Βρετανικός Τύπος: «Ρεκόρ κλήσεων στα ασθενοφόρα» και «Παραθυράκι για τα ενοίκια των βουλευτών», στα πρωτοσέλιδα

Βρετανία - Λονδίνο
Πηγή: Eurokinissi

«Ρεκόρ κλήσεων στο 999» είναι ο τίτλος της Metro καθώς αναφέρει τον αριθμό ρεκόρ περιστατικών που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες ασθενοφόρων της Αγγλίας. Τα περισσότερα θύματα καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού περιμένουν σχεδόν μία ώρα για ένα ασθενοφόρο καθώς το σύστημα κατακλύστηκε από ένα εκατομμύριο κλήσεις σε ένα μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Daily Express εστιάζει στον αντίκτυπο της πανδημίας στις λίστες αναμονής του NHS, καλύπτοντας την «σκοτεινή πραγματικότητα» πίσω από τα ανεκτέλεστα 5,8 εκατομμύρια ραντεβού για ασθενείς του NHS. Προτρέπει όποιον εξακολουθεί να διστάζει να κάνει το εμβόλιο να διαβάσει τον «γραφικό απολογισμό των καθημερινών μαχών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής».  Η Daily Express δημοσιεύει επίσης την ανακοίνωση ότι η βασίλισσα θα παραστεί στη λειτουργία της Κυριακής της Μνήμης, αφού νωρίτερα οι γιατροί της είχαν συστήσει να κάνει ένα διάλειμμα μετά από μια διανυκτέρευση στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα.  Στο πρωτοσέλιδο της, η εφημερίδα περιγράφει την μονάρχη, ως «την αδάμαστη βασίλισσά μας».

IMAGE SOURCE,GETTY IMAGES

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κλήθηκε τρεις φορές να φορέσει τη μάσκα του, πριν συμμορφωθεί, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε νοσοκομείο, στο Northumberland σύμφωνα με το κύριο θέμα της Daily Mirror. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι κατηγορήθηκε για «αδιαφορία» προς το NHS. Πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα του πρωθυπουργού έλαβε πρώτα email για τους κανόνες πριν από το ταξίδι, το νοσοκομείο του το υπενθύμισε όταν έφτασε και το είπε ξανά στον Τζόνσον όταν περπατούσε σε έναν διάδρομο κατά τη συνάντηση. Ωστόσο εκπρόσωπός του ισχυρίστηκε ότι είχε ακολουθήσει όλους τους κανόνες και είχε λάβει όλες τις προφυλάξεις.

«Οι βουλευτές γεμίζουν τις τσέπες χρησιμοποιώντας το παραθυράκι των εξόδων ενοικίου» αποκαλύπτουν οι Times. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 14 βουλευτές νοικιάζουν σπίτια που έχουν στο Λονδίνο για τουλάχιστον 10.000 £ ετησίως, ενώ διεκδικούν έξοδα από τον φορολογούμενο για να νοικιάσουν άλλο ακίνητο. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ένα παραθυράκι επιτρέπει τη ρύθμιση, ενώ πολλοί από τους βουλευτές που επωφελούνται είναι επικριτικοί για το σύστημα και λένε ότι ωθήθηκαν στη ρύθμιση όταν η υπηρεσία επιτήρησης δαπανών, IPSA, απαγόρευσε στους βουλευτές να διεκδικήσουν πληρωμές τόκων στεγαστικών δανείων. Η IPSA παραδέχτηκε ότι υπάρχει «αντίληψη προσωπικού οφέλους», αλλά είπε ότι δεν μπορεί να επιβάλει τους βουλευτές να ζουν στα σπίτια τους.

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ σχετικά με τις ανησυχίες για τα προνόμια των βουλευτών, ο τίτλος της εφημερίδας i είναι: “Η βουλευτής που είπε στον Rashford να επικεντρωθεί στην καθημερινή του δουλειά έχει δεύτερη δουλειά”. Η εφημερίδα γράφει ότι η βουλευτής των Tory, Natalie Elphicke, η οποία επέκρινε τον Rashford για ενασχόληση με την πολιτική, μετά την αστοχία του στο Euro 2020, κερδίζει επιπλέον 36.000 £ για οκτώ ώρες την εβδομάδα ως πρόεδρος κατασκευαστικού ομίλου.

