Βρετανικός Τύπος: «Τελευταίο lockdown;» και «Βασιλική σαπουνόπερα – Oprah» οι τίτλοι που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα

Λονδίνο- Βρετανία- Καρτοτηλέφωνο

Στα πρωτοσέλιδα ο Βρετανικός Τύπος σήμερα 16/2/2021 φιλοξενεί το «Τελευταίο lockdown;» και η «Βασιλική σαπουνόπερα – Oprah»


Metro

“Τελευταίο lockdown”, γράφει η Metro καθώς αναφέρεται στην δήλωση του Μπόρις Τζόνσον ότι η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να είναι προσεκτική, ώστε να μην επιστρέψει. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης την προφανή δυσαρέσκεια μεταξύ των ταξιδιωτών που μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση, μετά την έναρξη του μέτρου τη Δευτέρα για όσους έφτασαν στην Αγγλία από χώρες «κόκκινης λίστας», ενώ πρέπει επίσης να πληρώσουν οι ίδιοι 1.750 £ για να περάσουν εκεί τις 10 ημέρες της απομόνωσης.


Daily Telegraph

Η προειδοποίηση του κ. Johnson ότι το τρέχον κλείδωμα πρέπει να είναι το τελευταίο κυριαρχεί επίσης και στην Daily Telegraph, η οποία δίνει αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων με πρώτη και δεύτερη δόση, τον αριθμό των κρουσμάτων και την μείωσή τους κατά 29%, καθώς και τον αριθμό των θανάτων που έχει φτάσει στις 117.396 άτομα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι “μια έγκυρη κυβερνητική πηγή” δήλωσε ότι είναι απίθανο να επιτρέπονται κανονικοί γάμοι ή λειτουργίες στην εκκλησία πριν από την Κυριακή του Πάσχα στις 4 Απριλίου.


Εφημερίδα i

Η “φάρσα των συνόρων” είναι ο τίτλος για το πώς η εφημερίδα i  βλέπει την πρώτη ημέρα του νέου συστήματος καραντίνας σε ξενοδοχεία στην Αγγλία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι στο προσωπικό δόθηκαν αντίγραφα των χωρών της «κόκκινης λίστας» μόλις τρεις ώρες πριν από την έναρξη του μέτρου. Οι επιβάτες υψηλότερου κινδύνου, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχαν τη δυνατότητα να συγχρωτίζονται με τους υπόλοιπους και το σύστημα βασίζεται στο πόσο ειλικρινείς είναι οι άνθρωποι όταν συμπληρώνουν τις φόρμες άφιξης.


Daily Express

Στη συγκρατημένη αισιοδοξία του πρωθυπουργού αναφέρεται η Daily Express, η οποία σημειώνει επίσης την προσοχή του κ. Johnson ότι τώρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσουν όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ενώ στις μέσα σελίδες της φιλοξενεί όλη την συνέντευξη του Πρίγκιπα Χάρι και της  Μέγκαν στο Tell-all της  Oprah Winfrey.


Times

Οι εμβολιασμοί ήδη μειώνουν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους θανάτους και τη μετάδοση ιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τους Times. Η εφημερίδα αναφέρει τα “ενθαρρυντικά” πρώτα στοιχεία που δείχνουν το θετικό αντίκτυπο που έχει ήδη ο αγώνας της Βρετανίας για τα εμβόλια. Παρακάτω, η εφημερίδα αναφέρει ότι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στον κλάδο της Νομικής έχει αρχίσει να προσφέρει στους μαθητές μαθήματα στο “chitchat και networking”.


Daily Mail

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αναμένεται να χάσουν και τα υπόλοιπα βασιλικά τους προνόμια, σύμφωνα με την Daily Mail, ένα χρόνο μετά την «αποχώρηση» από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Βασίλισσα θα ζητήσει από τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν να αποχωρήσουν μόνιμα με οποιονδήποτε τρόπο από  οργανισμούς που συνδέονται με το βασιλικό καθεστώς. Η Mail γράφει ότι η αποκάλυψη ακολούθησε  μια ανακοίνωση ότι το ζευγάρι παραχώρησε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό σόου “Tell-all “με την Oprah Winfrey”. Το NHS στοχεύει έως και σε ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς την ημέρα, καθώς όπως είπε ο επικεφαλής Chris Whitty χθες το βράδυ, οι ειδικοί μπόρεσαν να «υπολογίσουν τη θετική επίδραση του εμβολίου» στα κρούσματα και στους θανάτους, αναφέρει σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα.


Daily Star

Στην απόφαση του ζεύγους του Σάσεξ  να δώσει μια αποκλειστική συνέντευξη στη Winfrey αναφέρεται επικριτικά η Daily Star, η οποία εκφράζεισε έντονο ύφος την δυσαρέσκειά της καθώς ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία τους να διατηρούν το απόρρητό της ιδιωτικότητάς τους. Το ζευγάρι ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι περιμένει το δεύτερο παιδί τους.


Daily Mirror

“Βασιλική σαπουν- Oprah”, είναι ο τίτλος της Daily Mirror, η οποία αναφέρει ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ φοβούνται ότι θα υπάρξει εκνευρισμός μεταξύ των βασιλικών αξιωματούχων. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, δείχνει την «αισιόδοξη αλλά υπομονετική προσέγγιση» στην πανδημία, χαιρετίζοντας την επιτυχία της διάθεσης εμβολίων, με την δήλωση, «πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι».


Guardian

Ο θυμός για τον ρόλο του πρώην κορυφαίου συμβούλου του πρωθυπουργού, Dominic Cummings, αποτυπώνεται στο κύριο άρθρο της Guardian. Η εφημερίδα αποκαλύπτει έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου που αναφέρουν ότι ο κ. Cummings ήταν “καθοριστικός” στη διαδικασία ανάθεσης σύμβασης για δημοσκοπήσεις σε εταιρεία που διευθύνεται από τους “φίλους” του. Ο κ. Cummings αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία. “Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο”, είπε.


Financial Times

Οι Financial Times αναφέρουν το σχέδιο της Jaguar Land Rover να προχωρήσει πλήρως σε έναν ηλεκτρικό κόσμο, καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να καταργήσει σταδιακά την τεχνολογία ντίζελ και να μετατρέψει την Jaguar σε μια μάρκα μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εφημερίδα περιγράφει τη νέα τους κατεύθυνση ως «τη μεγαλύτερη καινοτομία της δεκαετίας». Σε άλλο σημείο, η νέα επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Ngozi Okonjo-Iweala, δεσμεύεται να “επαναφέρει την παγκόσμια οικονομία”.

Πηγές: https://www.pressreader.com/catalog/newspapers/uk, https://www.thepaperboy.com/uk/front-pages.cfm

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...