Βρετανικός Τύπος: «Παγκόσμιο δίκτυο χάκερ στοχεύει VIP» και «Ημέρα αργίας η στέψη του νέου μονάρχη», στα πρωτοσέλιδα

Μ. Βρετανία - Υπουργείο Εξωτερικών Ηνωμένου Βασιλείου (UK) στο Λονδίνο
Φώτο Αρχείου / Υπουργείο Εξωτερικών Ηνωμένου Βασιλείου (UK) στο Λονδίνο

Έρευνα σε ένα παγκόσμιο δίκτυο χάκερ που στοχεύει VIP είναι το κύριο θέμα των Sunday Times. Ιδιώτες ερευνητές, για λογαριασμό ανακριτών που εργάζονται για αυταρχικά κράτη, Βρετανούς δικηγόρους και τους πλούσιους πελάτες τους, που συνδέονται με το Λονδίνο, χρησιμοποιούν μια συμμορία υπολογιστών με έδρα την Ινδία για να στοχοποιήσουν βρετανικές επιχειρήσεις, κυβερνητικούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους, αναφέρει η εφημερίδα. Το παγκόσμιο δίκτυο hacking έχει στοχεύσει τα ιδιωτικά email περισσότερων από 100 θυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταξύ των λογαριασμών που παραβιάστηκαν ήταν εκείνοι κορυφαίων πολιτικών και επικριτών του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ που απείλησαν να αποκαλύψουν τις αδικίες από το κράτος του Κόλπου. Η βάση δεδομένων των στόχων της συμμορίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τον πρώην καγκελάριο Phillip Hammond και τον πολιτικό συντάκτη του BBC, Chris Mason. Οι Sunday Times και το Bureau of Investigative Journalism έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της συμμορίας, η οποία αποκαλύπτει την εξαιρετική κλίμακα των επιθέσεων, ενώ είναι η πρώτη φορά που η εσωτερική λειτουργία μιας μεγάλης συμμορίας «hack-for-hire» έχει διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης και αποκαλύπτει πολλαπλές εγκληματικές συνωμοσίες.

Η Sunday Telegraph αναμένει τη φθινοπωρινή δήλωση του καγκελάριου Jeremy Hunt, η οποία αναμένεται σε ένα δεκαπενθήμερο. Ο κ. Hunt βρίσκεται σε συζητήσεις για τη μείωση κατά το ήμισυ των συνταξιοδοτικών ελαφρύνσεων για εκατομμύρια φορολογούμενους με υψηλότερα εισοδήματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα ωστόσο, «οι εργαζόμενοι της μεσαίας τάξης αντιμετωπίζουν έως και 10 δισεκατομμύρια λίρες περισσότερο φόρο εισοδήματος», μια «δραστική» μείωση της ελάφρυνσης που απολαμβάνουν επί του παρόντος στις συνταξιοδοτικές τους εισφορές. Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν και η ιδέα θα μπορούσε να συγκεντρώσει αυτό το ποσό ετησίως για το Υπουργείο Οικονομικών, δεν θα ήταν δημοφιλής μεταξύ πολλών Συντηρητικών βουλευτών και προσθέτει επίσης ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για το τριπλό λουκέτο στις συντάξεις είναι μια ακόμη σημαντική πολιτική που «είναι υπό συζήτηση». Οι αυξημένοι χρόνοι αναμονής για ασθενοφόρα στην Αγγλία είναι στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, η οποία αναφέρει ότι μια έρευνα αποκάλυψε ότι ορισμένοι ασθενείς περίμεναν έως και δυόμισι ημέρες, με τη μεγαλύτερη καθυστέρηση των 59 ωρών που καταγράφηκε στα νοτιοδυτικά. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν αναμονή άνω των 24 ωρών για κάποια ύποπτα καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλικά. Μια παρόμοια έρευνα πριν από πέντε χρόνια διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη αναμονή ήταν πέντε ώρες.

“Επιπλέον αργία του Rishi για τον Κάρολο!” είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλοςγια την Sunday Express. Η εφημερίδα αποκαλύπτει την είδηση ​​ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απολαύσει «τις διακοπές που ταιριάζουν σε έναν βασιλιά» επισημαίνοντας τη στέψη του νέου μονάρχη το επόμενο έτος. Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak κήρυξε ως πρόσθετη ημέρα αργίας τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2022, αναφέρει η εφημερίδα, με μια φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι Λιγκ της Αγγλίας στην πρώτη της σελίδα.