Η Daily Mail αναφέρει ότι το «δεξί χέρι» του πρίγκιπα της Ουαλίας παραιτήθηκε λόγω των ισχυρισμών ότι βοήθησε στην εξασφάλιση του τίτλου του ιππότη, σε Σαουδάραβα επιχειρηματία που πρόσφερε στη φιλανθρωπική οργάνωση του πρίγκιπα. Η εφημερίδα γράφει ότι ο Michael Fawcett, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος του Πρίγκηπα, είναι «συντετριμμένος» ενώ διεξάγεται έρευνα για την «αγορά τίτλων».

«Θα τους θυμάται», γράφει η Sun, καθώς καλύπτει την είδηση ​​ότι η βασίλισσα θα επιστρέψει στα καθήκοντά της στην πρώτη γραμμή στο Κενοτάφιο για την Κυριακή της Μνήμης. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές της βασίλισσας, που θεωρεί τον εορτασμό ως ένα γεγονός που «δεν γινόταν να μην παρευρεθεί» και ότι θα έπρεπε να συμβεί «κάτι πραγματικά πολύ σοβαρό» για να μην παραστεί. Η Sun αφηγείται επίσης την ιστορία του Beefeater που έλαβε ένα γράμμα από κτηματομεσίτες που τον ρωτούσαν αν θα σκεφτόταν να πουλήσει τον Πύργο του Λονδίνου. Ο Spike Abbott, ο οποίος είναι μεταξύ των 36 Yeoman Warders (φύλακες του Πύργου) που ζουν στις εγκαταστάσεις του οικήματος, είδε την αστεία πλευρά όταν έφτασε το σημείωμα προσφέροντας μια “επαγγελματική γνώμη για την αξία πωλήσεων ή ενοικίασης στην τρέχουσα αγορά” και ευχαρίστησε τους κτηματομεσίτες για την προσφορά τους.

GETTY IMAGES

Οι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών που συμφωνήθηκαν στο COP26 είναι πολύ αδύναμοι για να αποτρέψουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας του Παρισιού που αναφέρονται στην Guardian. Η εφημερίδα γράφει ότι οι ηγέτες θα πρέπει να επιστρέψουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το επόμενο έτος με βελτιωμένα σχέδια. Η παρέμβαση αποκαλύπτει «αυξημένο συναγερμό» σχετικά με το «χάσμα» μεταξύ των στόχων και τις βαθιές τομές που είναι απαραίτητες για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η Κίνα άνοιξε τον δρόμο για τον Πρόεδρο Xi Jinping να παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον έως το 2028, ψηφίζοντας το πρώτο της «ιστορικό ψήφισμα» εδώ και 40 χρόνια, είναι η κύρια είδηση ​​των Financial Times. Το ψήφισμα τον τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με τους «σεβαστούς» ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος όπως ο Μάο Τσε Τουνγκ και ο Ντενγκ Σιαοπίνγκ.

Η Daily Telegraph αποκαλύπτει μια προειδοποίηση από Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι σύμφωνα με την εφημερίδα έχουν ενημερώσει ιδιωτικά τους ομολόγους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία σε μια επανάληψη της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές του Whitehall, που ανέφεραν ότι υπήρχε έντονη «ανησυχία» μεταξύ των Βρετανών αξιωματούχων. Η ενημέρωση από Αμερικανούς αξιωματούχους φέρεται να περιλάμβανε πληροφορίες για ρωσικές κινήσεις, λέγοντας ότι δεκάδες χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα. Η Ουάσιγκτον τονίζει ότι η δέσμευσή της για την ασφάλεια της Ουκρανίας είναι «δεδομένη», ενώ το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι έχει την πρόθεση να επιτεθεί και κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι προκαλούν.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Δείτε ακόμα...