Βρετανικός τύπος: Τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου 2021 έχουν δυο κύρια θέματα, που είναι «το ενδεχόμενο αυστηρότερων περιορισμών» και «η αντεπίθεση των εμβολίων»

Βρετανικός Τύπος
Βρετανικός Τύπος

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο αυστηρότερων περιορισμών. Ο λόγος είναι ότι οι οδηγίες δεν ακολουθούνται. Στο τραπέζι των προτάσεων αυστηροποίησης των μέτρων είναι η απαγόρευση σε άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά να ασκούνται μαζί, να φορούν μάσκες και στα γραφεία, ενώ σημειώνει ότι οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης των προστίμων για τους παραβάτες.


Guardian

Επίσης η Guardian, αναφερόμενη στους περιορισμούς, λέει ότι οι υπουργοί αντιμετωπίζουν πίεση να κλιμακώσουν το lockdown. Η εφημερίδα επισημαίνει πως ένα νέο μοντέλο δείχνει ότι ένας στους πέντε ανθρώπους, περίπου το 20%, σε όλη την Αγγλία μπορεί να έχει τον ιό, με τον αριθμό αυτόν να αυξάνεται σχεδόν στο 50% σε ορισμένες περιοχές. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι πραγματικοί αριθμοί που έχουν μολυνθεί στην Αγγλία θα μπορούσαν να είναι πέντε φορές υψηλότεροι από τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων περιπτώσεων, προσθέτει η εφημερίδα.


Εφημερίδα i

“Σταματήστε να παραβιάζετε τους κανόνες” είναι ο τίτλος που κυριαρχεί στο μπροστινό μέρος της εφημερίδας i, συνοδευόμενη από φωτογραφία καταναλωτών που περιμένουν στην ουρά έξω από ένα σούπερ μάρκετ. Οι υπουργοί επιθυμούν να ελέγχονται τα καταστήματα για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τα μέτρα κατά του Covid, λέει η εφημερίδα και θα αναπτυχθούν «τακτικές σοκ» για να τρομάξουν όσους δεν τηρούν τους κανόνες. Λέει επίσης, ότι τηλεοπτικές κάμερες θα τοποθετηθούν σε περισσότερα νοσοκομεία τις επόμενες μέρες σε μια προσπάθεια να «δείξουν» το ανθρώπινο κόστος. Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης την επίδραση της πανδημίας στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης που προειδοποιεί ότι οι υποθέσεις αντιμετωπίζουν αναμονή έως και τεσσάρων ετών από τη στιγμή που προσφύγουν στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι ζητούν δικαστήρια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Times

Οι Times λένε ότι τα σούπερ μάρκετ έχουν νομικά την υποχρέωση να επιβάλουν τη χρήση μάσκας και την κοινωνική αποστασιοποίηση, με κυβερνητική πηγή να επισημαίνει, ότι οι υπεύθυνοι λιανικής πώλησης έχουν ενημερωθεί πως οι κανόνες θα γίνουν αυστηρότεροι χωρίς συμμόρφωση. Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα προσθέτει ότι ο Μπόρις Τζόνσον είπε στους υπουργούς ότι η κατάσταση στο NHS είναι «οριακή και επικίνδυνη».


Metro

Οι “Covidiots θα ‘μαντρώνονται’ από την αστυνομία” είναι ο τίτλος της Metro, καθώς η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δοθεί στην αστυνομία το πράσινο φως για “σκληρή” αντιμετώπιση σε αυτούς που παραβιάζουν τα μέτρα. Η Αστυνομία του Ντόρσετ συνέλαβε δύο γυναίκες, οι οποίες μαγνητοσκοπούσαν μια διαμαρτυρία.


Daily Star

“Εμβόλια για όλους”, λέει η Daily Star, υιοθετώντας έναν αισιόδοξο τόνο μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Matt Hancock ότι κάθε ενήλικας θα κάνει το εμβόλιο μέχρι το φθινόπωρο. “Επιτέλους, κάποια καλά νέα”, τονίζει η εφημερίδα.


Daily Mirror

“Ξεκινά η αντεπίθεση των εμβολίων”, είναι ο τίτλος που κυριαρχεί στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror, που συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών εφημερίδων που αναφέρουν το άνοιγμα επτά “υπερ-κόμβων” εμβολιασμού στη Αγγλία σήμερα το πρωί. Τα άτομα άνω των 80 ετών καλούνται να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν στα κέντρα, τα οποία μπορούν να εμβολιάσουν τέσσερα άτομα κάθε λεπτό.


Daily Express

Η Daily Express σημειώνει ότι τα σημεία εμβολιασμού που ανοίγουν σήμερα θα “εμβολιάζουν με τρομερή ταχύτητα” Μια φωτογραφία της Joan Collins – της τελευταίας διάσημης που έκανε το εμβόλιο, συνοδεύει το κύριο άρθρο.


Daily Mail

Ωστόσο, η Daily Mail αποκαλύπτει μια έρευνα πως οι κάτοικοι των οίκων ευγηρίας έχουν «προδοθεί» από την αργή διάθεση του εμβολίου. Περισσότεροι από τους μισούς από τους 28 παρόχους φροντίδας με τους οποίους μίλησε η εφημερίδα είπαν ότι δεν έχει εμβολιαστεί ούτε ένας κάτοικος. Οι πάροχοι δήλωσαν στο έγγραφο ότι «είχαν μείνει στο σκοτάδι» και ότι η επικοινωνία ήταν «τυχαία και προβληματική». Οκτώ διευθυντές δήλωσαν ότι δεν είχαν λεπτομέρειες για το πότε να περιμένουν τα εμβόλια ενώ 13 αποκάλυψαν ότι είχαν κρούσματα του ιού στους οίκους τους. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ υποσχέθηκε τον Δεκέμβριο ότι οι κάτοικοι των οίκων ευγηρίας θα εμβολιαστούν έως τα Χριστούγεννα, παρ’ όλα αυτά ένα μήνα μετά, ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε ότι μόνο ένας στους 10 έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.


Sun

Η εφημερίδα Sun αναφέρει ότι η  Amazon και η Virgin Media έχουν γίνει οι τελευταίες μεγάλες εταιρείες που συμμετέχουν στην εκστρατεία, με 28.000 άτομα να προσφέρονται εθελοντικά για να εμβολιάσουν το έθνος.


Financial Times

Η πρώτη σελίδα των Financial Times είναι η μόνη που δεν επικεντρώνεται στον ιό, αλλά αναφέρεται στην κίνηση να λογοδοτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ για τοπ γεγονός ότι οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο που προσπαθούν να παραπέμψουν τον Ντόναλντ Τραμπ για δεύτερη φορά αντιμετωπίζουν αντίσταση στη Γερουσία. Πολιτικοί και από τις δύο πλευρές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην κίνηση, προσθέτει η εφημερίδα. Αν και ένας αυξημένος αριθμός Ρεπουμπλικάνων έχει επικρίνει τον πρόεδρο, κανένας δεν είπε ότι θα ψηφίσει για να τον καταδικάσουν για το αδίκημα. Οι Δημοκρατικοί σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ψηφοφορία για την παραπομπή του την Τρίτη και αν περάσει η ψηφοφορία, θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία που θα έχει διωχθεί δύο φορές. Η εφημερίδα λέει ότι οι κινήσεις θα συνεχιστούν αυτήν την εβδομάδα, αλλά οι Δημοκρατικοί είναι πιθανό να αναβάλουν τη συζήτηση στη Γερουσία έως ότου αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...