Βρετανικός Τύπος: Πυρκαγιά ξέσπασε στις Μυκήνες, κοντά στον τάφο του Αγαμέμνονα στην Ελλάδα

Από την πυρκαγιά στις Μυκήνες- 30/08/20
Από την πυρκαγιά στις Μυκήνες- 30/08/20 – Πηγή: Eurokinissi

Sky News

Όλοι οι επιβάτες που βρίσκονταν σε πτήση από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ έχουν διαταχθεί να αυτοαπομονωθούν μετά από επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στην πτήση 6215 της TUI την Τρίτη θεωρούνται τώρα ως «στενές επαφές» εκείνων που βρέθηκαν θετικοί από τον COVID-19. Οι επτά περιπτώσεις προέρχονταν από τρία διαφορετικά μέρη από το ελληνικό νησί. Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Ουαλίας επικοινώνησε με τους 193 επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης. Ο Δρ Giri Shankar, διευθυντής του PHW, δήλωσε: «Αυτοί οι επιβάτες πρέπει να απομονωθούν στο σπίτι τους, καθώς μπορεί να γίνουν μολυσματικοί, ακόμη και χωρίς να αναπτύξουν συμπτώματα. Όποιος έχει συμπτώματα θα πρέπει να κάνει μια δοκιμή χωρίς καθυστέρηση». Ο Δρ Shankar πρόσθεσε ότι παρόλο που η Ουαλία έχει χαμηλό ποσοστό μόλυνσης, “ο κορονoϊός δεν έχει φύγει”. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών που οι ταξιδιώτες πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

The Guardian

Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στον τάφο του Αγαμέμνονα στην Ελλάδα, κοντά στα ερείπια του προπύργιου των Μυκηνών στην εποχή του χαλκού στην Ελλάδα, προκαλώντας την εκκένωση των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά ξεκίνησε την Κυριακή κοντά στον τάφο του Αγαμέμνονα, του βασιλιά των Μυκηνών. Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι 27 πυροσβέστες που επιχειρούσαν  στην περιοχή υποστηρίζονταν από εννέα πυροσβεστικές, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Ο άνεμος οδήγησε τη φωτιά μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι. Οι φλόγες έγλυψαν τα ερείπια, αλλά η πυροσβεστική υπηρεσία επέμεινε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον αρχαιολογικό χώρο. Η πυρκαγιά διήλθε «ένα τμήμα του αρχαιολογικού χώρου και έκαψε λίγο ξηρό γρασίδι χωρίς να απειλήσει το μουσείο», δήλωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής της νότιας Πελοποννήσου, Θανάσης Κολιβίρας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Express

Τουρκία – Ελλάδα: Τρομακτικές στιγμές, σκληροί αντίπαλοι στους ουρανούς πάνω από τη Μεσόγειο. Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε “αερομαχία” με ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, εν μέσω ανησυχιών για ξέσπασμα πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών.Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κυκλοφόρησε πλάνα από μια τρομακτική σύγκρουση μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην ανατολική Μεσόγειο αυτήν την εβδομάδα. Η Άγκυρα σήκωσε αεροσκάφη F-16 για να αναχαιτίσει έξι ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα καθώς επέστρεφαν από την Κύπρο -όπου συμμετείχαν σε ασκήσεις- στη βάση τους στην Κρήτη. Είναι η δεύτερη άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των δύο δυνάμεων του ΝΑΤΟ αυτόν τον μήνα.Οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας ανησυχίες ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να καταλήξει σε  στρατιωτική αντιπαράθεση.Το νέο υλικό από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δείχνει τα συστήματα ραντάρ των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων που ανιχνεύουν τα έξι αεροσκάφη F-16.Στη συνέχεια, τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 αναχαίτισαν τα αεριωθούμενα αεροπλάνα και τα απέφυγαν αφού ανακάλυψαν ότι τα αεροσκάφη ήταν ελληνικά. Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι τα αεροσκάφη του ζήτησαν υποστήριξη και στη συνέχεια «προχώρησαν στην άμεση αναγνώριση και παρακολούθηση του τουρκικού αεροσκάφους».Εκείνη την στιγμή, η ελληνική πολεμική αεροπορία συμμετείχε σε ναυτικές και εναέριες ασκήσεις με κυπριακές, γαλλικές και ιταλικές δυνάμεις ως μέρος των ολοένα αυξανόμενων συγκρούσεων.Ο Τούρκος πρόεδρος είπε αυτή την εβδομάδα: «Η Τουρκία θα πάρει το δικαίωμά της στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα. Αν κάποιος θέλει να σταθεί μπροστά μας και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, είναι ευπρόσδεκτος. Αν όχι, μείνετε μακριά από το δρόμο μας για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

