Βρετανικός Τύπος: «Προειδοποίηση αθέτησης αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων», στα πρωτοσέλιδα

Οι Financial Times αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι για αύξηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο μετά από μια επίθεση στην εφημερίδα Guardian και ένα ύποπτο περιστατικό στη Royal Mail. Η ταχυδρομική υπηρεσία προειδοποίησε τους πελάτες της να περιμένουν «σοβαρή διακοπή» στις υπηρεσίες της στο εξωτερικό, λόγω προβλημάτων με τα ηλεκτρονικά της συστήματα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το περιστατικό, μαζί με μια πρόσφατη επίθεση στην εφημερίδα Guardian, ενημέρωσε το προσωπικό της ότι τα προσωπικά τους στοιχεία αποκαλύφθηκαν όταν η εταιρεία χτυπήθηκε από μια «πολύ εξελιγμένη» επίθεση ransomware τον περασμένο μήνα.

Η Telegraph αναφέρεται στην ύποπτη κυβερνοεπίθεση της Royal Mail στην πρώτη της σελίδα, αλλά το κύριο θέμα της επικεντρώνεται στο αυξανόμενο κόστος δανεισμού. Η εφημερίδα γράφει ότι περισσότερα από 750.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν να μην αποπληρώνουν τα στεγαστικά τους δάνεια τα επόμενα δύο χρόνια, με τους νέους αγοραστές να κινδυνεύουν ιδιαίτερα, καθώς το αυξανόμενο κόστος δανεισμού καθιστά τις πληρωμές απρόσιτες, σύμφωνα με την οικονομική ρυθμιστική αρχή. Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς ανέφερε ότι περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά είχαν μείνει πίσω στις πληρωμές μέχρι τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, με ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς για περίπου ένα στα 40 στεγαστικά δάνεια. Τα επιτόκια έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 41 ετών, αναφέρει η εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, η Express αναφέρει ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός κατέρριψε το όνειρο της συνταξιοδότησης για εκατομμύρια ανθρώπους. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν τη συνταξιοδότηση ή να επιστρέψουν στην εργασία τους καθώς το κόστος ζωής συνεχίζει να αυξάνεται. Τα κυβερνητικά στοιχεία του περασμένου μήνα έδειξαν ότι, 6 στους 10 από αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν στα 50 τους, και 4 στους 10 από τους άνω των 60 ετών, σκέφτονται να επιστρέψουν στην εργασία τους λόγω των αυξανόμενων οικονομικών πιέσεων.

Οι υπουργοί καλούνται να σταματήσουν την εγκατάσταση μετρητών προπληρωμής μετά τις αποκαλύψεις ότι 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι, ή ένα άτομο κάθε 10 δευτερόλεπτα, έμειναν με κρύα και σκοτεινά σπίτια πέρυσι καθώς τελείωσαν οι πιστώσεις τους, αναφέρει η Guardian. Εκτιμάται ότι 600.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τους μετρητές μετά τη συσσώρευση χρέους στον προμηθευτή ενέργειας τους το 2022, από 380.000 το 2021, αναφέρει η εφημερίδα.

Η Metro αναφέρει ότι οι απεργίες των σιδηροδρόμων πρόκειται να διαρκέσουν “για μεγάλο χρονικό διάστημα” αφού ο προκλητικός ηγέτης του συνδικάτου Mick Lynch είπε ότι δεν θα συμφωνούσε ποτέ σε τρένα μόνο με οδηγούς, σε αντάλλαγμα μια συμφωνία για τις αμοιβές. Ο κ. Lynch κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκόπιμα κατέστρεψε τις συνομιλίες επιμένοντας στη σταδιακή κατάργηση των φρουρών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήταν μέρος μιας προσπάθειας παράτασης της διαμάχης για να κερδίσει την υποστήριξη του κοινού για τη νέα αντιαπεργιακή νομοθεσία, αναφέρει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα i αναφέρει ότι υπάρχει ελπίδα για εκατομμύρια, που έχουν εδώ και καιρό Covid, αφού μια νέα σημαντική μελέτη διαπίστωσε ότι τα συμπτώματα μπορεί να εξαφανιστούν εντός ενός έτους για τους περισσότερους ανθρώπους μετά από μια ήπια μόλυνση.