Το κύριο θέμα του Observer λέει ότι οι νοσοκόμες σε «μεγάλες περιοχές» του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισαν υπέρ της απεργίας στην πρώτη εθνική δράση στην ιστορία του Βασιλικού Κολλεγίου Νοσηλευτικής. Η απεργία θα είναι η «μεγαλύτερη απεργία νοσηλευτών στην ιστορία του NHS», αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Τα επίσημα αποτελέσματα της απεργιακής ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα επίσης με μια έρευνα του Observer, το Υπουργείο Εσωτερικών προσλαμβάνει άτομα που εργάζονταν στο παρελθόν στην εξυπηρέτηση πελατών ή στις πωλήσεις στα McDonald’s και στην Tesco για να διεκπεραιώσουν τις αιτήσεις ασύλου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι νεοσύλλεκτοι, που προσλαμβάνονται μέσω πρακτορείων υψηλών προδιαγραφών, δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία ή γνώση του συστήματος ασύλου, αλλά τους ζητείται να πραγματοποιήσουν σύνθετες συνεντεύξεις και να λάβουν αποφάσεις για μεμονωμένες περιπτώσεις. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών περιγράφει την έκθεση ως «αβάσιμη» και επιμένει ότι όλοι οι νέοι υπάλληλοι λαμβάνουν «εκτεταμένη εκπαίδευση».

Η Sunday Mirror αναφερόμενη σε παρόμοιο θέμα τονίζει ότι μια «έξοδος» από το NHS οδηγεί τις υπηρεσίες σε οριακό σημείο καθώς όπως αναφέρει 40.000 νοσοκόμες και μαίες και 20.000 γιατροί έφυγαν από τις δουλειές τους αυτό το έτος έως τον Απρίλιο. «Πώς μπορείς να αφήσεις το τέρας Μπόι Τζορτζ στη ζούγκλα;» είναι ο κύριος τίτλος της εφημερίδας η οποία αποκαλύπτει ότι ο τραγουδιστής που συμμετέχει στο τηλεοπτικό ριάλιτι «I’m a Celebrity» του ITV…Get Me Out of Here! έχει μηνυθεί από έναν άνδρα για επίθεση, για την οποία καταδικάστηκε το 2007. Χαρακτηρίζει τον Μπόι Τζορτζ, ο οποίος φυλακίστηκε τελικά για το αδίκημα, «τέρας», λέγοντας ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί να πάρει μέρος στην εκπομπή.

Ένα άλλο θέμα για το τηλεοπτικό ριάλιτι,  «I’m a Celebrity» απασχολεί τους Sunday People. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο βουλευτής Matt Hancock επέλεξε να μπει στη ζούγκλα με την ελπίδα ότι αυτή η απόφαση “θα τον οδηγήσει σε μια νέα καριέρα”. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ο πρώην υπουργός Υγείας στράφηκε στη showbiz μετά την αποδοχή της παραίτησής του από το υπουργικό συμβούλιο, λόγω παραβίασης των κατευθυντήριων γραμμών για το lockdown στην περίοδο του Covid, γεγονός που όπως επισημαίνει «τορπίλισε τις πιθανότητές του στην πολιτική σε υψηλότερο επίπεδο».

Ο Matt Hancock εμφανίζεται και στο πρωτοσέλιδο της Daily Star της Κυριακής, η οποία χαρακτηρίζει τον βουλευτή ως κατσαρίδα και αναφέρεται στην επικείμενη εμφάνισή του στο τηλεοπτικό ριάλιτι. Η εφημερίδα γράφει σε άλλο θέμα, ότι οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι κατσαρίδες «μπορεί να ευθύνονται για το ένα πέμπτο όλων των εκπομπών μεθανίου στον πλανήτη».

Η Sun της Κυριακής αναφέρει ότι ο επιθετικός της Αγγλίας και της Brentford, Ivan Toney, ερευνάται από αξιωματούχους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για κατηγορίες ότι στοιχηματίζει σε αγώνες. Οι ισχυρισμοί σχετίζονται με την περίοδο που ο Toney ήταν σε έναν από τους προηγούμενους συλλόγους του και δεν υπάρχει καμία υπόνοια για εγκληματική δραστηριότητα από αυτόν ή ότι προσπάθησε να«στήσει» το αποτέλεσμα οποιουδήποτε αγώνα, αναφέρει η εφημερίδα. Σύμφωνα με τους κανόνες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στους επαγγελματίες παίκτες απαγορεύονται όλα τα ποδοσφαιρικά στοιχήματα. Ο Ivan Toney δήλωσε ότι βοηθά την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις έρευνές της.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...