Daily Mail

Ένα μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού που λέγεται ότι είναι «10 φορές πιο μολυσματικό» αλλά λιγότερο θανατηφόρο ανακαλύπτεται στην Ινδονησία καθώς οι περιπτώσεις Covid-19 αυξάνονται στη χώρα. Η Ινδονησία ανέφερε 2.858 νέες μολύνσεις την Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Η μετάλλαξη του ιού D614G – η οποία έχει περιγραφεί ως “μολυσματική αλλά ηπιότερη” – βρέθηκε σε δεδομένα αλληλουχίας γονιδιώματος από δείγματα που συλλέχθηκαν από το ινστιτούτο, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής Herawati Sudoyo, ο οποίος πρόσθεσε ότι απαιτείται περισσότερη μελέτη για να καθοριστεί εάν αυτό φταίει για την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων της Ινδονησίας είναι σήμερα 172.052, με 4.343 θανάτους Covid-19. Το στέλεχος D614G, το οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι αναγνωρίστηκε τον Φεβρουάριο και κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και την Αμερική, βρέθηκε επίσης στη γειτονική Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Ο Syahrizal Syarif, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ινδονησίας, προειδοποίησε ότι πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, καθώς το μοντέλο του υποδηλώνει ότι η χώρα μπορεί φτάσει στα 500.000 κρούσματα μέχρι το τέλος του έτους.

Η μαζική χρήση αντισηπτικών χεριών, με βάση το αλκοόλ, για τον έλεγχο του Covid θα επιτρέψει σε άλλα βακτήρια και ιούς στα χέρια μας να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν από τη χρήση τους με κίνδυνο να δημιουργηθούν υπερανθεκτικά μικρόβια, προειδοποιούν οι ερευνητές. Ο Δρ Kemp, επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Βρετανικού Ινστιτούτου, πρόσθεσε ότι αν συνέβαινε αυτό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «κατάσταση armageddon». Ο φόβος για την εξάπλωση του κορονοϊού οδήγησε στην άνευ προηγουμένου αγορά σκευασμάτων απολύμανσης και αν και η ζήτηση έχει σταματήσει καθώς εξελίσσεται η πανδημία, τα απολυμαντικά χεριών εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται συνήθως, τοποθετημένα συχνά στην είσοδο καταστημάτων και δημόσιων υπηρεσιών. Ωστόσο, ο Δρ Kemp λέει ότι οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στο πλύσιμο των χεριών, ο οποίος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια και τους ιούς ενώ τα απολυμαντικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως έσχατη λύση και ως βραχυπρόθεσμο προσωρινό μέτρο εάν δεν υπάρχουν σαπούνι και νερό.

Mirror

Ο Lewis Hamilton αποτίει φόρο τιμής στον Chadwick Boseman μετά τη νίκη του στο Βέλγικο GPΟ. Ο Χάμιλτον έκανε τον χαιρετισμό της Wakanda και στη συνέχεια αφιέρωσε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο στον Boseman, ο οποίος πέθανε μετά από μια τετραετή μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου αφού διαγνώστηκε με την ασθένεια το 2016.«Θέλω να αφιερώσω αυτήν την νίκη στον Chadwick. Αυτό που πέτυχε και η κληρονομιά που άφησε είναι τόσο απίστευτη για μένα», έγραψε στο Twitter για να αφιερώσει το επίτευγμά του στον Boseman. “Ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά νεαρών μαύρων και γυναικών και τους έδωσε έναν πραγματικό υπερήρωα να θαυμάσουν. ‘’Rest in power’’ φίλε μου. # WakandaForever # blackpanther”. Ο μεγάλος Χάμιλτον της F1 έγραψε στα κοινωνικά μέσα:  «Ξύπνησα σήμερα με τα θλιβερά νέα, ο σούπερ ήρωας μας πέθανε. Είμαι τόσο ευγνώμων που σε γνώρισα. Σε ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει για εμάς. Ήσουν  καλύτερος από εμάς και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αγάπη, φως και προσευχές στέλνω σε εσένα και την οικογένειά σου».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...