Βρετανικός Τύπος: «Ψηφιακά ταξιδιωτικά πιστοποιητικά» και «προσευχές για τον Φίλιππο» στα πρωτοσέλιδα

Βρετανία - Λονδίνο
Πηγή: Eurokinissi

Ο Βρετανικός Τύπος σήμερα 2/3/2021 φιλοξενεί στα πρωτοσέλιδά του τίτλους όπως «Ψηφιακά ταξιδιωτικά πιστοποιητικά» και «προσευχές για τον Φίλιππο»


Times

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν δεσμευτεί ότι ένα πρόγραμμα διαβατηρίου εμβολιασμού θα είναι ανοικτό στους Βρετανούς ταξιδιώτες εγκαίρως για το καλοκαίρι, αναφέρουν οι Times. Μια πρόταση για ένα «ψηφιακό πράσινο πάσο» θα υποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 17 Μαρτίου για να ξεκινήσει ο τουρισμός μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Daily Telegraph

Ο αριθμός των άνω των 80 που γίνονται δεκτοί σε μονάδες εντατικής θεραπείας με Covid έχει μειωθεί ως αποτέλεσμα της διάθεσης εμβολίων, αναφέρει η Daily Telegraph. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ χαιρέτισε τα αποτελέσματα στον πραγματικό κόσμο που δείχνουν ότι μία δόση είτε του εμβολίου της Oxford-AstraZeneca είτε της Pfizer για άτομα στις ηλικιωμένες ομάδες, μειώνει τον κίνδυνο νοσοκομειακής περίθαλψης κατά περισσότερο από 80%.

Σε άλλο άρθρο της σημειώνει ότι οι αρχές αναζητούν έναν μυστηριώδη ασθενή που πιστεύεται ότι είναι ένας από τους πρώτους στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει την βραζιλιάνικη μετάλλαξη του ιού, ο οποίος μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα και να μην είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο.

Το BBC καταδικάζει τα troll των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που επιτέθηκαν στη Sonja Mclaughlan, μία από τις γυναίκες δημοσιογράφους του ράγκμπι, για τις συνεντεύξεις της μετά τον αγώνα όπου η Αγγλία ηττήθηκε από την Ουαλία. Η κα Mclaughlan είπε ότι ήταν σε απόγνωση ως αποτέλεσμα της διαδικτυακής κακοποίησης.


Guardian

Η Guardian αναφέρει ότι ο κ. Hancock «βασίστηκε» στα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ελαφρώς πιο αποτελεσματικό από της Pfizer σε ορισμένες μετρήσεις και υποστήριξε ότι θα πρέπει να ενημερωθούν οι χώρες να επανεκτιμήσουν την προσέγγισή τους στο εμβόλιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μελέτη είναι πιθανό να ασκήσει πιέσεις στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπου οι πολιτικοί έχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca.


Εφημερίδα i

Η εφημερίδα i επικαλείται τις δηλώσεις του Αναπληρωτής Υπεύθυνου Ιατρικής για την Αγγλία, Jonathan Van-Tam, ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να χορηγήσει το εμβόλιο  της AstraZeneca σε ηλικιωμένους έχει «σαφώς δικαιωθεί». Εν τω μεταξύ οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να αναζητούν τον άγνωστο που βρέθηκε θετικός στην μετάλλαξη της Βραζιλίας.


Daily Express

Η Daily Express στο κύριο άρθρο της κάνει επίσης αναφορά στην είδηση ότι ο καθηγητής Van-Tam λέει ότι η έρευνα δημιουργεί ελπίδες για έναν «πολύ διαφορετικό κόσμο τους επόμενους μήνες». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η ανάλυση είναι μια ακόμη δικαίωση της διάθεσης εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια.


Daily Mirror

Σε άλλες ειδήσεις, η Daily Mirror αναφέρει ότι οι φόβοι αυξάνονταν για τον Πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς τη Δευτέρα το βράδυ μεταφέρθηκε σε ειδικό νοσοκομείο για εξετάσεις. Ο Δούκας, 99 ετών, βρίσκεται τώρα στο St Bartholomew’s του Λονδίνου, όπου καταπολεμά μια μόλυνση.


Metro

Η Metro ασχολείται με το ίδιο θέμα σημειώνοντας ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε νοσηλευτεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο του King Edward VII του Λονδίνου, όπου εισήχθη στις 16 Φεβρουαρίου, πριν μεταφερθεί στο St Bartholomew’s. Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ είπε ότι ο δούκας κάνει τώρα εξετάσεις για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση, καθώς και για λοίμωξη.


Daily Mail

Η Daily Mail επικαλείται ισχυρισμούς ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί κρυφά να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για να μπορέσει να πληρώσει μια δαπανηρή ανακαίνιση του επίσημου διαμερίσματός του με την αρραβωνιαστικιά του. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ιδέα βασίζεται σε ένα σχέδιο που χρησιμοποίησε ο Λευκός Οίκος για να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια για εσωτερική διακόσμηση, με αντίκες και έργα τέχνης.


Financial Times

Ο Rishi Sunak θα χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό της Τετάρτης για να καταρτίσει νέους κανόνες με στόχο να βοηθήσει την πόλη του Λονδίνου να ανταγωνιστεί κέντρα όπως η Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ και η Φρανκφούρτη για να προσελκύσουν ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες, αναφέρουν οι Financial Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο καγκελάριος και ο πρωθυπουργός σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα νέο καθεστώς χρηματιστηριακών λιστών ως μέρος των προσπαθειών τους να οικοδομήσουν μια «ευέλικτη» οικονομία μετά το Brexit και την πανδημία.


Daily Star

Και τέλος, η Daily Star γράφει ότι ο ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο έχει την τέλεια δικαιολογία για να αποφύγει τις δουλειές, επικαλούμενος ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό του. Η εφημερίδα τονίζει ότι δεν είναι μόνο ιδιοφυΐα στο γήπεδο αλλά και στο να αποφεύγει τις δουλειές του σπιτιού.

Πηγή: https://www.thepaperboy.com/uk/front-pages.cfm

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...