Βρετανικός Τύπος: «Τα πιο μοναχικά γενέθλια της Βασίλισσας» και «Οργή στην Premier League» στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

Ο Βρετανικός Τύπος ασχολείται σήμερα, με την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, με εικασίες για το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Χαρακτηριστικοί είναι, επίσης, οι τίτλοι: «Τα πιο μοναχικά γενέθλια της Βασίλισσας» και «Οργή στην Premier League».

Δείτε αναλυτικά:

Daily Mail

Η Daily Mail γράφει ότι η Βασίλισσα αντιμετωπίζει τα «πιο μοναχικά» γενέθλιά της, καθώς γίνεται 95 ετών την Τετάρτη, περιτριγυρισμένη μόνο από το προσωπικό στο «ασφαλές περιβάλλον» του Windsor. Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν θα κυκλοφορήσει νέα φωτογραφία καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται στην επίσημη περίοδο βασιλικού πένθους μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών στις αρχές του μήνα.


Sun

“Ενωμένοι στη θλίψη” είναι ο τίτλος που κυριαρχεί στο πρωτοσέλιδο της Sun,  με αναφορά στον Δούκα του Κέιμπριτζ και στον Δούκα του Σάσεξ που συναντήθηκαν ξανά στην κηδεία του παππού τους το Σάββατο. Τα αδέρφια και ο πατέρας τους, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, μίλησαν μακριά από τα βλέμματα, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Daily Mirror

“Θα είμαστε στο πλευρό σας” είναι ο τίτλος της Daily Mirror, καθώς η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι “συγκροτήθηκε ομάδα που πρέπει να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα”, με επικεφαλής την βασιλική πριγκίπισσα, για να διασφαλίσει ότι η βασίλισσα δεν θα είναι μόνη. Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Χάρι δε θα είναι στα γενέθλια της Βασίλισσας την Τετάρτη καθώς αναχωρεί αεροπορικώς για τις ΗΠΑ για να είναι με την έγκυο σύζυγό του, τη Δούκισσα του Σάσεξ, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Daily Express

Και άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας αναμένεται να συνοδεύουν στη Βασίλισσα σε δημόσιες εμφανίσεις της πιο συχνά, αναφέρει η Daily Express. Το βασιλικό ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 73 χρόνια και ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο μακροβιότερος σύζυγος στη βρετανική ιστορία.


Times

Ένα άλλο θέμα που εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες της Δευτέρας είναι το σχέδιο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μια πρόταση που προκάλεσε την παρέμβαση της Downing Street. Οι Times αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως αυτό το ιδιαίτερο πρωτάθλημα θα βλάψει το άθλημα και προέτρεψε τους έξι αγγλικούς συλλόγους που συμμετέχουν στο σχέδιο να μην προχωρήσουν περαιτέρω. Η Manchester United, η Liverpool, η Chelsea, η Arsenal, η Manchester City και η Tottenham Hotspur συμμετέχουν στο σχέδιο.


Daily Telegraph

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι η απομάκρυνση των έξι ομάδων θα “χτυπήσει την καρδιά του εγχώριου πρωταθλήματος”, γράφει η Daily Telegraph, καθώς βρίσκεται σε συμφωνία με την Premier League και την Uefa, καταδικάζοντας την πρόταση. Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου είναι επίσης θυμωμένοι καθώς οι άλλοι σύλλογοι δεν θα μπορούν να προκριθούν σε αυτό το πρωτάθλημα, λέει η εφημερίδα. Ο υπουργός Πολιτισμού, Oliver Dowden, είπε ότι το νέο πρωτάθλημα θα ισοδυναμούσε με ένα «κλειστό κλαμπ στην κορυφή του εθνικού μας παιχνιδιού», προσθέτει η εφημερίδα.


Financial Times

Θα είναι η «μεγαλύτερη αναταραχή» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εδώ και  δεκαετίες, σύμφωνα με τους Financial Times. Το νέο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 20 ομάδες, 15 εκ των οποίων θα είναι “μόνιμα μέλη”, οι οποίες δεν θα χρειάζονται προκριματικά μέσω των εγχώριων πρωταθλημάτων τους, προσθέτει η εφημερίδα. Εν τω μεταξύ, οι ελπίδες για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα ενισχύθηκαν φέτος καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα δεσμεύονται να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Είναι μια ιδιαίτερη συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών, αναφέρει η εφημερίδα.


Guardian

Ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση της εγκληματικότητας είναι να μειωθεί η φτώχεια και η ανισότητα, δήλωσε στην Guardian, ο Andy Cooke, ο οποίος συνταξιοδοτείται από επικεφαλής της αστυνομίας του Merseyside. Είπε ότι εάν του δινόντουσαν 5 δισεκατομμύρια λίρες για να μειώσει την εγκληματικότητα, θα χρησιμοποιούσε το 80% των πόρων για την αντιμετώπιση της φτώχειας. “Η καλύτερη πρόληψη του εγκλήματος είναι η αύξηση των ευκαιριών και η μείωση της φτώχειας”, ανέφερε στην εφημερίδα. Ο κ. Cooke ανέλαβε νέα καθήκοντα ως επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας.


Metro

Όλο και περισσότερο αυξάνονται οι εκκλήσεις για να τεθεί η Ινδία στον «κόκκινο κατάλογο» του Ηνωμένου Βασιλείου, στις χώρες από τις οποίες απαγορεύεται η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει η Metro, καθώς η Ινδία έσπασε ρεκόρ με 261.500 νέα κρούσματα σε μια μέρα, προσθέτει η εφημερίδα. Η χώρα έχει τώρα τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως – με μόνο τις ΗΠΑ πάνω από αυτήν. Ο κ. Τζόνσον πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi την επόμενη εβδομάδα.


Εφημερίδα i

Εν τω μεταξύ η εφημερίδα i φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, ο οποίος λέει μεταξύ των άλλων πως ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου David Cameron είναι ανίκανος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Juncker είπε ότι θα έπρεπε να ήταν πιο δυναμικός  στη συζήτηση για το Brexit, αλλά ο κ. Κάμερον του είπε να μην “παρεμβαίνει” και εξ αυτού η ΕΕ είναι τώρα φτωχότερη. Ο κ. Juncker επέκρινε τον τρόπο διαχείρισης και διάθεσης των εμβολίων στην ήπειρο από την διάδοχό του Ursula Von der Leyen, ενώ αρνήθηκε ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...