Η Sun αναφέρει ότι η Catherine, η πριγκίπισσα της Ουαλίας «στέκεται σταθερή» στον απόηχο των κατηγοριών που έχει διατυπώσει ο πρίγκιπας Χάρι κατά της βασιλικής οικογένειας στο βιβλίο του και σε μια σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έχει μια φωτογραφία της πριγκίπισσας να οδηγεί αυτοκίνητο στο Windsor. Οι οικογένειες του κόμη του Wessex και της Βασιλικής πριγκίπισσας, έχουν σοβαρές ανησυχίες για το αν ο Χάρι και η Μέγκαν θα παρευρεθούν στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου αργότερα φέτος, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Με πιο σατιρική άποψη, η Daily Star δεσμεύεται να προσφέρει στους αναγνώστες ένα «άξιο διάλειμμα» από την κάλυψή της για τον Πρίγκιπα Χάρι. Γράφει ότι θα σταματήσει να τυπώνει περαιτέρω δηλώσεις από τον Δούκα του Σάσεξ, τον οποίο περιέγραψε χαριτολογώντας ως «ο πιο ντροπαλός συγγραφέας του κόσμου».

Αρκετές εφημερίδες στρέφουν την προσοχή τους σε νέους ισχυρισμούς σχετικά με το Partygate. Η Mirror στηρίζει τις κατηγορίες στο ότι το προσωπικό του Νο 10 κατέστρεψε στοιχεία πριν από μια δημόσια έρευνα για το σκάνδαλο, ενώ το Εργατικό Κόμμα έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχουν «ερωτήματα προς απάντηση», αναφέρει η εφημερίδα. Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ωστόσο, είπε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ηγήθηκε επιτυχώς της χώρα στην πιο επικίνδυνη κρίση εν καιρώ ειρήνης και έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να σώσει ζωές.

Οι Times δημοσιεύουν επίσης νέες αποκαλύψεις για το Partygate στην πρώτη τους σελίδα. Σε ισχυρισμούς που έγιναν για πρώτη φορά σε podcast του ITV, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πρωταγωνίστησε στα πάρτι στην Downing Street κατά τη διάρκεια του lockdown, περιέγραψε την αποχώρηση από εκεί τον Νοέμβριο του 2020 ως «το πιο αντικοινωνικά αποστασιοποιημένο πάρτι στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή». Η εφημερίδα λέει ότι η αποκάλυψη καθιστά  ακόμη πιο πιθανό ότι θα βρεθεί ότι παραπλάνησε το κοινοβούλιο στην έρευνα του Partygate και αναφέρεται σε βουλευτή των Συντηρητικών που είπε: «Είναι το τελευταίο καρφί, που δημιούργησε ο ίδιος, στο φέρετρο της επιστροφής του».

Η Daily Mail λέει ότι τα στοιχεία από την Επιτροπή Ποιότητας Φροντίδας δείχνουν ότι ο αριθμός των γυναικών που ανέφεραν θετικές εμπειρίες φροντίδας μητρότητας στο NHS έχει πέσει κατακόρυφα. Υπήρξε μια «ανησυχητική μείωση» σε όσους μπορούν να λάβουν βοήθεια από το προσωπικό όταν τη χρειάζονται σε σύγκριση με πριν από πέντε χρόνια, δήλωσε η Επιτροπή, αποκαλύπτοντας ότι σχεδόν τέσσερις στις δέκα γυναίκες πάλευαν να βρουν προσωπικό για να τις βοηθήσει κατά τη γέννα. Τα ευρήματα ακολουθούν μια σειρά σκανδάλων μητρότητας στο NHS, στα οποία εκατοντάδες μητέρες και μωρά πέθαναν ή υπέστησαν σοβαρή βλάβη, ενώ οι επιθεωρήσεις αποκάλυψαν ότι περισσότερες από τις μισές μονάδες μητρότητας δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...