Βρετανικός Τύπος: «Οι υπουργοί εξετάζουν το σχέδιο B για την Covid» και «51 βουλευτές κατήγγειλαν απειλές για τη ζωή τους» , στα πρωτοσέλιδα

Βρετανία - Λονδίνο
Πηγή: Eurokinissi

Sunday People

Έρευνα της Sunday People δείχνει ότι τουλάχιστον 51 βουλευτές κάλεσαν την αστυνομία για βία και απειλές τους τελευταίους 12 μήνες. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι καταγγελίες περιλάμβαναν απειλές στους βουλευτές, το προσωπικό και τις οικογένειές τους, καθώς και επιθέσεις σε γραφεία εκλογικής περιφέρειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία προτρέπει τώρα τους βουλευτές να λάβουν μια σειρά από ειδικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της μη μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και της εγγραφής για μαθήματα αυτοάμυνας. Ο σοκαριστικός απολογισμός αποκαλύπτεται σήμερα από την έρευνα της Sunday People μετά τη δολοφονία του βουλευτή Sir David Amess στις 15 Οκτωβρίου.


Observer

Ο Observer γράφει ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι υπουργοί ετοιμάζονται να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς για τον Covid. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές για να εξετάσουν το επίπεδο υποστήριξής τους για την «άμεση ανάπτυξη του χειμερινού Σχέδιου Β». Όπως τονίζει η εφημερίδα, τα νέα στοιχεία ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή νέων μέτρων στην Αγγλία, έχουν προκύψει, εν μέσω προειδοποιήσεων από τους υπεύθυνους της υγείας ότι μια «δίνη πιέσεων» περικυκλώνει το NHS, το οποίο αντιμετωπίζει τον πιο σκληρό χειμώνα, καθώς τα αυξημένα κρούσματα κορoνοϊού συνδυάζονται με την αύξηση της ζήτησης της επείγουσας περίθαλψης, σε μια υπηρεσία υγείας που γονάτισε μετά από 18 μήνες αδιάκοπης πίεσης.

Ο Observer σημειώνει ότι ακούγεται από γιατρούς, νοσηλευτές και αξιωματούχους υγείας από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ότι οι κρίσεις σε πολλά μέτωπα σημαίνει ότι η υπηρεσία υγείας αντιμετωπίζει, μια πραγματικά μεγάλη καταστροφή. Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί δημοσίως στις πιέσεις για εφαρμογή μέτρων του Σχεδίου Β, τα οποία περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα και την εργασία από το σπίτι.


Sunday Mirror

Η Sunday Mirror γράφει ότι ο πρωθυπουργός πέταξε 1.200 μίλια με ιδιωτικό τζετ μέσα σε δύο εβδομάδες, κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα αποδεικνύει ότι «οι οικολογικές του ομιλίες, είναι απλώς λόγια του αέρα». Πριν από μια μεγάλη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στη Γλασκώβη, COP26, η Greenpeace λέει ότι «η υποκρισία του κ. Τζόνσον διαβρώνει την εμπιστοσύνη του κοινού». Ο Πρωθυπουργός έβγαλε ακόμη και μια ομιλία για την κλιματική αλλαγή μεταξύ των ταξιδιών, με το 47 εκατομμυρίων λιρών αεροπλάνο ενός δωρητή του κόμματός του, το οποίο παρήγαγε 21 τόνους CO2.


Sunday Telegraph

Η Sunday Telegraph γράφει ότι ο καγκελάριος Rishi Sunak αναμένεται να ανακοινώσει στον προϋπολογισμό του την Τετάρτη, μια επιπλέον ενίσχυση 5 δισεκατομμυρίων λιρών για το NHS πέρα από το πακέτο των 36 δισ. λιρών που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα. Προετοιμάζεται επίσης να επιβεβαιώσει τη συνέχιση των κονδυλίων συντήρησης περίπου 12 δισεκατομμυρίων λιρών για τα επόμενα τρία χρόνια, για να βοηθήσει να κλείσει το υπόλοιπο της εκκρεμότητας συντήρησης ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων λιρών.  Συνολικά, τα επίσημα στοιχεία αναμένεται να δείξουν ότι οι καθημερινές δαπάνες για το NHS θα ανέλθουν σε ένα ρεκόρ 40% των συνολικών διατηρούμενων δαπανών του κλάδου μέχρι το επόμενο έτος.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η αύξηση θα περιλαμβάνει κεφάλαια που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή ψηφιακών συστημάτων όπου επί του παρόντος δεν χρησιμοποιούνται καθόλου, για την αντικατάσταση της ξεπερασμένης τεχνολογίας, την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και τη διάδοση της χρήσης κοινών ψηφιακών αρχείων φροντίδας. Η ψηφιακή αναμόρφωση της υπηρεσίας υγείας έρχεται καθώς ο υπουργός Υγείας Sajid Javid αποκάλυψε ότι μια στις 10 διαδικασίες του NHS εξακολουθούν να λειτουργούν με “συστήματα που βασίζονται στα χαρτιά”.


Sunday Times

Οι Sunday Times αναφέρουν ότι η Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ένας Βρετανός στρατιώτης δολοφόνησε μια 21χρονη Κενυάτισσα μητέρα, ενώ εκπαιδευόταν στην Κένυα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένας συνάδελφός του, πρώην στρατιωτικός, ισχυρίστηκε ότι ο στρατιώτης ξέσπασε σε κλάματα και ομολόγησε τη δολοφονία σε ξενοδοχείο στην πόλη Nanyuki το 2012. Ο πρώην στρατιωτικός λέει στην εφημερίδα ότι ενημέρωσε του αξιωματικούς στο σύνταγμά του εκείνη την εποχή, αλλά παρόλα αυτά, ο ύποπτος δεν ανακρίθηκε ποτέ για τη δολοφονία της Agnes Wanjiru. Ο υπουργός Άμυνας, Ben Wallace, μιλά τώρα απευθείας με τις αρχές της Κένυας, προσθέτει η εφημερίδα.  


Star on Sunday

Τέλος, πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει έλλειψη γαλοπούλων, παιχνιδιών και κουβέρτες με γουρουνάκια αυτά τα Χριστούγεννα, ενώ τώρα, όπως η Star on Sunday λέει, σε όλη τη χώρα αγωνίζονται να στρατολογήσουν Άγιους Βασίληδες και ξωτικά. Επίσης καθώς τα αποθέματα αποξηραμένων φρούτων έχουν λιγοστέψει, δημιουργείται  πρόβλημα στους αρτοποιούς ενόψει της μεγάλης ημέρας των Χριστουγέννων, που θα μπορούσε να προκαλέσει έλλειψη στις πίτες φέτος.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...