε ευκαιρίες να ερευνήσει τον Pincher”. Προσθέτει ότι ο κ. Τζόνσον προειδοποιήθηκε δύο φορές για την ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Πίντσερ, με περισσότερα θύματα να εμφανίζονται και επισημαίνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον γνώριζε τους ισχυρισμούς σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά του Κρις Πίντσερ προτού του δώσει τη θέση του αναπληρωτή, ενώ η Downing Street είπε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό πριν γίνει ο διορισμός. Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχει ανησυχία στην κυβέρνηση ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενδιάμεσες εκλογές στην εκλογική περιφέρεια του κ. Pincher, στο Tamworth, ενώ προσθέτει ότι πολλοί βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ασκούν έντονη πίεση για να του αφαιρέσουν την έδρα.

Στην πρώτη σελίδα της η  Guardian δημοσιεύει φωτογραφία δύο γυναικών ανάμεσα στα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου για την ετήσια πορεία Pride, η οποία επέστρεψε για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άτομα της LGBT κοινότητας παρέλασαν χθες μέσα σε μια πρωτεύουσα ντυμένη στα χρώματα του ουράνιου τόξου για την 50ή επέτειο της πρώτης παρέλασης υπερηφάνειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κύρια είδηση ​​της εφημερίδας ωστόσο γράφει, ότι ο επίσημος επόπτης των δαπανών της κυβέρνησης, η ανεξάρτητη Εθνική Ελεγκτική Υπηρεσία, πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι θα κατασκευαστούν 40 νέα νοσοκομεία μέχρι το 2030. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία ανησυχεί ότι πολλές από τις νέες εγκαταστάσεις θα είναι επεκτάσεις ή ανακαινίσεις υφιστάμενων νοσοκομείων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έρευνα έρχεται καθώς οι ανησυχίες αυξάνονται στο Whitehall ότι η δέσμευση δεν είναι εφικτή και έχει υπερ διαφημιστεί στο κοινό.

Η Sunday Express αναφέρει ότι υπουργοί προτρέπουν τον κ. Τζόνσον και τον καγκελάριο Rishi Sunak να μειώσουν τους φόρους τώρα, αντί να περιμένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ένα ρήγμα στο υπουργικό συμβούλιο εμφανίζεται, καθώς οι υποστηρικτές των φορολογικών περικοπών στην κυβέρνηση λένε ότι οι ψηφοφόροι θα θυμόντουσαν αν οι Συντηρητικοί τους βοηθούσαν με φορολογικές περικοπές τώρα, καθώς αντιμετωπίζουν το αυξανόμενο κόστος ζωής. Στο άρθρο της, αναφέρει ότι οι δυο τους θα ανακοινώσουν περικοπές φόρων για τις επιχειρήσεις και περαιτέρω μεταρρυθμίσεις το φθινόπωρο, ενώ τονίζουν ότι τα μέτρα θα ενθαρρύνουν τις εταιρείες να «επενδύσουν περισσότερα, να εκπαιδεύσουν περισσότερο και να καινοτομήσουν περισσότερο», κάτι που θα οδηγήσει σε υψηλότερη ανάπτυξη.

Οι Sunday Times γράφουν ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας απένειμε τίτλο τιμής σε Συντηρητικό, αφού φέρεται να δέχτηκε δωρεές εκατομμυρίων λιρών από αυτόν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Λόρδος Brownlow φέρεται να ξόδεψε 1,7 εκατομμύρια λίρες για να «διασώσει» το «αποτυχημένο οικολογικό χωριό» του πρίγκιπα Καρόλου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι εκπρόσωπος του Clarence House είπε: «Οι πρόεδροι φιλανθρωπικών οργανώσεων που συνδέονται στενά με τη βασιλική οικογένεια διορίζονται συχνά στο Βασιλικό Βικτωριανό Τάγμα για να τους ευχαριστήσουν για τη δημόσια προσφορά τους, μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους», ενώ ο κ. Brownlow δεν απάντησε.

«Τελευταία ελπίδα για να σωθούν οι καλοκαιρινές διακοπές» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο του Sunday People καθώς η εφημερίδα αναφέρει τον «αγώνα» για πρόσληψη περισσότερων εργαζομένων και τερματισμό του «χάους» στο αεροδρόμιο. Μια φωτογραφία από έναν «κουρασμένο» επιβάτη που περιμένει στο αεροδρόμιο του Stansted δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα.

«Ζεσταμένοι και βρώμικοι» είναι οι λέξεις που κυριαρχούν στο πρωτοσέλιδο της Daily Star Sunday, καθώς η εφημερίδα αναφέρει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας σημαίνει ότι οι Βρετανοί θα κληθούν να πλυθούνε λιγότερο, να πλύνουν λιγότερα ρούχα για να αποτρέψουν την έλλειψη νερού, καθώς ένα κύμα καύσωνα και 35 βαθμοί Κελσίου ταλαιπωρούν αυτές τις μέρες τον κόσμο και μειώνουν τα επίπεδα των δεξαμενών νερού, σε ολόκληρο το Ηνωμένο  Βασίλειο.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...