Βρετανικός τύπος: Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2021 εστιάζουν στην «Κρίση στα νοσοκομεία» και «σκληραίνει η αστυνομία με τα πρόστιμα»

Βρετανία Λονδίνο
Πηγή: EUROKINISSI

«Οι γιατροί σημαίνουν συναγερμό καθώς ο Covid χτυπά το ανθρώπινο δυναμικό του NHS» λέει η Observer. Η εφημερίδα παραθέτει μια επιστολή από τον πρόεδρο της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, η οποία προειδοποίησε ότι περισσότεροι από 46.000 νοσοκομειακοί υπάλληλοι είναι άρρωστοι με τον ιό. Οι απουσίες του προσωπικού «συσσωρεύουν πρόσθετη πίεση σε ένα ήδη βεβαρημένο ανθρώπινο δυναμικό που αγωνίζεται να διαχειριστεί ακόμη την τρέχουσα απαιτητική κρίση», δήλωσε ο Chaand Nagpaul. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα εμβολιασμού επηρεάζεται από τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη που αρρωσταίνουν. Ο Δρ. Nagpaul είπε ότι οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό. Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός 28 ημερών από την ημέρα που βρέθηκαν θετικοί στην  Covid, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο.

Η Sunday Times αναφέρεται σε παρέμβαση από τον Επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Υγείας καθηγητή Chris Whitty για να προειδοποιήσει ότι οι ασθενείς έκτακτης ανάγκης θα απομακρυνθούν από τα νοσοκομεία εκτός εάν οι άνθρωποι αρχίσουν να τηρούν τους κανόνες. “Κάθε περιττή αλληλεπίδραση θα μπορούσε να είναι ο σύνδεσμος σε μια αλυσίδα μετάδοσης που έχει ένα ευάλωτο άτομο στο τέλος” έγραψε. Το NHS κινδυνεύει να κατακλυστεί μέσα σε δύο εβδομάδες, πρόσθεσε.

Η Sunday Telegraph αναφέρει ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να επιβάλουν πρόστιμα 200 £ σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες του Covid, αν αρνηθούν να επιστρέψουν στο σπίτι μετά την πρώτη φορά που θα τους ζητηθεί. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η νέα οδηγία που δόθηκε σε όλους τους επικεφαλής της αστυνομίας τονίζει τη «σημαντική αυστηρότητα» στην αστυνόμευση του τρίτου εθνικού lockdown της Αγγλίας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι υπουργοί «αυξάνουν δραματικά την επιβολή του νόμου» σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τις εκκλήσεις επιστημόνων για αυστηρότερους περιορισμούς. Ένας υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται να λέει στην εφημερίδα: “Αν υπήρχε ένας ένοπλος που χθες σκότωσε 1.000 άτομα και που είναι ελεύθερος σε όλη τη χώρα και η κυβέρνηση έλεγε” μείνετε στο σπίτι σας “, όλοι θα έλεγαν,” Εντάξει θα το κάνω αυτό, «Δεν θα πάω για καφέ με φίλους και δεν θα περπατήσω γύρω από το πάρκο». Εν τω μεταξύ, τα νοσοκομεία του NHS αντιμετωπίζουν λιγότερους από τους μισούς καρκινοπαθείς από ότι θα έκαναν συνήθως, αναφέρει η εφημερίδα, καθώς οι γιατροί δίνουν προτεραιότητα σε αυτούς που πάσχουν από τον ιό.

Η Sunday People φιλοξενεί έκκληση από τη νοσοκόμα ΜΕΘ του NHS, Ameera Sheikh, η οποία αναρωτιέται: “Πότε θα συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά συμβαίνει;”, εκφράζοντας τον θυμό της σε διαδηλωτές κατά του lockdown, ενω παροτρύνει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τους κανόνες, τονίζοντας: «Ο θάνατος είναι γύρω μας». Η Ameera Sheikh λέει ότι οι διαδηλωτές – που δεν θα χρειαστεί ποτέ να κλείσουν το φερμουάρ σε μια σακούλα σώματος – πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι “ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω τους”.

Στο πρωτοσέλιδο της Sunday Express κυριαρχεί  μια φωτογραφία της Βασίλισσας και του Δούκα του Εδιμβούργου, λέγοντας ότι έκαναν το εμβόλιο κατά του Covid-19 στο Κάστρο του Windsor, ενώ προσθέτει ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν επίσης κάνει το εμβόλιο.

«Ένα εμβόλιο στην κυρία» είναι ο τίτλος της Sunday Mirror για τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο που έκαναν  τα εμβόλια τους. “Η κίνηση”, λέει η εφημερίδα, στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους αντι-εμβολιαστές”. Η εφημερίδα αναφέρει πηγή που λέει ότι η είδηση δημοσιοποιήθηκε “για να αποτρέψει περαιτέρω θεωρίες”.

Η Mail της Κυριακής λέει και αυτή ότι το βασιλικό ζευγάρι έκανε τη πρώτη δόση μόνο όταν έγινε διαθέσιμο και σε άλλους στο Berkshire “για να αποφύγει οποιαδήποτε υποψία ειδικής μεταχείρισης”. Το ίδιο θα εφαρμοστεί και στη δεύτερη δόση, σύμφωνα με το έγγραφο, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πιο από τα δύο εμβόλια έκαναν. Η εφημερίδα, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, πιστεύει πως μάλλον οι βασιλείς έκαναν το εμβόλιο της Oxford AstraZeneca, αντί για το εμβόλιο της Pfizer.

Η Daily Star της Κυριακής λέει ότι μονάδα ειδικών δυνάμεων έχει εκπαιδευτεί για να ανταποκριθεί σε τυχόν εξωγήινες επιθέσεις, τονίζοντας ότι καλά θα κάνουν οι εξωγήινοι εισβολείς να το ξανασκεφτούν, καθώς οι δυνάμεις της SAS έχουν εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επίθεση από τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια

Η Sun της Κυριακής αναφέρει ότι η υπουργός Εσωτερικών Priti Patel έχει δημιουργήσει ένα νέο αρχηγείο διοίκησης για να «αυξήσει τη δράση» εναντίον παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν το κανάλι. Η αστυνομία, οι συνοριοφύλακες και οι χειριστές drone θα συνεργαστούν σε ένα μυστικό κέντρο στο Ντόβερ, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό που η εφημερίδα  αποκαλεί “αιφνιδιαστική επίθεση από ξηράς, θάλασσας και αέρα” αναπτύσσοντας ραντάρ και συσκευές παρακολούθησης για να εμποδίσουν τους διακινητές.

Πηγή: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...